Serie:Pantamera Herrjunior 18   Tabell >>
Samling:18:00
Referat: Röke IBK - IBK Lund
Inget att gräma sig över
2020-02-28 14:38
Att vi bara släpper in 6 bollar mot Lund är en stark bedrift som till stor del förklaras med Vilgot Örns förträfflighet mellan stolparna. Coach Wallin valde därför att utse honom till matchens lirare.
Det är aldrig särskilt kul att förlora, men det finns gånger då man är mer eller mindre förberedd på att göra det. Med tanke på att vi förlorade med 11-0 senast vi mötte Lund, som i och med den här vinsten säkerställde seriesegern, så var det väl ingen högoddsare att vi skulle komma noll i den här bataljen. Däremot blev det en oväntat jämn drabbning där vi till och med satt i ledarsätet ett tag.
Vi kom till spel med 14 utespelare och 2 målvakter medans Lund endast hade 8 utespelare. Självklart en tuff uppgift att spela 3x20 på så få spelare, men om man vill se det ut ett förskönande Rökeperspektiv så kan man påpeka att 25% av deras spelare var med i Skånelaget i år.

Vi började bra och hade energi i det vi gjorde. Så pass att vi drog på oss en utvisning efter fem minuter. Vi lyckades hålla emot i boxplay, men bara femton sekunder efter att vi blivit fulltaliga satte Lund sitt och matchens första mål.
Killarna höll dock humöret och ångan uppe och 13.16 kom så kvitteringen. På frislag passade Eric Hannen fram till Alexander "HP" Högberg Palmqvist som hade full laddning i bössan och sköt in 1-1.

I början av andra perioden fortsatte vi att spela bra och 8.32 var det vår tur att prova på spel i powerplay. Efter en dryg halvminut spelade HP fram Viggo Hansen i offensivt hörn, som bröt in och satte 2-1. Ledningen och det bra spelet höll sedan i sig i sju och en halv minut innan Lund kvitterade. Innan pausvilan hann de dessutom återta ledningen.

Vad som hände i tredje perioden är svårt att svara på, inte minst för mig som inte ens såg matchen. Vi kom iallafall av oss och började slarva och efter bara 1.16 stod det 2-4. En ställning som stod sig till de sista fem minuterna då Lund utökade till 2-5. Jag tycker ändå att det är roligt att se att vi fortsatte att spela hela vägen och att vi lyckades göra ett tredje mål innan slutsignalen ljöd. Med sitt andra mål och tredje poäng för dagen bombade HP i 3-5 med tre minuter kvar. Att Lund hann med ett sjätte mål innan slutsignalen spelar mindre roll, men det är klart att det ska nämnas.

Att Lund skulle vinna den här serien stod klart ganska tidigt. De har varit outstanding och är värdiga vinnare, som dessutom varit väldigt ödmjuka hela vägen. Man kan såklart fundera över vad de gjort i den här serien då jag är ganska säker på att alla spelare har minst ett annat lag att spela med, men ärligt talat: det kan vi ju ta och skita i. De har följt alla regler och de har spelat bäst av alla. Givetvis hade de vunnit med större siffror om de hade haft fullt lag, men vi ska också påpeka att vi saknar två vana centrar och att en par av killarna spelade med förkylning i kroppen. Jag försöker inte bortförklara oss, bara påpeka att det är sällan ett lags förutsättningar är helt optimala. Oavsett hur man ser på det så är vår insats i merparten av den här matchen väldigt bra. Framförallt gör vi det bättre än våra två senaste matcher.

Nu återstår tre matcher av säsongen och jag hoppas att killarna kommer stärkta ur den här fajten.