P07-08

Föräldramöte 2019-09-04
2019-09-05 17:49
Ellinor Örn som är ungdomsansvarig inledde med att presentera sig själv och berättade lite om klubbens ungdomsverksamhet. Hon rapporterade från träningscampen som hölls i slutet på augusti. Diego Digge som höll i träningarna under campen var imponerad både av upplägget och genomförandet.

Hon meddelade att kiosk -och sargvaktsschemat för säsongen är spikat och vi har tjänstgöring den 29/9 och 1/12.

Fotografering kommer att ska den 18/9 kl 18:30 för vårt lag. Då det är på vår träningstid så blir det naturligtvis ingen träning den kvällen men om vädret tillåter drar vi till Hässleholmsgården och grillar, spelar brännboll och umgås efter att fotona är tagna.

Precis som under förra säsongen kommer vi att sälja sportlotter under hösten och våren.

Efter Ellinor tog våra ledare över.

Träningarna
Säsongen har börjat med riktigt taggade och entusiastiska innebandyspelare. Det märks att killarna har blivit äldre och verkligen vill träna innebandy!

Vi funderar på att samlas 5-10 min innan träningen ska börja för genomgång av träningen, spelade eller kommande matcher etc. Om och när vi börjar med det är det viktigt att alla kommer i tid och deltar i samlingen, annars får man ta informationen två gånger.

Ordningsreglerna som vi tog fram i fjol gäller naturligtvis fortfarande. Av förekommen anledning vill vi vara tydliga med att det är ABSOLUT NOLL TOLERANS MOT MOBBING OCH NEDLÅTANDE KOMMENTARER. Följs inte reglerna kommer vi att plocka av, de som bryter mot reglerna, från planen tills de kan vara med igen. Hjälp oss genom att snacka med killarna om vikten att stötta varandra i ett lag.
Vi hoppas och tror att det kan bli aktuellt och möjligt för våra killar som vill och kan att vid något tillfälle under säsongen få träna med 06:orna. Dock måste det ske på våra och 06:ornas tränares villkor. Likaså hoppas och tror vi att vi kan erbjuda 09:orna att delta på våra träningar under säsongen, men återigen på tränarnas villkor.

Matcher
Vi har anmält två lag till spel.

Ett lag kommer att spela poolspel, precis som i fjol, under åtta tillfälle. Fyra i höst och fyra till våren. Poolspelsgrupperna ser välfyllda ut så det kommer nog att bli tre matcher per poolspelstillfälle.
Ett lag kommer att spela i en serie. Laget kommer att spela sju matcher i höst för att sedan i vår spela i en ny serie utefter hur hösten gått.

Vår avsikt är att kunna erbjuda killarna att spela ungefär lika många matcher. Det kommer att vara så att vissa får spela fler matcher i poolspel och andra i seriespel.

Då seriespel är helt nytt för oss tränare med och vi inte alls vet vilken nivå spelet ligger på så får vi helst enkelt lära oss efter hand. Dock är vi övertygade om att det ska bli en rolig säsong.

Alla matcher är inlagda i kalendern. Gå in och kolla när matcherna är och hör av er till Bengt om ni redan nu vet om det är något matchtillfälle som ni inte kan.

När vi kallar till match så anges det en samlingsplats och tid i Hässleholm och en i Tyringe. Det är viktigt att ni anger om ni kör och om ni inte kommer till samlingsplatsen när ni svarar på kallelsen. Likaså är det viktigt att ni anger om ni vill ha skjuts till matchen när ni svarar. Vi måste alla hjälpas åt att se till så alla kan vara med även om inte föräldrarna kan köra till matchen!

Det kan bli aktuellt att vi behöver låna ut spelare till åldersgruppen över eller under oss, och det kan bli aktuellt att vi måste låna in spelare från yngre åldersgrupp. Det är viktigt att ni vet att det alltid ska ske genom kontakt med våra egna tränare. Får ni förfrågan från annat håll än våra tränare så måste ni stämma av att de är tillfrågade.

Matchställ i form av tröja, shorts och strumpor kommer att delas ut till killarna. Dessa får ni kvittera till er ss vårdnadshavare och behålla under säsongen för att sedan återlämna till klubben när säsongen är slut.

Då vi kommer att ha betydligt fler hemmamatcher än tidigare är det viktigt att vi hjälps åt att sköta kiosk, sekretariat, sarg mm. Vi räknar med att ni kan ställa upp och hjälpa till under hemmamatcherna som era killar spelar. Naturligtvis kommer man inte att kunna alltid men och tillräckligt många kan tillräckligt många gånger är det gott nog.

Vi jobbar på att få till stånd någon träningsmatch innan allvaret börjar i mitten på oktober, men vi återkommer när och om det blir av.

Lagkassa
Vi börjar få en ansenlig lagkassa och hoppas att den ska öka ytterliggare. Det är vi, tillsammans, som förfogar över den för killarnas räkning. Förslag som kom upp var att använda pengarna till cup, åka och titta på SSL eller rent av åka till SM finalerna.

Då vi ledare känner att träning, matcher och administration tar mycket  tid så hoppas vi på hjälp av er föräldrar att hitta på aktiviteter till att använda lagkassan till. Förslagsvis så bildar vi en föräldragrupp på 3-4 föräldrar som samlar upp, kollar efter och föreslår aktiviteter, som tillsammans kan hjälpas åt att genomföra. Ni som känner er kallade hör av er till undertecknad snarast.

För att dryga ut kassan ytterligare kommer en ny pantinsamling att göras i höst. Istället för att träna måndagen den 16/9 så klär vi oss efter väder och samlas på Tyrs Hovs parkering kl 18:00 för att dela ut lappar i Tyringe. Sedan samlar vi in burkarna söndagen den 29/9. Hjälps vi åt så kommer det inte att ta lång tid att tjäna in ännu mera pengar till lagkassan.

Johan, Jörn, Mange, Martin, Pär och vid pennan Bengt

Träningstider2019-08-17 13:43