HERRJUNIOR 18

Referat: Röke IBK - Bjärreds IBK
Extremt mycket bättre
2019-11-11 22:26
Olle Johansson är inte bara förtjusande charmig. Han blev även utsedd till matchens lirare.
I 38 sekunder levde hoppet. Sedan visade Bjärred varför det vore bra om det hade blivit lag nog till att ha en svår och en lätt Hj18-serie. I den här matchen var vi inte ens nära, men från de 60 minuter vi var på banan går det ändå att plocka ut några godbitar.
Senast vi mötte Bjärred var i våras när vi mötte dem i DM. På sin sida sammanfattade Bjärred matchen med att de var "extremt mycket bättre" än oss. Ett i mitt tycke onödigt uttalande om ett lag i en pojklagsserie, men icke desto mindre sant. Sedan den matchen har vi blivit extremt mycket bättre, men än återstår det en bra bit upp till de skrikigt gula motståndarna.

Vi kom till spel med 3 femmor och 2 målvakter. Efter en tämligen loj uppvärmning gjorde vi klart för spel. Knappt hade startsignalen ringt ut innan Bjärred lockade alla våra spelares blickar till bollhållaren bak mål, vilket gjorde att när insticket kom kunde de retfullt enkelt spräcka nollan efter 0.38. 4.10 kom i stort sett en repris på första målet. Strax efter efterföljande tekning lirkade Simon Johansson sig fram i anfallszonen. Innan han kom till skott fick han ett vältajmat rapp över klubban, vilket resulterade i straff. Vilken gång i ordningen som Simon ordnat straff till det här laget har jag tappat räkningen på, men det är en imponerande sträcka. "HP", som så vackert satte en straff mot Lönsboda, fick förnyat förtroende, men dessvärre höll målvakten sin nolla intakt.
När klockan stod på 5.41 hade gästerna dragit ifrån till 0-4 och vi i publiken förberedde oss nog på en ordentlig utskåpning. Visserligen hann även 0-5 slinka in innan periodpausen, men någonstans började vi ändå bli lite mer uppoffrande och kloka i vårt försvar.

Andra perioden är vår klart bästa. Vi släpper bara in två mål, vilket inte är någon katastrof. Vi lyckas även skapa en del bra lägen och det hade inte varit orimligt att vi hade petat in en boll, eller två. Självklart hade Bjärred slagit av på takten, men framförallt föranleddes kvalitetshöjningen av att herrarna i båset gav spelarna nycklar till att stänga ner motståndarnas anfall. Kul att se att vi kan ladda om efter en så blytung inledning.

Hittills hade matchen varit schysst och utvisningarna hade lyst med sin frånvaro. I tredje perioden började de dock droppa in. Den första kom efter två och en halv minut då vi fick en tvåa för hög klubba. Vi kan stoltsera med ett mycket bra boxplay som spelade av de två minuterna på ett imponerande sätt. Nästa utvisning tilldelades gästerna 8.08, men vi fick bara chansen till PP i en minut eftersom vi levererade en sen tryckning i ryggen på en motståndare exakt minuten senare. Vi spelade nu 4 mot 4. I samma sekund som gästerna blev fulltaliga var det äntligen dags för oss att spräcka nollan. Victor Hjärner tråcklade sig igenom tre spelare, väggade med Isac Gustafsson och prickade in det viktiga 1-7 målet. Vi hade nu ytterligare en minuts boxplay framför oss. Den minuten redde "fantastiska fyran" ut, men när de inte lyckades komma till byte snabbt nog efter det tog orken slut och ett dragskott i krysset fick upp siffrorna till 1-8. På sätt och vis var den här matchen avgjord redan efter fem minuters spel, men i och med det här målet kunde man se att killarna definitivt  gav upp. Inom loppet av sex minuter hade Bjärred hunnit med att göra ytterligare tre mål. Med knappa minuten kvar fick vi dock skicka in ett tröstmål när kapten Jerrie Nordström gjorde en sista kraftansamling.

2-11 är inget annat än ett bottennapp. Vi får en katastrofal inledning och efter det reser vi oss bara hjälpligt. Killarna fortsätter dock att spela hela vägen utan att tappa humöret och dra på sig allt för onödiga utvisningar. Om det beror på att vi släppt in polismakten i ledarstaben vet jag inte, men det är skönt att se att killarna är på banan för att spela.
Med lite medvind hade vi bättre kunnat förvalta de lägen vi faktiskt skapar, men det hade knappast räckt till seger.
Lika bra att släppa det här mötet, ladda om och se till att vi blir extremt mycket bättre till returen.