Hemmasviten håller i, ny seger mot Hovshaga!
Matchens två spelare: Joakim Larsson (Röke IBK) och Noah Alex (Hovshaga)
Idag drog startskottet för herrarnas två NHL veckor igång med hela fem matcher på mindre än två veckor.
Till dagens match var samtliga spelare tillgängliga utom Andreas Johansson som fick en skada på torsdagens träning. I hans ställe gjorde Rökes tränare Jimmy Lagerkvist comeback, som gick in som högerback tillsammans med Daniel Rydhög.

324 personer hade hittat till Qpoolen idag och för motståndet stod nykomlingen Hovshaga från Växjö.
Ett Hovhaga som har en trupp med många rutinerade spelare som spelat på hög nivå tidigare och inte minst lagets debutant Filip Kjellsson som senast kommer från SSL-laget Växjö Vipers.

Matchen börjar direkt i ett högt tempo och det dröjer inte längre än 3.07 minuter innan Hovhagas första kedja Alex-Kjellsson-Persson gör efter ett fint anfall 1-0. Röke trycker på och skapar många fina lägen, men det går in i mitten av första perioden innan målet kommer. Hovhagas Emil Petersson åker ut två minuter och Röke får PP. Röke har haft en väldigt fin statistik på PP än så länge på säsongen och det fortsätter även idag. Jacob Eliasson gör 1-0 efter ett misslyckat skott av Emil Martinsson. Röke får ett nytt PP i slutet på första perioden och då tar Röke ledningen med 2-1 efter mål av Niklas Larsson.

Skottstatistik period 1: Röke 6 och Hovshaga 7.

I period två får Rökes Daniel Rydhög utvisning efter 4.06 minuter, men efter ett hårt slit i BP så fixa Röke att hålla tätt. 6.55 in i perioden utökar Pontus Hellsing till 3-1 som till dagen spela i en mask efter att näsan bröts i förra matchen. Hovhaga reducerar till 3-2 genom Filip Kjellsson i minut 10.28. I slutet på perioden så kliver åldermannen Zoltan Veszpremi fram och utökar inte bara till 4-2 utan även till 5-2 innan tutan går för period två.

Skottstatistik period 2: Röke 10 och Hovhaga 4

Inför period tre prata vi om att nu är det super viktigt att hålla oss ifrån utvisningsbåset för att lyckas ro hem denna matchen. Men redan efter 1.13 åker Daniel Rydhög ut igen och denna gången lyckas vi inte hålla tätt i BP utan Hovhaga reducerar tidigt till 5-3. 6.40 åker även Emil Martinsson ut och Röke får ett nytt BP. Denna gången spelar vi ett mycket tätare BP och utnyttjar kontringarna vi får och Joakim Larsson tar vara på det och gör 6-3 i BP. Matchen fortsätter att svänga fram och tillbaka men Röke skapar flest farliga chanser under hela matchen men 8.42 in i tredje perioden tappar vi aggressivitet i försvarspelet och Hovhaga utnyttjar det och gör 6-4. Men närmare än så kommer inte Hovhaga utan Röke drar ifrån och utökar till 7-4 och 8-4. Hovhaga får tillslut ett tröstmål och gör sista målet och slutresultatet blir 8-5 och Röke tar en ny hemmaseger.

Skottstatistik period 3: Röke 9 och Hovhaga 12.

Matchens pirat: Viktor Svendsen

Ny match på onsdag och då är det DM och derby. Vi åker till Kristianstad för en åttondelsfinal i DM mot Willands. 19.30 börjar matchen i Kristianstad Arena. Nästa seriematch är på fredag borta mot Olofström.