SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Röke Innebandyklubb
Hässleholm
D3

Bli medlem i Röke IBK
BLI MEDLEM
Referat: Röke IBK D3 - Emmaljunga GOIF
Vinst i derbyt
2020-01-21 10:48
Tyvärr skadade sig Johanna allvarligt. Vi får se hur länge hon blir borta

Under fredagskvällen så skulle det smälla rejält i T4 sporthall då kommunderbyt mot Emmaljunga skulle spelas.

Första matchen uppe i Snapphaneland vann de gröna efter att ha spurtat om i den sista perioden av matchen.

 

Denna gången skulle resultatet ta en annan riktning. Det var gruppen helt överens om.

 

Vi kom till start med ett taggat gäng. 2 målvakter och 16 utespelare där Kim ”Finnen” Ahokas fick starta mellan stolparna. Första femman med Johanna ”Knät” Svensson, Lisa ”Marginalen” Hofvander, Linn ”Skottet” Fransson, Sandra ”Flash” Johnsson och Ellinor ”Räkan” Nielsen skulle visa sig vara en farlig formation denna kvällen. Andra femman bestod av Alicia ”Lager” Lagerkvist, Jolina ”Julle” Göransson, Smilla ”Snurren” Birgersson, Lovali ”Junis” NIlof och Amanda ”Manda” Jönsson. Denna femma visade grymma takter på onsdagsträningen och fortsatte denna framgångsrika melodi under matchen då de svarade för det första målen i matchen. Tredje femman för dagen var Ellinor ”Skadan” Henriksson, Isabell ”Bella” Eliasson, Wilma ”Ankaret” Andersson,  Anna ”Slottet” Johnsson och Agnes ”Gnes” Nilsson.  Bredvid banan satt Ronja ”Ref” Ottosson, Johanna "Stattena" Jönsson och Ida ”Perstorp” Harrysson.

 

Vi startar matchen precis som vi vill, hög och aggressiv press på bollhållare gör att motståndarna måste hitta tidiga alternativ vilket resulterade i att vi många gånger vann bollen och fick börja om med uppspel. Det var också den höga pressen som Wilma och Agnes sätter som gjorde att Emmaljungas back får panik och passar en helt fristående Anna i slottet som sätter 1-0 bakom en för dagen riktigt bra Sarah Simonsson. Det dröjer inte länge efter det först målet innan det ska ringa igen bakom den gröna målvakten. Kim tar ett skott och kastar på kontring där Smilla visar vart hon vill ha bollen. Genom att använda sargen går Smilla snyggt förbi backen och sätter bollen snyggt till vänster i snäv vinkel.

 

Efter 12 briljanta minuter så sätter vi oss lite för nära ett frislag som domaren kände sig manad att plocka en utvisning på, så Linn fick snällt sätta sig på botbänken och se Emmaljunga ta kommando i perioden. Efter detta boxplay, som vi dödar på ett bra sätt, tappar vi både press och tempo och då hamnar vi i både tids och temponöd. Detta gör att Emmaljunga trycker på och ganska naturligt trycker de in en reducering.

 

Vi tar ett samtal i paus att vi måste upp i banan och bygga vidare på det vi gjorde bra i den första perioden. Detta gör också tjejerna och i förstafemmans andra byte så sätter Sandra snyggt 3-1.

Resten av perioden kommer handla om hemmalagets utvisningar och Emmaljungas powerplay. 3 gånger hamnar vi på botbänken och 2 gånger gör Lina Svensson (Johannas Svenssons syster) 2 baljor även om 4-4 målet är ett flipperspel framför vår kasse.

 

Den tredje perioden börjar med att hemmalaget får PP och det utnyttjar vi på bästa sätt när ”Skadan” kommer upp i slottet och får ett snyggt inspel från Linn. Vi spelar riktigt bra i den tredje perioden och gör också 6-4 med 3,5 min kvar av matchen. Även om Emmaljunga får in en reducering spelar tjejerna smart och spelar av de sista minuterna. Denna kvällen var det inget snack vilket lag som var det bättre och även om sifforna var jämna var matchbilden stora delar dominerande av hemmalaget.

 

Nu väntar nya utmaningar för tjejerna. 

