Serie:Pantamera Herrjunior 18 Skåne   Tabell >>
Samling:12:30
Röke IBK - Skurups IBK
2021-12-20 19:11
Malte stod för flera svettiga räddningar, en assist och ett ständigt påmanande. Därför tilldelades han utmärkelsen matchens lirare.

I praktiken innebär en förlust att laget som vunnit lämnar matchen med tre poäng medans det andra lämnar bataljen tomhänta. Det går dock inte att bortse från att vissa förluster inte bara känns som ett poängtapp, utan som att du är beredd att lämna kvar klubborna i hallen och istället börja ägna dig åt makramé och fågelskådning. En sådan förlust åkte vi på mot Skurup.
Till saken hör att när vi i höstas mötte Skurup borta i säsongspremiären hade vi bara några minuters Powerplay att tacka för att vi inte skulle bli helt förnedrade. Skurup var klart bättre än oss. Sedan dess har Rökes Hj18 genomgått en fantastisk utveckling. Rent statistiskt kan vi stoltsera med att sju av våra 13 utespelare gjort tio poäng eller mer, att jämföra med serieledarna Höllvikens (eller för den delen vårt seniorlags) fem spelare. Killarna har prenumererat på en plats på den övre halvan av tabellen och framförallt har de flera gånger presenterat en fantastisk innebandy. Det jag vill ha sagt är att det här är ett annat lag än det var för några månader sedan.

Vi inledde matchen riktigt bra och i fjärde minuten var det oerhört nära att vi tog ledningen när vi hamnade i ett tre mot två läge. Dessvärre blev det inget mål och istället kunde Skurup ta ledningen vid 13 minuter efter att vi börjat spela enhandsförsvar. Skurup lyckades även utöka när de tog tillvara på ett lite väl våghalsigt uppspel. Underläge med två mål i första pausen, men ändå en känsla av att vi skulle kunna göra något bra av det här.

Andra perioden var bara ett par minuter gammal innan vi drabbades av matchens första utvisning. En dryg halvminut in i det numerära underläget fick vi se mål nummer tre via ett bra backskott. Här skulle luften kunna ha gått ur killarna, men istället visade de på moral och vilja. I bytet efter boxplayet vann Erik Wallin en bollkamp i defensivt hörn. Han tog sig därefter några steg upp i banan där han la en crosspass till Hugo Forsback. Hugo gjorde en lika snygg som effektiv kroppsfint i samband med bollmottagningen. Med sin back bortfintad drev han på mot mål där han fixerade siktet på bortre kryss och satte 1-3. Efter fem minuter var det vår tur att spela powerplay. Utan att ha något vidare högt bolltempo hade vi full kontroll på bollen och efter en och en halvminuten sköt Isac Gustafsson in 2-3, framspelad av Eric Hannen. Kvitteringen kom två minuter senare. Min teori är att det blev ett spår i golvet på Qpoolen efter matchen mot Lund när William Hejman stod för sin strålande framspelningen. Det var iallafall exakt det spåret som vår målvakt Malte Rönningdahl verkade hitta när han med ett makalöst utkast skickade bollen rakt igenom Skurups försvar där Viggo Hansen tog hand om bollen och iskallt satte 3-3. Som om det inte vore nog at kvittera hann vi till och med ta ledningen innan pausvilan. Isak Dahlberg lät sina fantastiska handleder visa sig från sin bästa sidan när han först drev sig förbi en motståndare innan han skickade upp bollen i nättaket. För andra gången idag var det Erik Wallin som stod för assisten.

Inför tredje perioden kändes det från läktarplats som att det här nog skulle kunna innebära tre poäng och en bibehållen andraplats i tabellen. Så fortsatte det att se ut en bra bit in i slutperioden och vi tillät oss till och med att bränna ett par riktigt bra lägen.
Skurup fortsatte dock hela tiden att kämpa och svärmade allt intensivare runt vår kasse. Vid tolv spelade minuter hade de ett stolpskott och Malte fick ständigt bekänna färg för att bibehålla ledningen.
Vi var tre minuter ifrån tre poäng. Då klev Skurups alldeles strålande lagkapten fram och tog saken i egna händer. Vi hade redan fått se hans skottkvalitet när han gjorde deras tredje mål, men han vill gärna bjuda på dem igen. I slottet vände han upp och skickade i kvitteringen. Med en minut kvar av matchen fick vi möjlighet att återta ledningen när vi fick ett nytt powerplay. Vi har den här säsongen gjort tre Powerplaymål på Skurup så nog sjutton borde vi kunna skicka in ett till. Så borde vi ha tänkt, men det är lätt att sitta på läktaren och tycka. Istället blev det ett stressat spel med slarviga och klena passningar. Skurup kontrade och fick till ett nytt stolpskott. Med tre sekunder kvar fick de ett frislag ut mot sargen i vår försvarszon. Skurups kapten klev fram och skickade bollen mot mål. Någonstans mellan skottet och målet ändrade bollen riktning (jag har inte orkat se reprisen) och hamnade i nätmaskorna. Japp. Vi var tre minuter från tre poäng och tre sekunder från ett likaresultat. Det går inte att beskriva på annat sätt än; FAN!

Killarna var av förklarliga skäl väldigt besvikna på den här förlusten. Den här typen av förluster är en del av spelet. Det är besvikelsen i den här typen av förluster som ligger till grund för glädjen de gånger vi står på andra sidan. Men jäklar vad de svider när de väl inträffar.

Nu laddar vi om över julledigheten killar och tänker mer på utvecklingen ni gjort under säsongen än att ni var tre (3!!!) sekunder från poäng.