HERRJUNIOR 18

Referat: FC Helsingborg P05 - Röke IBK
FC Helsingborg P05 - Röke IBK
2021-10-22 08:44

Hemmalaget Helsingborg stod för kvällens motstånd. En match som vi visste skulle bli svår och tuff. Vi bjuder upp till dans bra iallafall i andra och tredje perioden där jag anser att vi är det bättre laget. Vi visar att vi är ett bra innebandylag.

Hur var då matchen? Ja, den börjar i högt tempo och Helsingborg har mycket boll. Vi får en utvisning som vi tyvärr inte lyckas hålla tätt i, Malte Rönningdahl är på den, men den smiter in. Det blir en snabb replik 40 sekunder senare genom Isak Dahlberg som trycker in 1-1 efter fint förarbete på kanten av Max Johansson.

1-2 tappar vi framför mål. Vi replikerar ganska snabbt igen. Axel Nilsson pressar vid sargen och får fram bollen till Viggo Hansen. Viggo serverar Eric Hannen som sätter 2-2. Vi blir återigen lite passiva efter vårt mål och släpper 2-3 efter att vi missat i vårt uppspel. Helsingborg har bra tryck, skickar iväg en chansboll som letar sig in, 2-4. I slutet av första får vi en ny utvisning och med bara en sekund kvar av den skickar en Helsingborgare ett snyggt avslut utan chans för Malte.

Andra perioden börjar även den i högt tempo, men vi har bollen lite mer och skapar någon chans genom Isac Gustafsson och Linus Dahlberg bland annat. Vi tappar tyvärr bollen alldeles för enkelt och för ofta. Vi ändrar vår press och märker direkt att det ställer till det för Helsingborg. Vi trycker på och får med oss ett powerplay. I det så testar Isac Gustafsson skjuta på volley, får en halvträff som sedan Axel är på hugget och trycker in 3-5 på. I slutet av perioden får vi spela fem mot tre, men lyckas inte smälla in ytterligare mål.

Efter två min av tredje perioden så gör vi 4-5 i powerplay genom Max på pass av Eric.

Vi har bra tryck, vi pressar, skapar chanser, kämpar och sliter men får inte in bollen. Istället får Helsingborg ett frislag som de utnyttjar, 4-6. Två minuter efter deras mål kämpar och sliter Viktor Martinsson fram bollen längs sargen och passar fram Axel som sätter 5-6 bakom en ståendes målvakt som trodde det var avblåst i momentet innan. Tyvärr släpper vi in 5-7 nästan direkt efteråt. Grabbarna fortsätter slita och skapa chanser. Vi plockar ut målvakt och med 35 sekunder kvar så får Axel en snygg pass av Eric och gör det till 6-7.

Tyvärr får vi inte fler chanser efter det utan matchen slutar med en uddamålsförlust.

Bägge kedjorna skapar lägen och gör mål idag. Backparen Isac - Viktor och Erik Wallin-William Hejman försvarar bra och ger forwards bra stöd i anfallen. Hugo kom in och avlöste bra när det behövdes och Malte stod för en stabil insats.

Det är surt att förlora matchen när vi vann två perioder, men spelar vi som vi gjorde i andra och tredje så är jag övertygad att vi har bra chans att ta tre poäng på söndag när Höllviken kommer till Hovet.

Bra jobbat idag grabbar, vi ses på söndag och tack till supportrarna på läktaren för stödet under matchen.