Referat: Röke IBK D3 - Förslövs IF
Vinst mot tabelltvåan
2019-10-27 20:49
Kapten Sandra gjorde 4 assist
Vi tog under söndagen emot den obesegrade tabell tvåan Förslöv hemma i borgen på T4. 

Vi möstrande 16 utespelare och 2 målvakter. 

Då Henriksson kastade in handduken pga feber behövde ledarna ändra om lite i formationerna och det blev Linn som fick äran att gå in och agera städtant till Sandra "Flash" Johnsson och Ellinor "Räkan" Nielsen då de skulle stöka lite i anfallszon. Firma Svensson/Jönsson fick agera backar som vanligt. 

I den andra femma gjordes också några förändringar då Agnes klev in som högerforward istället för Hannah med Wilma och Alicia. Bakom dessa tre yrvväder skulle Amanda och Lovali försöka skapa lite ordning. 

I den helt nykomponerade tredjefemman så gjorde Jolina "Knäet" Göransson säsongsdebut mellan Anna "alltid på träning" Johnsson och Hannah "Sibbhult" Nilsson. Där bakom skulle Lisa och Bella spela brett och vilt som vanligt. 

Kim stod för slipsen idag med Ronja som backup. Ida "Perstorp" Harrysson laddade upp sig på bänken i två perioder för att  den tredje få tömma sina batterier. 

Matchen började på bästa sätt efter att Rökan petar in ettan efter en målvaktsretur på Sandras tunga backhand avslut. Sandra skulle bli en av matchens förgrundsfigurer då hon stod för många fina assister. 

1-0 står sig länge och väl innan Förslövs storstjärna Julia Bengtsson skulle ta en skottretur på volly och smälla dit kvitteringen. 

I den andra perioden skulle tjejerna bjuda på rikigt fina sekvenser och första femman hade verkligen dragit på blåstället för här skulle de gå i brächen. 

2-1 göra av Räkan på halvvolly på pass av Sandra, 3-1 skjuer räkan in över axeln på keepers på pass av Linn och 4-1 för Linn när hon enkelt styr in passingen av Sandra. I den andra perioden så spelar vi ett riktigt bra försvarsspel och släpper inte igenom några onödiga skott. 

i den tredje så ökar Förslöv pressen på våra packar då de flyttar fram hela laget i en form av fullplans press och lyckas göra 4-2 genom ett riktigt skit mål. 
Matchbilden fortsätter så hela vägen fram till att Räkan visar vart skåper ska stå då hon på pass av sandra gör snygga 5-2. 

Förslöv trycker på med allt de har efter detta och lyckas peta in en reducering men närmare än 5-3 kommer ej tabelltvåan. 

Alla tjejerna krigar på riktigt bra och inte minst ida som kommer in i den tredje perioden och sysselsätter 2-3 förslövs spelare i DERAS uppspelsfas. Ett riktigt grymt jobbb måste vi erkänna.

Men alla göra det som sagt bra och nu ser vi verkligen fram emot derbyt mot Emmaljunda den 10e på farsdag. 


Referat: Malmhaug IBF - Röke IBK D3
Hedersam förlust
2019-10-14 05:40
Moa gör en riktigt stabil insats

Vi visste vi hade tuffast tänkbara start på säsongen då vi hade de två tänka seriefavoriterna på borta plan i omgång 1 och omgång 3. 

Precis som mot Kävlinge och Viljan så vet vi att gör vi försvarsspelet på ett bra sätt kommer vi att kunna få omställningar och då få goa möjligheter till att göra mål. 

I Malmhaug hittar vi Röke bekantingen Ida Frostensson som spelade i Allsvenskan föra året samt spetsspeare som Lina Ohlsson och Fanny Persson som också de spelade i den näst högsta serien. 

Vi kom til spel med följande spelare:
1a:
Sandra
Henriksson
Räkan
Jönsson 
Svensson

2a 
Alicia
Wilma
Hannah
Lovali 
Lisa

3e
Anna
Ida

Målisar:
Moa
Kim 
Ronja

Matchen hinner knappt börja innan Räkan sätter 1-0 genom att vi en passning av Jönnson från offensiva fickan hitta Rökan i slotten som via ett direktskott får in ledningsmålet. 

Hemmalaget skakar av sig målet efter några minuter och börjar sätta igång sitt rörliga anfallsspel men vi står rätt i positionerna och lyckas hålla deras avslut utanför boxen. 

