VV-84 SK Bjuv3 - 6Rke IBK/Emmaljunga GoIF

Serie:Pantamera Herrjunior 18   Tabell >>
Samling:11:15
Referat: VV-84 SK Bjuv - Rke IBK/Emmaljunga GoIF
Vv = välförtjänt vinst
2020-10-12 08:03
Efter en oavgjord match under försäsongen och förlust i seriepremiären var det nu så äntligen dags för en seger. Mot VV84 visade vi vad som händer när vi har siktet inställt och låter bollen rulla.
Vi kom till hallen som exempelvis Henrik Quist, Peter Vilkman och danske försvarsgeneralen Anders Jensen förr om åren hade som hemmaplan. Med oss hade vi 13 utespelare och en målvakt.

Vi inledde matchen med bra bolltempo och vi tilläts att husera ganska fritt på offensiv planhalva. VV84 ställde upp med en stabil och avvaktande box som vi hade bekymmer med att ta oss in i. Det var tydligt att hemmalagets plan vara att spela på våra misstag och 4.34 lyckades deras taktik då vi tappade boll framför eget mål. Efter målet växlade VV upp något och höll Malte Rönningdal sysselsatt med totalt 13 skott på mål innan första paus. Malte var dock säkerheten själv och släppte inte in mer än det målet.
Riktigt lika många skott på mål fick inte vi loss, men 17.16 höll sig Axel Nilsson framme på Isac Gustafssons retur och vi kunde gå till pausvila med ställningen 1-1.

Vv84 är ett lag som inte räds för att spela fysiskt och 1.02 i andra perioden drog de på sig sin första utvisning för dagen. Efter 19 sekunders spel i numerärt överläge höll sig Axel framme på en ny retur, denna gång serverad av Eric Hannen. Som tack spelade Axel knappt två minuter senare fram Hannen i ett mycket fint anfall som ledde till 1-3. Vi hade nu ett klart spelmässigt övertag samtidigt som frustrationen hos hemmalaget blev tydlig. Dessvärre tappade vi, inte minst jag själv, fokus på spelet och irriterade oss mer på det som vi förväntade oss att domarna borde ha sett. Jag måste dock säga att killarna var väldigt duktiga på att lugna ner varandra så vi undgick att dra på oss onödiga utvisningar.
Med drygt 3 minuter kvar av andra perioden gjorde Isac Gustafsson en offensiv utflykt från sin backposition. Väl framme vid mål gjorde han en klok värdering av läget så istället för att själv gå på skott lirkade han fram bollen till Viggo Hansen som beslutsamt rakade in 1-4, vilket var ställningen i paus.

I paus pratade vi om att inte falla in i någon falsk trygghet och att inte lägga fokus på de, i våra ögon, uteblivna domsluten. Jag är full av beundran och tacksamhet för våra domare som lägger tid i hall och bil för att våra ungdomar ska få spela innebandy. Samtidigt önskar jag så klart att de i fortsättningen dömer som jag tycker.

I sista perioden blev Vv aggressivare och innan två minuter hade spelats prickade de en boll i stolpen för att sedan slå in returen. Två minuter senare lossade de ett av sina fina dragskott och reducerade därigenom till 3-4. Vi gjorde mycket rätt i vårt försvarsspel under matchen, men emellanåt blev vi lite för försiktiga i egen zon, vilket bevisligen inte fungerar mot ett lag som lagt i full växel framåt. Deras vilja att vinna bet sig dock i svansen när de först drog på sig en utvisning 11.33 och sedan en 16.52. I det första av dessa två PP fick vi ingen utdelning, men i det andra spelade vi fantastiskt bra. Eric spelade fram Lucas Engdahl med en väladresserad crosspass. Lucas visade kyla och sköt in 3-5. Tio sekunder senare visade Hugo Forsback prov på sin fina teknik och tråcklade sig fram in i deras slott. Väl där spelade han fram till Simon Johansson som fastställde slutresultatet (även om det i protokollet blev tvärtom).
Dessvärre blev det inget trevligt avslut på matchen. Hemmalaget gick från att spela aggressivt till att spela fult. Varenda situation de gick in i efterföljdes av ett knä eller hugg, ständigt ackompanjerat av olämpligt språkbruk. 18.15 kunde domarna inte blunda längre utan visade ut en av deras spelare för hårt spel. Som en plusmeny på det snackade killen även till sig ytterligare 2+10. Med 17 sekunder kvar fick även vi sätta en spelare på botbänken för slag. Inget att säga om, men heller inget att applådera som motståndare tycker jag.

Vi gör en väl genomförd match och om vi hade blivit lite rejälare i försvarsspelet hade differensen kunnat bli ännu större. Vi har mycket positivt att ta med oss från den här matchen och det var många spelare som höjde sig jämför med sin insats mot Perstorp. Nu blir det lite spelledighet innan vi har hemmapremiär mot Frosta.