HERR A

Skön seger mot Lund
2016-09-19 12:14

Vi hade en tidig samlingstid denna söndag på vårt nya tillhåll Qpoolen, allt för att skapa så bra förutsättningar som möjligt inför avresan till Lund.

Förutsättningarna var de optimala. Inga sjuka under natten vilket betydde att vi åkte till Lund med 17 utespelare och 2 målvakter.

Följande lag startade matchen:
1a: Jesper Persson, Niklas Rask, Jacob Eliasson, Zoltan Veczpremi, Filip Påhlsson
2a: Tobias Melkersson, Daniel Rydhög, Niklas Larsson, Joakim Larsson, Filip Darlin
3e: Linus Rydhög, Edvin Andersson, Anton Åkesson. Ted Nilsson, Viktor Olsson
Mål: Viktor Svendsen

Bänk: Sebastian Lundgren, Alexander Ehnberg och Oskar Widmark

Redan under uppvärmningen kände man från sidan att det var en skön stämning och god harmoni i truppen vilket gav känslan att detta kunde blir en rolig eftermiddag.

Vi rivstartar matchen på bästa sätt och redan i det första bytet har vaskas det fram två riktigt bra lägen, när sedan 2 linan byts in och direkt skapar en till farlighet visst vi att det snart skulle hända nått. Precis så blev det, Jocke hittar in i slottet till Niklas som inte gör några fel utan distinkt sätter 1-0 efter 02,02.

Efter målet så bara fortsätter vi att mala, Lund är riktigt passiva och sätter ingen press på bollhållaren, varken på våra backar eller forwards. Detta gör att vi kan utöka vår ledning lite turligt genom Joakim Larsson när han vänder bort sin försvarare i fickan, kliver rakt in mot slottet och skjuter ett skott som tar på en Lund backs fot och går in i målet.

Även om 1 och 2 femman är de på pappret starkaste namnen så är det de hårt gnuggande killarna i 3e linan som är den femman som har det bästa spelet. Detta ger också resultat då Anton Åkesson i den 16 minuten ökar på till 3-0 genom ett hårt dragskott i nättaket på pass av Victor Olsson. Det var inte slut där heller, i sitt nästa byte och när klockan står på 19,04 gör Mr Åkesson mål igen 4-0. Linus Rydhög spelar upp bollen med en diagonal bakom Lunds toppforward till Edvin på vänstersidan. Han tar bollen över mittplanen och slår en diagonal till Anton som står i fickan på högersidan. Sedan var det nästan en kopia av 3-0 målet. Anton tar med sig bollen in i mitten och skjuter ett stenhårt skott i nättaket.

Vi spelar riktigt bra i denna period och det var längesen Röke spelade så här bra innebandy.

Lika bra som vi var i första, lika dåliga var vi i andra. Vi tar inga initiativ från backplats, vi sätter ingen press på bollhållare och därav förlorar vi andra perioden med 3-0. Det räcker med att säga att vi under den andra perioden har 2 skott på mål….

Det sköna är att även om vi säger att vi ska ”steppa upp” och börja ta jobbet igen i pausen, går vi in på planen och direkt får en boll i nacken så ger vi inte upp. I vårt andra byte så skapar vi återigen lite ströchanser som med lite studs hade resulterat i mål. Men vi märkte tydligt att Lund hade momentum i matchen och det var ingen tillfällighet denna gången när de lägger en boll på bortre stolpen på en rusande spelare som får stöta in ledningsmålet.

Efter detta var vi tvungna att göra lite förändringar, vi gick ner på 2 femmor och tog genast tillbaka kommandot i matchen. Lund slappnar av likt många lag gör när de vänder ett underläge till ledning. Vi går på och skapar 2 direkt chanser som med lite bättre kyla hade varit kvittering.

Istället kommer 5-5 målet i en kontring där Jacob Eliasson finner Alexander Ehnberg på en diagonalboll som i sin tur slå diagonalen på Viktor Olsson som stänker upp bollen i nättaket från 1 meters avstånd. Precis så balanserat som det ska vara.

3 byten senare så gör Röke ett sådant där mål som tränare ofta ritar upp och hoppas att spelarna klarar av att göra. Utan att skriva ut exakt hur det gick till kan man gott konstatera att Zoltan gör det han är här för att göra. AVGÖRA MATCHER!!

Efter detta visste vi att det skulle bli en anstormning från Lund i sin jakt på kvittering och även om de vaskar fram ett par chanser så är det vi som har de klara målchanserna och om det inte vore för deras målvakt så hade vi gjort 2-3 mål till.

Summa summarum så gör vi över tre perioder, två bra och en dålig. Vi visar bra inställning och en god vinnarmentalitet.

Nu ser vi fram emot en hemmapremiär i Qpoolen där det förhoppningsvis är fullt med folk på läktaren för att se oss spela mot nykomlingen Carlshamn IBK. Inträdet är gratis för alla!