HERRJUNIOR 18

Referat: Röke IBK - IBK Lund
Röke IBK - IBK Lund
2021-12-13 12:28
Med ett mål, två assist och ett outtröttligt slit utsågs Hugo till matchens lirare.

Röke-Lund 10-4 (3-1,2-2,5-1)

Några spelare borta idag så det blev tre backar; Isac Gustafsson ,Viktor Martinsson och William Hejman. Framför dem lite nya konstellationer;
Erik Wallin - Eric Hannen - Hugo Forsback

Wiggo Nilsson - Max Johansson - Isak Dahlberg
Viggo Hansen och Emilio Olsson reserver.
Den lilla oron/nervositet som fanns innan match om nya kedjor och spelare på nya positioner släppte direkt. Killarna visar att vi är ett LAG, vi kämpar tillsammans, vinner tillsammans.

Efter ca 3 min så vinner Wallin (på ny ovan position) bollen vid sargen, avancerar fram och drar iväg ett skott som målvakten i Lund gör en fin räddning på.
Efter 7.49 så passar Eric H fram till Wiggo N framför mål, men målvakten reflexräddar. Wiggo tar sin egen retur och spelar fram Viktor i slottet som avslutar kliniskt, 1-0.
Strax efter gör Malte en riktigt snygg glidarräddning. Viktigt viktigt.
Tyvärr åker vi på en 5 minuters utvisning, men vi spelar ett riktigt bra boxplay. Vi täcker, vi springer, vi kämpar, vi gör mål. Hugo snor bollen på egna planhalvan och sprintar ifrån sin försvarare innan han avslutar i bortre 2-0. Tyvärr så släpper vi in ett mål en halvminut senare, men 1-1 när vi spelar med en man mindre i fem minuter, det är starkt.
18.54 in i första har Hugo boll bak mål, ut mot sargen och boll upp till Isac som tar ett par kliv in i planen. Ett dragskott senare och en Wallin som stör framför mål så står det 3-1.

Andra perioden fortsätter som första, det är vi som styr. 0.49 in så vinner Wallin kampen vid sargen, spelar vidare till Hugo bak mål som tunnlar sin back fram till Hannen som sätter 4-1.
Ca 7.30 in så räddar Malte. Snabbt utkast till Isak Dahlberg som kommer fri och störs av back, men vinner tillbaka bollen och fixar först frislag och sen powerplay till oss. I det powerplayet så tar Isac bollen på egen planhalva, spelar fram Hannen som, med hjälp av Viggo H som skymmer målvakten, avslutar snyggt en bit utifrån, 5-1.
Efter detta så går vi ner oss och börjar spela en sämre innebandy. Vi tar lite dumma beslut, tar lite långa byten och är inte lika hungriga som innan. Lund reducerar två gånger om och perioden slutar 2-2.

I slutet av andra får vi två minuters utvisning för protest mot domslut så vi inleder tredje i boxplay.
Där gör vi vårt jobb och 2.42 in så vinner återigen Wallin bollen vid sargen, passar till Max som hittar Wiggo framför mål som snyggt gör 6-3. Lite senare gör vi ett mindre bra byte, Lund hittar spelare på bortre och gör 6-4. Vårt fina spel från första halvan av matchen  infinner sig inte riktigt och det är några nervösa minuter (iaf för oss vid sidan) där. 13.22 så släpper det, William bestämmer sig för "nu jäklar". Han tar bollen, går mellan två Lundensare och spelar snyggt fram Isak som helt ren med målvakten avslutar kliniskt 7-4. Och nu släpper det. Halv minut senare får Viktor sig en tryckare, får inget frislag men tar bollen med sig, avancerar in i planen framför mål och gör sitt andra mål för dagen 8-4. Ett par minuter senare har Igge bollen vid sargen, spelar fram till Isak som passar direkt till Max (som 10sek innan nästan vällt målet) som med ryggen mot mål sätter 9-4 med ett hårt backhandskott.
19.24 får Lund chansen att snygga till siffrorna på straff, men Malte gör en finfin räddning och istället så gör vi 10-4 10 sekunder senare. Isak får bollen på mittplan, passar bakom ryggen till Max som kommer i snygg löpning ute till höger och lägger en smörpass på bortre till Isak som bara behöver sätta klubban till. Ännu ett snyggt mål.

LAGET gör återigen en bra insats.
Vi spelar bland annat  7 min i boxplay & spelar 1-1. STARKT är ordet.

För de som inte såg eller de som vill se den igen så ligger Maltes straffräddning ute på Rökes Instagram.