Hässleholm
HERR A

Röke IBK herrar Hesslehom Invitational Cup
2016-09-02 06:50
Första upplagan av vår hemma cup med bra motstånd och en förväntansfull trupp stod vi redo på fredagen mot Malmhaug som vi har i serien

Oskar Widmark kunde inte

Vi lade väldigt lite fokus på motståndarna utan de viktiga var att hitta försvaret och kunna ta direktiv under matchen för att kunna förändra matchbilden.

Malmhaug backade hem alla fem på egen planhalva och match bilden var klar. Mycket boll, Minimera misstag på mittplan och utnyttja hela offensiva planhalvan för att skapa lägen.

3-0 efter första och vi spelade enkelt. 4-0 efter andra där vi gick ner på tempo och spelade kontrollerat. 5-0 slut resultat där vi aldrig blev hotade och vi spelade enkelt och låg rätt bakåt i de uppställda spelet.

Lördag förmiddag väntade Partille som är ett väldigt bolltryckt lag från div1 västra Götaland. Där de förra säsongen vann serien med 14 poäng men missade i kvalet till Allsvenskan.

Efter den första stod de 2-1 till oss mycket beroende på att vi gjorde de bra i defensiven. I den andra perioden lade vi fokus på helt fel saker, vi spelade det spelet Partille ville ha med mycket böljande spel vilket lede till flera billiga insläppta mål. Den andra perioden slutar 3-6. I den tredje perioden gjorde vi en grym upphämtning och vi gör 7-7 när klockan stod på 19.19. Vi hade allt i tredje och visade att vinnarskallarna och lagmoralen är hög.

Lördag eftermiddag väntade en måstematch mot Åstorp eftersom Partille hade kört över Malmhaug med 11-0 vilket gjorde att vår målskillnad var sämre än dem vid förlust. Ett Åstorp som spelade i Allsvenskan förra säsongen men som trillade ur.

Det var kniven mot strupen och de märktes i första perioden, 3-0 i baken och Åstorp kontrollerade allt. Till den andra perioden ändrade vi lite i formationerna och fick in 1-3 tidigt vilket stod sig perioden ut. Inför tredje snackade vi om att släppa på handbromsen. En svajig period som vi vann med 6-2 och som vi spelade fantastiskt.

Gruppseger är ett faktum och Stanstad väntade i semin söndag förmiddag. Ett Stanstad som hade gjort de bra i andra gruppen och slagit två av våra serie konkurrenter Sävsjö och Munka Ljungby.

Semin slutar 6-2 till oss där vi matchen igenom är väldigt bolltryga och spelar ett stabilt försvarsspel. Vi fattar många bra beslut med och utan boll, vi gör de väldigt svårt för Stanstad att skapa några heta målchanser under matchen. Vinsten innebar final mot Åstorp.

Första perioden slutade helt ologiskt 2-1 till oss. Vi var inte med i matchen, Åstorp hade mycket boll och skapade flest chanser. De märktes tydligt att de var femte matchen och att vi inte hade hela truppen tillgängliga. Andra perioden har Åstorp fortfarande mycket boll men vi låg jättebra bakåt och spelade smart. 1-1 och nu var de bara att tömma de sista vi hade i oss inför sista. Nyckeln i denna match var att spela smart, ta ut allt i rätt läge. En sista period som vi fullständigt kontrollerar och vinner med 3-0 där den sista är i öppen bur.

Att stå som segrare i denna turnering är starkt efter alla spelare som har varit borta pga olika anledningar. Under helgen har vår identitet som lag kommit fram. Vi har börjar skapa en bra mentalitet och en kultur som vi ska bära med oss under säsongen.

Denna helg har gett oss väldigt många svar på hur de kan se ut under säsongen, skador, sjukdomar och andra anledningar kan göra att alla vi har i truppen vet vad det handlar om för att vinna och är villiga att ge allt.

Nu siktar vi mot sista träningsmatchen på lördag borta mot SSL Höllviken kl14.00 i Halörhallen.