Förlust mot seriefavoriten
2019-09-28 08:26
Hannah Nilsson gjorde 2 mål under fredagskvällen
Tuffaste tänkbara motstånd väntade våra D3 damer när det gamla div 1 laget Kävlinge nu startar om i div 3 efter att ha haft uppehåll någon säsong.

Vårt lag har från förra året gjort en lite generationsväxling vilket gjorde att många av tjejerna som skulle ställa upp på banan inte har spelar seniorinnebandy tidigare. Fokuset låg på att vi skulle sätta försvarsspelet och låta Moa briljera i kassen. Vinna andrabollar, dubbla i hörnen och kontra skulle vara melodin.

Vi börjar matchen på 2 femmor men går efter 10 min upp på 3 formationer, alla formationerna ligger bra i försvarpositionerna och när vi gör rätt saker så märker vi att Kävlinge blir frustrerade och tar dumma avslut som Moa i buren inte har några problem med. Första perioden slutar 0-1 men vi visar att vi är inte ofarliga och vi kanske skulle haft straff efter att Räkan blir halvt kapad av deras keeper och Hannah får ett riktigt rapp över bladet när hon ska gå runt backen på kassen. Men vi göra en bra första period.

Den andra perioden blir stökig lite pga skador så vi får men också för att spelet hackar lite mer. Vi kommer ur försvarspositionerna stundtals och hinner inte med hemmalagets snabba spel. 0-2 kommer en bit in i den andra perioden. Efter det kommer vi mer rätt i försvarsspelet och börjar sakta äta oss in i matchen igen. När perioden är slut vid 15.00??!! in i andra perioden får vi en utvisning. Vi klarar av boxplayet på ett riktigt bra sätt. Det mest spännande var att klockan ställdes om tll att räkna upp till 5 min. När klockan står på 05.30 så gör Kävlinge 0-3. Vi menar ju såklart att perioden är slut men ja, vi kan säga att situationen inte är rättvis för någon. Domarna visste inte riktigt var sekket gjort och sekket visste inte riktigt vad klockan gjort men men.. det vara bara att äta taggtråd och använda detta som tändvätska inför den avslutande perioden. Vi sa i pausen att vi skulle knyta näven och vinna sista perioden.

I den sista perioden så sliter vi, jobbar stenhårt och går upp till 2-3 efter ca 14 min. Kävlinge är stressade och tar en time out. Tyvärr så får vi ett riktigt skitmål mot oss direkt efter vårt 2-3 mål som tar lite luften ur oss. Kävlinge spelar mest runt bollen sista minuterna och vi kommer inte riktigt åt dem.

Vi ska verkligen känna oss stolta över prestationen och fortsätter vi att gnugga på så kommer vi bli ett riktigt obehagligt gäng för motståndarna i serien.