F02-04

F02 Röke IBK vs Åstorp/Kvidinge IBS 1-3
2018-12-02 21:13
Foto: Kennet Andersson
Veckan innan mötte vi samma lag och förlorade med 0-4. Men redan vid samlingen märktes en tendens av en bra veckas träningar, samt en gnista i laget som ville ha revansch.

Trots att vi fattades både skadade Bella samt Agnes inför dagens match och enbart kunde sätta 10 spelare på plan plus Emma i mål. Så var där en helt annan attityd i laget. En låga som brann.

Uppvärmningen gick bra och matchen startar i ett bra tempo och vi för väldigt mycket av bollen. Å/K fick inte alls in det spelet som de hade förra matchen, medans vi fick igång både de snabba skorna samt en helt annan fart på bollen. När man ser till farligheter mot mål så var det lika fattigt ifrån båda lagen. 1:a perioden slutar 0-0 och skotten 3-3.

Tyvärr så får vi ett par utvisningar emot oss i 2:a perioden och vissa förtjänade, medans vissa var lite petiga. Men det är domaren som dömer och vi får rätta oss efter det.
35 sekunder efter första utvisningen när Å/K spelar powerplay så får de in ett skott som oturligt tar på Emma (som återigen gör en fantastisk match) och går in. Vi tappar lite av farten i spelet och än en gång så åker en av våra spelare ut för fasthållning och säkerligen rättvist dömt, men på vägen till båset åker klubbladet i golvet och domaren dömer även 2+10 min även för det.
Innebär att vi kommer att spelar boxplay i 4 minuter. Givetvis tar Å/K vara på chansen och efter drygt 1 minut lyckas de igen få in en boll i nätmaskorna, när det endast återstår 10 sekunder av 2:a perioden.
.
3:e börjar med boxplay för våran del och bestämmer oss att jobba för kung o fosterland och hålla tätt bakåt. Tjejerna gör det strålande och vi lyckas spela bort resten av utvisningen.
Efter 5 minuter in i perioden så tar backen Tilda bollen ända hemma vid eget mål och trampar längs med sargen hela vägen upp och lurar av deras målvakt och reducerar till 1-2. Hoppet tänds än mer.
Fastän att Å/K gör 1-3  två minuter senare så bevaras vår fart i spelet och viljan att offra sig för laget  och göra så bra ifrån oss som vi bara kan.
Alla går in med en attityden att vända detta och tjejerna gör en fantastisk match.

Sport är inte alltid rättvist och hade den varit det så hade vi fått minst 1 poäng i dagens match. Eller kanske tom 3 poäng!! Skotten slutar 13-15.

Det är värt att nämna att hela laget gör en oerhört bra insats och "ALLA" bidrar till ett riktigt bra spel i denna match!

En annan sak som också är härligt, är vår underbara publik som kommer och stöttar tjejerna i vått & torrt.