HERRJUNIOR 18

Referat: Malmhaug IBF - Röke IBK
Malmhaug IBF vs Röke IBK
2022-01-16 21:12
Isak Dahlberg, längst till höger, utsågs till matchens lirare, men då Malte blivit så fäst vid vandringspriset över julen vägrade han att lämna den från sig.
Malmhaug-Röke 3-6 (1-2,1-2,1-2)

Hugo Forsback - Eric Hannen - Viggo Hansen
Viktor Martinsson - Isac Gustafsson

Wiggo Nilsson/Viggo Edfors - Max Johansson - Isak Dahlberg
William Hejman - Erik Wallin

Malte Rönningdahl (Vilner Nilsson)

Lördag eftermiddag och äntligen dags för match. Bra fokus på uppvärmningen, hela laget laddade och sugna på match.
Matchen startar i högt tempo direkt. Det är vi som skapar lägen och Malmhaug som ligger på kontring. Redan efter 2-3 min så har Max haft två bra lägen och Viggo Hansen ett. Vi har bra tryck, men då kontrar Malmhaug och smäller in 0-1 via ribban. Men vi kvitterar snabbt, bara en halvminut senare så tar Isak Dahlberg bollen och med enhandsfattning lurar han bort två motståndare och ensam med målvakten gör han inget misstag, 1-1.
Vi fortsätter ligga på och skapar flera lägen. Erics skott täcks, Viggo H styr Hugos skott, Max testar backhand, nära nära 2-1. Efter knappt 15 minuter sticker Wallin upp i mitten, spelar ut till William till vänster som i sin tur spelar in till Viggo E som med ryggen mot mål vänder om och drar in 2-1.
Strax efter åker vi på en utvisning. Viktor täcker, Malte räddar. Paus.

Andra perioden är som första, vi trycker och de kontarar. Vi jobbar på bra, både framåt och bakåt. Efter knappt halva åker Max på bentackling men den anses att vara ej avsiktlig och istället åker Erik på utvisning strax efteråt och där tappar vi markering direkt så att Malmhaug kan kvittera. Max får läge som målvakten räddar, men strax efteråt får han kapitulera. Max hittar fram till Isak med en finfin pass. Isak rundar snyggt målvakten och lägger in 3-2.
Knapp minut senare kommer bollen ut till höger till Eric som hittar fram med en fin pass till Isac i mitten som avslutar kliniskt i nättaket, 4-2.
Båda kedjorna skapar lägen, andra perioden slutar också 2-1 till oss.

Vi snackar ihop oss i paus och laddar för sista tjugo.
Vi åker på en tidig utvisning men i boxplay är det vi som skapar lägen. Viggo H gör ett hästjobb, oroar på egen hand Malmhaug, stressar dem och skapar dessutom två bra lägen som målvakten räddar. En stund senare får Isak en smäll i ansiktet (tror det var en armbåge) och börjar blöda. Snabbt ut i omklädningsrummet för att plåstra om. Jag missar ett par minuter av spelet men vad jag hör så är det tufft spel. Kommer lagom ut till att se när Hugo bryter ett Malmhauganfall med en klockren brytning. Tyvärr så tycker inte alla det utan Hugo får två minuters utvisning i det så reducerar Malmhaug, 3-4. Irriterad över sin utvisning så får Hugo sin revansch 1,5 minut senare. Viggo H passar fram och Hugo drar in 3-5.
Minuten senare gör Erik en framstöt, bollen till Wiggo N som passar tillbaka till Erik som drar till och efter lite studsande hittar bollen in och 3-6 är ett faktum.
Vi gör återigen en bra match. Vi vinner varje period med VM-90 resultat (en referens som ingen av våra spelare förstår och som ger en fingervisning till hur gammal författaren är (reds.anm.)). 10 av 11 utespelare gör poäng. Malte visar att han är en av seriens bästa målvakt med stöttning av Vilner på bänken. Vi går inte ner oss efter baklängesmål, vi fortsätter tugga och jobba för varandra. Alla gör en riktigt bra match. Många kandidater till "Matchens lirare", idag gick den till Isak Dahlberg.

En riktig skön & go seger. Tror segersången fortfarande ekar i Kulladalshallen🎵så jävla enkla 3poäng.....🎶