Hässleholm
DAM A

Vinst borta mot Gantofta
2017-02-20 08:51

Vi begav oss till Helsingborg och Norrehedshallen. En bra känsla infann sig direkt under promenaden och omklädningen. Väl ute på uppvärmningen behövdes det en liten samling och omstart innan fötterna och huvudet samarbetade. Men vi gick ifrån planen inför matchen med en bra och härlig känsla.

PERIOD 1.

Den känslan blev sämre och sämre under matchens första minuter. Vi kom inte riktigt rätt i våra positioner och Gantofta var det lag som styrde spelet. Det var också hemmalaget som gjorde både 1-0 och 2-0 innan vi tog oss i kragen. Det är dock inte helt lätt att försvara sig mot långbollar, och innan vi löste den uppgiften hade hemmalaget lyckats skicka in 2 bollar.

Vi reducerade dock bara 9 sekunder efter deras andra boll. Hanna Simonsson gjorde det, assisterad av Frida Gustavsson. Vi var med igen!

15.11 gjorde Sofia Eliasson kvitteringsmålet, snyggt assisterad av Cajsa Engdahl. Ett litet lugn infann sig hos oss, det här lugnet infann sig dock inte på planen.

Det var en fysisk match med avblåsningar titt som tätt, och en del arga blickar. Hursom så stod det 2-2 på tavlan när första perioden tog slut.

PERIOD 2.

Vi försökte ändra bilden inför andra perioden och det tycker jag nog att vi lyckades med. Ledningsmålet kom efter 4.46 då Ellen Grane skickade in 2-3, assisterad av Anna Gunnarsson.

Det luriga med Gantofta var/ är att de aldrig släppte taget. De fortsatte springa, jaga, kämpa och försöka. Det resulterade också i att de skickade in 3-3 efter drygt halva perioden. Men vi ville annorlunda, igen. 12.49 kom Engdahl i full galopp mitt på plan, och hittade ut till Eliasson som dragit fram längs högerkanten och skickade in 3-4.

Detta efter en period med många bra chanser, med ett bra försvarsspel och med en hawaii-innebandy deluxe. Fram, upp, ner, höger, vänster och lite varstans däremellen.

PERIOD 3.

Att vara lugn och säker, det var inget alternativ. Man hade ingen aning om vilka ess som kunde plockas fram ur Dragans rockärm denna lördagseftermiddag.

2.11 satte dock Ellen Grane sitt andra mål för dagen, assisterad av Sofia Eliasson. Puh, kan man tro. Men icke. Istället tog hemmalaget timeout redan efter 6 minuter för att jaga kvittering.

Det blev nog inte riktigt som dem tänkt sig då de fick en utvisning kort därefter. Vi lyckades inte dock inte göra något mål trots bra chanser.

12.19 in i perioden kom vi till ett bra 3-1-läge då Simonsson passade ut till Gunnarsson som hittade F.Gustavsson som skickade in 3-6 till Rökehjältarna.

Efter detta mål pressade Gantofta än mer än man gjort tidigare och vi fick ännu större ytor att spela på. Tyvärr var det inte vi som gjorde nästkommande mål utan hemmalaget skickade in 4-6 med drygt 4 minuter kvar.

Minuten senare hittade Andrea Zalas till Anna Gunnarsson på bortre som kunde stöta in bollen bakom hemmamålvakten. Klockan stod då på 16.44 och matchen i sig borde kanske ha stängts där. Men icke. Vi hann få en utvisning för hårt spel på både hemma- och bortalag. I 4 mot 4 spelet hade vi mest boll och i ett av de få anfall Gantofta kom till, vi fick en straff emot oss som hemmalaget förvaltade väl. Så det var händelserika minuter den sista delen av matchen.