Under fredagskvällen spelade våra grabbar 4-4 hemma mot Åstorp/Kvidinge IBS.

Röke IBK - Åstorp/Kvidinge IBS 4-4 (1-0, 1-1, 2-3)

Elias - Linus

David - Frank (tre forwardspar)

Målvakt: Malte

Under fredagskvällen väntade hemmamatch mot Åstorp/Kvidinge IBS. Fajten var den sista innan juluppehållet och visade sig bli en svår och tuff fajt mot ett bra lag.

Våra grabbar började matchen starkt och skapade matchens första läge efter 4-5 sekunder då Hugo sånär sätter 1-0. Därefter fick vi ett tidigt powerplay, som också utnyttjades. Albin gav våra grabbar ledningen assisterad av Isak. Perioden innehöll ytterligare två numerära överläge, för våra grabbar. Dock blev Albins 1-0-mål periodens enda fullträff. Ledningen var rättvis. Vi tillätt väldigt lite och gjorde konstant jobbet som krävs.

I början av mellanakten pressade Åstorp/Kvidinge IBS oss betydligt mer än i första perioden. De kvitterade också matchen, efter att vi tappat koncentrationen en aning. Efter 1-1-målet fortsatte vi att hålla i takt pinnen och ägde mycket boll. 2-1 skulle också komma efter att bollen gått som på ett snöre. Isak hittade en löpande Albin som i sin tur hittade Hugo på bortre. I slutet av perioden var vi nära att utöka ledningen i numerärt underläge, men deras målvakt gjorde det bra. Gästerna var inte på något vis ofarliga. Bland annat gör Malte en idioträddning med en sekunder kvar.

Åstorp/Kvidinge IBS kvitterade i början av den tredje perioden. Efter 2-2-målet blir det ställningskrig, där båda lagen skapade målchanser. Efter åtta minuter kom det berömda och fruktade kastet från Malte. Burväktaren friställde Max, som inte gjorde något misstag. Sedan, direkt på tekning, assisterade Albin Isak, som gjorde sin gubbe, och satte viktiga 4-2. Ett par minuter efter 4-2-målet reducerade gästerna. Därefter försökte vi hålla ihop det och spela enkelt. Med 1,5 minuter kvar plockade Åstorp/Kvidinge IBS sin målvakt och fick dessvärre utdelning med 44 sekunder kvar av tillställningen. Vi fick ett powerplay under slutsekunderna, men lyckades inte utnyttja övertaget.

Undertecknad tycker grabbarna var värda tre poäng efter en stark insats. De löpte, täckte skott, slet, pepparde varandra, hade viljan och skapade många målchanser. Det blev bara en poäng, men vi är fortsatt obesegrade. Nu i fem (!) raka matcher. Den senaste förlusten kom för nästan två månader sedan, vilket är mycket starkt.

Matchens plus:

+ Vi håller återigen emot i boxplay.

+ Albin, Isak och Hugo fortsätter att producera. Andrakedjan med Liam, Simon och Max gör en ny bra match och visar upp en enorm vilja och tekniska nummer. De får också hänga en kasse.

På tisdag är det dags för julträning, sedan väntar ett två veckors uppehåll innan vi drar igång förberedelserna inför vårsäsongen. Nästa fajt spelas den 13 januari hemma mot Malmö FBC.

/// Coach D

Tredje raka utan förlust
2022-12-04 13:40
Under fredagskvällen spelade våra grabbar 5-5 borta mot IBK Landskrona.

IBK Landskrona - Röke IBK 5-5 (1-4, 3-1, 1-0)

Erik - William

Liam - Simon - Frank

Linus - Oskar

Colin - David (tre forwardspar)

Extra back: Elias

Malte (Vilner)

Under fredagskvällen stundade en tuff bortamatch mot IBK Landskrona.

