Hässleholm
DAM A

Oavgjord mot Stanstad
2017-02-13 22:20
Vi styrde kosan söderut och kom till ett soligt Staffanstorp. Match mot livsfarliga Stanstad denna söndag. Vi kom till spel med 1 målvakt och 13 utespelare, och Coach Träff vid sidan.
Period 1.
Det blev full rulle direkt kan man väl säga. De som följt våra matcher de senaste åren mot just Stanstad brukar få se livliga matcher med chanser hejvilt åt båda hållen. Idag var inget undantag. Vi gjorde dagens första mål, och detta kom genom Frida Gustavsson som gjorde mål på lillasyster Majas passning.

Men kort därefter gjorde hemmalaget 1-1 och det blev sådär hejvilt igen. Vi försökte ta oss framåt, medan Stanstad agerade fysiskt och stoppade oss i vår framfart. Stanstad har en förmåga att komma upp i hög hastighet väldigt, väldigt fort. Likaså idag. När de bröt våra bollar satte de fart direkt, och vi fick problem i försvaret.

När hemmalagets andra mål kom till var det precis vad som hände. Vi satte fart, hemmalaget bröt och kontrade. Emelie gjorde en fantastisk räddning men på något vis studsade bollen tillbaka till hemmalaget och dem kunde skicka in 2-1. Surt, irriterande för vi var där, men ändå inte.

Period 2.
Andra perioden började väl inte på bästa vis, då vi tydligen hade mycket att prata om och missade tiden. Inte så bra, men gjort är gjort. Vi spelade en härlig box och avstyrde alla hemmalagets chanser. (våra ben ser ut därefter).

Efter denna utvisning kom vi mer och mer in i matchen och kom till många fina chanser. Stanstad ville spelade bollen diagonalt, men dem bröt iv och kunde ta oss framåt. Tråkigt för oss satt där någon längst bak i buren som inte ville detsamma. Så våra många, många lägen avstyrdes av en hemmamålvakt som verkligen var på topp!

Stanstad kom till sina chanser, men vi hade också en säker utpost där längst bak som räddade oss många gånger.

När drygt halva perioden gått drabbades Stanstad av ännu en utvisning och vårt powerplay bjöd på en del bra chanser, men Stanstad agerade också klokt och strukturerat i boxen. Så perioden slutade mållös, men inte chanslös.

Period 3.
Vad ska man egentligen säga om denna period? Kollar man i appen ser det mesta rött ut. Utvisning 2.11, missad straff 4.03 och därför utvisning istället, och 5.52 ytterligare en utvisning. 1 utvisning för oss där boxen löste uppgiften igen, och två utvisningar för hemmalaget där vårt powerplay inte riktigt kom upp i den fart och påhittighet som vi kanske önskat.

Men vad gjorde det? För 9.59 skickade Frida Gustavsson in 2-2, assisterad av Hanna Simonsson, och vi var verkligen tillbaka i matchen även målmässigt. Det skulle kunna ändras bara 21 sekunder senare då vi åkte på en utvisning. Men i detta boxplay skapade vi många chanser, och hade med lite tur kunnat göra ledningsmålet och kanske till och med segermålet. Men hemmalaget ville annorlunda. Så matchen slutade 2-2 efter ordinarie tid.

Sudden.
Det var verkligen ett livat spel i sudden, då skotten i målramen avlöste varandra för båda lagen. Men resultatet stod sig dessa fem minuterna ut, och vi kunde åka ifrån Staffanstorp med 1 poäng i bagaget.

Lite tankar denna söndagsafton.
Vi kom till många, många bra chanser idag men bollen ville inte in. Visst hade hemmalaget en målvakt som agerade kalas, men vi sköt också en del utanför, så med lite bättre skärpa i kombination med tur så hade det kanske blivit tre nya friska poäng. Man får dock inte glömma bort att det inte är någon lätt uppgift att åka ner till Bråhögshallen och ställas emot detta lag som besitter rutin, vilja och fart. Klart att just nu känns det surt att vi ej knep alla poäng, men å andra sidan har vi mycket, mycket som vi kan ta med oss inför nästkommande matcher.

Tack till alla era som följer oss i ur och skur, skåne runt. Ni är fantastiska!