HERRJUNIOR 18

Referat: Röke IBK - Munka-Ljungby IBK
Röke IBK - Munka Ljungby
2021-11-23 17:33
Linus Dahlberg visade att han inte är bra för sin ålder. Han är bra, punkt slut. Så pass bra att han utsågs till matchens lirare.

Reservmålvakt: Emilio Olsson

Tuff match som började i högt tempo direkt från start. Hugo Forsback får läge redan efter 25 sekunder som gästernas målvakt räddar. Munka får yta i mitten och gör 0-1 efter drygt två minuter. Tre minuter senare sticker Erik Wallin på utflykt och verkligen kämpar upp bollen i plan. Han hittar till Isak Dahlberg som kvitterar på ett slagskott 1-1. En bra genomförd period i högt tempo.

Vi tar ledningen i början av andra perioden. Linus Dahlberg kämpar till sig bollen bakom Munkas mål, spelar fram till Isak Dahlberg som snyggt passar vidare till Max Johansson som gör 2-1. Tyvärr så kvitterar Munka ganska snabbt till 2-2. Efter fyra minuter bestämmer sig Erik Wallin för att skjuta/passa. Bollen hamnar hos Linus som drar till snabbare än Lucky Luke och bollen sitter snyggt i bortre. En stund senare kämpar vi till oss bollen i vår zon. Viggo Hansen får upp farten, avancerar på vänsterkanten och sätter snyggt 4-2. Det är iallafall vad vi, Munka och publiken tycker, men domaren gör bedömningen att den tar i ribban och dömmer bort målet. Då utbryter det kaos på plan eftersom vi har alla spelare på plan och får en avvaktande utvisning för för många spelare på plan. Munka tar bollen och börjar anfalla, men lyckas inte sätta 3-3 på Malte. Efter lite diskussion så slutar det med inget mål och ingen utvisning. Grabbarna gör det riktigt bra och lägger ingen energi på det utan fortsätter spela sitt spel. Efter 11.02 får vi powerplay och det tar endast 13 sekunder så lirar Max snyggt fram Linus som sätter vårt "andra" 4-2 mål för dagen.

Tredje börjar inte bra. Munka både reducerar och kvitterar inom två och en halv spelade minuter.
Vi får sen spela boxplay i två minuter där grabbarna jobbar, täcker och gör ett hästjobb med att lyckas freda målet från påhälsning. Efter utvisningen bestämmer sig Max för att testa sitt skott. Först drar han en motståndare, sen avlossar han och sätter 5-4.
För en liten stund tappar vi sen vår fart och tanke. Det utnyttjar Munka till fullo och gör både 5-5 och 5-6. Vi tar oss i kragen och en knapp halvminut senare bryter Max en passning, passar höger och Isak Dahlberg smäller in slutresultatet 6-6.

Det skapas chanser åt bägge håll. Tror vi bland annat har ett skott i stolpen och Malte gör en fantastisk räddning som är värd minst 5+ i Aftonbladet. Matchen slutar 6-6 och jag tror att Munka är mest nöjda med det.
Tycker vi är värda tre poäng idag. Andra perioden är riktigt riktigt bra.
Alla spelare ska ha beröm idag.
Backarna hittar sina roller, Isac & Wallin tar den lite mer offensiva rollen medans Viktor & William tar lite mer defensivt ansvar.
Knatte, Fnatte & Tjatte kedjan (Linus-Max-Isak D) fortsätter skapa oreda hos motståndarna.
Eric visar varför han har kaptensbindlen, Viggo visar varför han lirar i Skåne-laget & Hugo visar att vi har en Erlingmark i laget (kanske bara vi äldre som förstår den😃).
Emilio, Wiggo och Edfors hänger inte läpp på bänken utan stöttar laget matchen igenom och är alltid redo att hoppa in om det behövs.

Bra match idag grabbar. Lite surt med bara en poäng, men det får Engelholm sota för på söndag. Då är det 3 poäng som gäller.