Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Röke Innebandyklubb
Hässleholm
F02-04

Röke IBK vs FC helsingborg 1-7
2019-02-07 19:15
Foto: Kennet Andersson
I söndags tog vi emot FC Helsingborg som vi visste är ett bra lag. Vi kom till start med 9 utespelare samt Emma i mål. Ett par skador slår hårt på en liten trupp. Men kom överens om att köra så långt vi orkar och sen fortsätter vi lite till.

1:a perioden börjar jobbigt med att gästerna får in en snöplig boll redan efter 32 sekunder och ännu en efter 8.10. Vi hade ett par riktigt bra frilägen under tiden, men lyckas att träffa deras målvakt i magen ett par gånger. Skotten slutade 5-8.

2:a perioden började nästan som den första med att FCH gör ett ganska tidigt mål efter 2.48 och ett till efter 6.32. Vi har ett par riktigt bra lägen från och till med, men bollen vill inte studsa med oss idag. Kort därefter drabbas vi av en utvisning och FCH har ett fint powerplay, men vårt boxplay är ännu bättre. Vi rider ut stormen och modet stiger. Men endast 32 sekunder efter att vi blev fulltaliga så vill bollen in i vårt mål igen och det står nu 0-5. 
Vi får ett frislag uppe vid mittlinjen och Amanda gör rätt i när hon väljer att skjuta bollen rakt mot mål i en perfekt höjd. Och alla hurrar i kapp när vi äntligen får lite lön för mödan när bollen flyger in i nätmaskorna. Det står 1-5 och efter det känns det igen att vi fick lite medvind. Alla höjer sig ett par snäpp och jobbar lite hårdare och alla vill mer. Skotten slutade 4-12

I den tredje perioden händer det som inte får hända, en till av oss skadar sig. Det är Lisa som jagar en spelare och på något sätt snubblar hon och landar på axeln och nyckelbenet är av. Vi är nu endast 8 spelare. 
På något sätt så tänder det ett ljus hos våra spelare som fast att vi endast kör på 2 backar de sista 6 minuterna så jobbar alla på så gott alla kan. Fast i den 13:onde minuten så gör gästerna 2 mål till och utökar till 1-7. 
Våra tjejer ger trots allt inte upp, utan fortsätter att kämpa på. Matchen slutar 1-7, men skotten i den sista vann vi med 10-9. 

Återigen tackar vi vår trogna publik som stöttar tjejerna i ur och skur och i framgång som motgång!

Vill Ni se fler bilder så klicka in i vårt fotoalbum:   http://www.rokeibk.se/galleri/?ID=17358
 
 
Sponsorer