Hässleholm
HERR A

Herrarnas träningsmatcher:
2016-08-24 09:17

Herrarna gick ut hårt genom att börja säsongen med att möte SSL-laget FC Helsingborg i Helsingborg på parketten i Gustaf Adolfshallen. Röke kom till start med 2 backar, 3 kedjor plus 1 spelare och två målvakter.

Mål: Viktor Svendsen, Sebastian Lundgren
Backar: Tobias Melkersson, Linus Rydhög, Jesper Jonsson, Edvin Andersson
Centrar: Filip Påhlsson, Alexander Ehnberg, Jacob Eliasson, Anton Åkesson
Forwards: Joakim Larsson, Filip Darlin, Zoltan Veszpremi, Ted Nilsson, Fabian Rönningdal, Viktor Olsson.

Vi gick in i matchen med direktiven att vi skulle jobba hårt i defensiven och sedan våga hålla bollen inom laget och få långa anfall. Helsingborg ställde upp med nästan fult lag bortsett från legendaren Miika Kohonen och Juha Kivilehto. Första perioden så får Helsingborg slå sina diagonaler och dra upp ett högt tempo, detta gjorde det naturligtvis svårt för försvaret första perioden slutar 5-0 till Helsingborg. Till den andra perioden gavs det lite direktiv kring hur vi skulle anfalla samt att vi var tvungna att lite mer på varandra i defensiven. Killarna gjorde en rejäl uppryckning och ledde den andra perioden med 2-1 fram tills den var 3 min kvar då vi släpper in på mål. Andra perioden förlust 3-2. I den sista perioden skulle vi fortsätta med den bra trenden som vi hade i den andra perioden, tyvärr så går vi in i de två första bytena och ger Helsingborg 2 frilägen genom att tappa bollen som sista gubbe. Efter det så börjar vi trumma på och avslutar perioden och matchen snyggt.

Slutsiffrorna skrev till 12-4.
Målskyttar: Alexander Ehnberg 2, Joakim Larsson 1, Zoltan Veczpremi 1.

Den andra träningsmatchen spelades torsdagen 18 augusti hemma i Qpoolen mot div 2 laget Willands IBK. Röke kom till start med 5 backar, 3 linor framåt och 2 målvakter. Nya målvakten Sebastian Lundgren fick göra debut och gjorde det riktigt bra.

Målvakter: Sebastian Lundgren, Viktor Svendsen
Backar: Linus Rydhög, Tobias Melkersson, Daniel Rydhög, Edvin Andersson, Jesper Persson
Centrar: Niklas Larsson, Anton Åkesson, Filip Påhlsson
Forwards: Joakim Larsson, Filip Darlin, Zoltan Veczpremi, Victor Olsson, Ted Nilsson, Fabian Rönningdal,

I den första perioden blev det ett böljande spel där vi hade mycket boll och Willands kontrade. Man märke att Willands har gjort en generationsväxling då många av poängspelarna nu är borta men samtidigt jobbar de hårdare i defensiven och släpper in mindre med mål. Första perioden slutar 1-0.

Den andra perioden fortsätter som den andra, vi tenderar till att dra ner tempot i matchen precis som Willands och det blir mer en uppställd matchbild där Röke blixtrar till men inte har fokus i avsluten.

I den tredje så malen vi ner Willands som börjar tröttna i orken och vi kan trycka dit ett par lägen men framför allt skapar vi en massa chanser utan att lyckas få in bollen.

Målskyttar: Zoltan Veczpremi 3, Viktor Olsson 1.

I lördags tåg vi tåget upp till Växjö för att möta seriekollegan Vöikers. Ett lag som vi förra säsongen vann borta mot och förlorade hemma. De gick också med sitt unga lag till kval mot Allsvenskan men de missade i kvalet mot Malmö FBC. På grund av sjukdomar och andra frånfall åkte vi upp med följande lag:

Målvakter: Erik Jannerstig Debutant, Sebastian Lundgren
Backar: Daniel Rydhög, Linus Rydhög, Jesper Persson, Tobias Melkersson
Centrar: Edvin Andersson, Niklas Larsson
Forwards: Fabian Rönningdal, Jacob Elisasson, Viktor Olsson, Filip Påhlsson, Filip Darlin, Ted Nilsson

Med en 17 årig debutant i buren och flera nyckelspelare borta som Joakim Larsson, Alexander Ehnberg, Zoltan Veczpremi och Viktor Svendsen så var det likt varje försäsong nykomponerade linor som fick lira.

I den första perioden tag Vöikers tag i taktpinnen och vi fick inte riktigt fast dem i försvarszonen. Framåt skapades det en hel del målchanser som vi tyvärr inte kunde förvalta. Vi förlorar den första perioden med 2-1. I pausen gick Henrik igenom hur vi skulle göra små justeringar i försvarsspelet för att kunna låsa fast dem, framåt skulle vi fortsätta på inslagen väg.  Vi märkte tidigt i den andra perioden att justeringarna bar frukt och vi kunde vinna boll högre upp i banan och kontra på dem. Den andra perioden vinner vi med 2-1, så inför den tredje och sista perioden var det lika på resultattavlan tre lika.

I den tredje fortsatte vi vinna boll och vi fick längre och längre anfall, vi kände att försäsongens hårda träning bar frukt och vi var lite starkare än hemmalaget. Anfallen blev längre och vi gick rakare på kassen. Detta resulterade med att vi vann tredje perioden med 4-2. Alltid skönt med vinst och det var ett bra kvitto på att vi ligger i fas rent fysiskt och spelmässigt. Kul att både Sebastian och Erik som är nya målvakter fick vinna sina debutmatcher.

Målskyttar: Filip Påhlsson 4, Jacob Eliasson 2, Niklas Larsson 1.

Många spelare tar för sig både framåt och bakåt och spelar hela tiden med hög energi och koncentrationsnivå. Detta bådar gott inför helgens matcher i Hessleholm Invitational Cup.