HERR A

Matchreferat IBK Vöikers - Röke IBK
2015-10-27 12:43

Vinst i Växjö 10-5

Vi begav oss upp till Växjö med en 14 man stark trupp innehållande 2 målvakter och en 16 årig debutant.

Hemma lämnades Jimpa, Oscar, Kapten Ryde, Måns och Jeppe pga av resor, studier och sjukdomar.

Vi ställde upp som mot Lagan med 2 backpar, 2 centrar och 3 ytterpar. I målet stod Svedsen och som Backup hade vi Gullan.

Vi pratade om att Vöikers likt oss vill jobba med högervridning och ha mycket kontringar, detta var något som de gjorde extremt bra mot oss förra året där de vann med 10-9.

Matchen började bra och vi för spelet, skapar lite halvchanser men ingen riktigt farlig. Efter att vi försvarat oss så slänger vår forward ner bollen i Vöikers hörn varpå våra backar bestämmer sig för att byta.

Vöikers backarna tar bollen och skickar en lång boll till två medspelare som står helt omarkerade framför Viktor i målet. En passning i sidled och skott så låg vi under med 1-0.

Inte riktigt den starten som vi ville ha kanske men vi fortsätter att spela bra och vi gör 1-1 rätt fort.

Sedan tar Vöikers ledningen på en slumpboll som inte Viktor får tag i. Vi kvitterar återigen och det känns som det börjar bli en liknande matchbild som vi hade för ett år sedan. I slutet av perioden tar också Vöikers ledningen med 3-2 genom en omställning.

I periodpausen pratade vi mycket om att ta ansvar, löpa och skapa ytor och gå rakare på kasse. Vi kan väl konstatera att med en periodsiffra på 5-0 så följde vi den planen på bästa sätt. Vöikers kändes aldrig som de hotade under andra perioden.

I den tredje blir det som det brukar bli i vår underbara sport.

Det laget som jagar lyckas få in 2 kassar och vips är det match igen. Men när de efter sitt 5-7 mål ska ta ut keepern för att trycka på kliver, kaptenen för dagen, Fille fram och bryter bollen från en Vöikersback och slå in 8-5 i öppen kasse.

Efter det så fortsätter Vöikers att spela 6-5 med resultatet att vi gör båda mål 9:an och 10:an.

Riktigt skön vinst och vi visar återigen att vi för tillfället är starka och jobbiga att möta. Målskyttet slås ut över flera spelare vilket är en skön styrka att ha med sig in i de tajta matcherna som nu kommer komma mot Landskrona och Munka.

Nu på Lördag är det återigen match hemma på hovet och hoppas nu att publiken sluter upp och ger oss bästa möjliga support.