Inför matchen pratade vi om vikten att vara med från början, spela enkelt och smart. Redan efter några sekunder får Albin chans att näta, utan att lyckas. Första målet kommer i det tredje bytet då Isak spelar fram Albin, som snyggt snärtar in bollen. 1,5 minuter senare sätter Isak 2-0 på pass från Erik. Efter halva den första perioden spelad får vi chans i numerärt överläge och tar den då Isak hittar Erik framför mål. Därefter lyckas IBK Landskrona lite turligt reducera på en kontring. Under periodens slutminuter får vi ett nytt powerplay, som vi tar vara på. Hugo sätter 4-1 med blott sex sekunder kvar av de första 20 minuterna.

Under den första halvan av den andra perioden har vi vår dipp i matchen. Vi tar jobbet lite för enkelt, går inte riktigt in i närkamperna och spelar svårt. IBK Landskrona är bra och hinner hämta i kapp till 4-4 under denna del av matchen. Vi tar timeout, för att fokusera på rätt saker. Vi pratat om att ligga rätt i positionerna och våga ta närkamperna. Det är verkligen en fysisk match. Innan Hesa-Fredrik ljuder får vi ett nytt powerplay. Vi behöver endast 15 sekunder på oss innan vi på nytt tar ledningen då Isak assisterar Albin med en fin krosspass.

Den tredje perioden blir ett ställningskrig. Båda lagen skapar bra målchanser, utan att lyckas näta. Perioden är tuff, hård och fysisk. Många skottäck och hårt jobb. I slutet tar hemmalaget timeout och plockar sin målvakt. Vi har läge att bryta och sätta 6-4 i tom kasse. I stället lyckas IBK Landskrona behålla bollen, få den mot mål och sätta 5-5 på en retur blott 58 sekunder från slutet. Självklart känns det lite surt, även om grabbarna gör en ny stark insats.

Matchen tre plus:

+ Vårt powerplay. 3 mål, vilket är starkt då det gått lite knackigt på slutet.

+ Första perioden. Alla spelare jobbar, täcker skott och peppar varandra.

+ Sista 25 minuterna. Vi står upp för varandra. Simon tar en smäll, Colin bröstar upp sig och Oskar med flera visar en härlig inställning och tar det mycket viktiga jobbet vid sargen.

Matchens lirare:

Hugo - Genom sitt hårda jobb över hela banan och sitt ettriga löpande skapar han ytor åt andra.

Alltid surt att tappa poäng under slutet, men vi grejar en pinne mot ett lag som spelade flertalet av sina JAS-spelare. Den 10/12 är det dags för ny bortafajt. Denna gång mot Hofterups IBF.

/// Coach D

Ny seger efter strålande insats
2022-11-23 10:48
Under fredagskvällen tog vårt HJ18-lag en fin 4-3-vinst hemma mot Eslövs IBF.

Röke IBK - Eslövs IBF 4-3 (0-1, 3-1, 1-1)

Colin - Simon - Liam

David - Max - Frank

Ett tufft motstånd i form av obesegrade Eslövs IBF väntade under fredagskvällen.

I den första perioden bjuder vi på ett bra försvarsspel, men har lite svårare i anfallet. Efter sju minuters spel får vi ett powerplay, som vi dock inte lyckas utnyttja. Under den första periodens sista minuter kommer gästerna i ett 3-mot-2-läge och lyckas sätta dit matchens första mål.

Mellanakten inledes med ett nytt powerplay. Även om det var bättre än det första håller gästerna tätt. Efter tre minuters spel sätter däremot Isak 1-1 i närmaste kryss efter fint förarbete av Albin och Isak. Ledningen blev dock inte långvarig då gästerna återtog sin ledning 30 sekunder senare. Några minuter senare bryter William en passning och spelar fram Hugo, som sätter 2-2 under målvaktens ena arm. Ytterligare fyra minuter senare får Malte bollen och friställer Hugo, som sätter 3-2 för våra grabbar. Målet blir periodens sista och vi går till pausvila med en uddamålsledning.

I början av den tredje perioden var det dags för ett nytt numerärt underläge. Simon, Colin, Elias och Linus dödar den första minuten genom ett hårt arbete. Även den andra boxplay-uppställningen håller tätt. Malte var nära, med ett nytt utkast, att friställa ytterligare en medspelare, men så blev inte fallet. När det återstår sex minuter av fajten trycker Eslövs IBF på rejält och får också in kvitteringsmålet. Några minuter senare ådrar gästerna sig en utvisning efter upprepade slag på Albins klubba. Powerplay-spelet är rörligt och i bra tempo. Till slut spelar Erik ner bollen till Isak, som sedan framspelar Albin till matchvinnande 4-3.

Kvällens plus:

+ Vi stänger ner Eslöv IBF:s vassa förstakedja, som hade gjort 18 mål på tre matcher innan mötet mot oss. Under fredagens tillställning gjorde de endast ett och släppte in fyra.

+ Boxplay-spelet imponerar igen. Håller återigen tätt och är alltjämt 100%-iga i serien.

+ Malte gör räddning efter räddning. Den ena snyggare än den andra. Hans räddningsprocent slutade på imponerande 93%. Han hade tillika en målgivande passning på 3-2-målet. Efter Maltes strålande insats belönades han med utmärkelsen "Matchens Lirare".

Vi är spellediga under den kommande helgen. Vi laddar om för en riktigt bra träningsvecka och för att komma väl föreberedda inför matchen mot IBK Landskrona den 2:e december.

Allt gott. /// Coach D

Tre sköna derbypoäng
2022-11-16 17:07
Under fredagskvällen tog vårt HJ18-lag tre sköna poäng hemma mot Frosta IBF.

Röke IBK - Frosta IBF 5-3 (1-1, 2-1, 2-1)

Liam - Simon - Colin
Linus - Elias

Målvakter: Vilner (Malte)

Ett hett och spännande derby mot Frosta IBF väntade under fredagen hemma i Qpoolen.

Våra grabbar började lite trevande och försiktigt. Stundtals blev vi lite stillastående. Vi får också en tidig utvisning, men vårt starka boxplay håller ihop det på ett bra sätt. Efter 13 minuter lyckas dock gästerna ta ledningen. Tre minuter senare får Albin ett läge att dra i väg sitt berömda skott och det slutar med att bollen letar sig in i mål mellan målvaktens ben. Kvitteringen kom rättvist.

Den andra perioden startar i ett högre tempo och med betydligt bättre rörelse. Efter fem minuters spel spelar Albin fram Isak, som sätter 2-1. Därefter skapas det många målchanser. Mest från våra grabbar, men Frosta IBF är inte på något vis ofarliga. Men Vilner gör det bra i målet. Dock lyckas gästerna till slut hitta luckor i försvaret och kvitterar med några minuter kvar av mellanakten. Knappt en minut senare snor vi åt oss bollen och kontrar. Hugo får en fin pass av Isak och kan behärskat sätta dit 3-2, vilket var skönt efter Frosta IBF:s kvitteringsboll.

Vi startar den tredje perioden på ett fint sätt. Omgående får Hugo ett friläge och prickar stolpen. Han blir hårt uppvakad och domaren dömer till slut straff. En straff som Isak tar hand om och avslutar kliniskt. Innan straffen talade Hugo och Isak med varandra och fattade gemensamt beslutet att Isak skulle få chansen att utökade ledningen på straff. Några minuter senare reducerade gästerna och hade bud på mer. Med endast fem minuter kvar av matchen åker vi på en ny utvisning och får återigen spela boxplay. Båda våra enheter i numerärt underläge håller ihop det på ett föredömligt vis och städar av utvisningen. Hugo sprintar i väg och får en rejäl tackling och hamnar på andra sidan sargen. Domaren dömer utvisning till Frosta IBF:s stora frustration som åker på ytterligare en tvåminutersutvisning i situationen. Plötsligt blev boxplay ett powerplay, som vi utnyttjade på bästa tänkbara vis då Wallin tryckte in 5-3. Resterande del av tillställningen spelar vi av och kniper således tre mycket sköna poäng.

Tre plus:

+ Vilner gör debut i målet och agerar stabilt, lugnt och tryggt. Skönt med två bra målvakter!

+ Våra båda boxplayenheter skall ha stort beröm. De jobbar för vandra och håller återigen tätt.

+ Första femman gör en strålande match med sina nio poäng och håller tätt bakåt.

På fredag väntar ny match hemma mot Eslövs IBF. Vi ses då!