Efter 06.50 fick vi PP då en av Malmhaug tjejerna sätter dagens slagpåse Sandra  i ryggen med en ful tackling. Frågan är om det inte borde varit en 5a men vi får iaf PP i 2 min. Vi gör ett helt ok PP med ett bra bra skott och bra rull.  Vi gör inte mål i PP men 20 sekunder efter att Malmhaug är fulltaliga så kommer vårt 2-0 mål då Hannah hittar Räkan i mitten som styr in målet. 

Efter detta börjar vi bli lite trötta och stirra mer boll och Malmhaug börjar få längre och längre anfall. Perioden slutar 2-2 efter att Malmhaug gjort 2 mål där vi inte ska släppa till lägen. Men de rullar bollen bra och tills slut hinner vi inte täcka bort alla möjliheter 

Den andra periodern startar med att Malmhaug gör 3-2, lite olyckligt men vi replikerar nästan direkt då Hanna kvitterar till 3-3.

Den andra perioden gör vi en klockren defensiv insats och vi känner att hemmalaget börjar bli mer och mer frustrerade då de inte kommer till några superbra lägen. 

10 min i den andra perioden så byter vi målvakt då Kim ersötter Moa. Moa hade gjort en riktit bra insats i buren. 

Efter att Ida Frostensson delat ut en tackling mot sin gamla Göingepolare Hannah Nilsson och bestraffats med sin "obligatoriska" 2a får vi återigen PP. Återigen har vi bra rull men får inte in bollen. 

I pausen till den tredje så pratar vi om vikten att våga hålla bollen inom laget och inte stressa iväg i Malmhaugs tempo och det gjorde vi i den tredje perioden. 

Tyvärr får vi inte frukt av våra omställningar utan det är Malmhaug som via ett höstlöv som styr på en spelare som får avgöra matchen. 

Vi ska vara stolta över vår insats och vi fortsätter ta stora steg i både vår kollegtiva och individuella utveckling. Stora pluss till Moa och Kim i buren. Rökan skapar återigen stora problem för motståndarbackarna och ALLA kämpar som dårar hela matchen. 

Bra jobb idag tjejer

Hannah 1 mål 1 ass
Rökan 2 mål
Jönsson 1 ass
Wilma 1 ass

Vinst mot FBC Viljan
2019-10-05 08:43
Svensson stod för en bra insats och fick göra 2 mål
Tjena öppande denna seniorhelgen på samma sätt som förra veckan då man lirade under fredagskvällen. Denna gången mot FBC Viljan från Ljungbyhed, vi möttes under försäsongen och då slutade matchen 1-1. 

Vi ställde upp följande till denna matchen:
Kim i buren
Ronja backar upp

1: 
Sandra 
Henriksson
Rökan
Jönsson 
Svensson

2:
Alicia 
Anna
Hannah
Lovali 
Lisa

3: 
Ida
Wilma
Smilla
Bella

 Vårt fokus låg precis som vanligt på att sätta försvarsspelet och hjälpa kim i buren, vi har märkt att om försvarsspelet sitter så kommer vi få våra omställingslägen. Fokus för dagen låg i det defensiva presspelat med våra högerforwards. 

Första perioden började helt ok och både vi skapar lite halvchanser, det gör Viljan med iofs men de kom till lägen där Kim hade ful koll på sistuatuonerna. 10.04 fick vi PP i 5 min då deras spelare går hårt åt Henriksson vid sargen. vi skapar lite bra lägen första 2 minuterna men efter det drabbas vi av 2 saker. viljan att ovandla PP til mål fast vi inte tränat på det gör att vi tar dumma beslut sedan behöver vi byta i PP formationen vilket också gör att det hackar. Detta är en spelform vi måste börja träna i. 

17.02 så tar Viljan ledningen genom ett skott som visserligen kommer från en yta vi inte ska släppa skott ifrån men sen kan jag citera Kim i buren "den bollen ska jag bara ha". Det gjorde inte super mycket mer än att vår första femma tog tag i saken och direkt på tekning gör 1-1 genom Räkan på assist av Johnsson. 

Den andra perioden ser ut som den första, gör vi 3 bra passningar i rad så skapar vi bra målchanser men tyvärr är det alldeles för sällan och viljan hos tjejerna att slå avgörande passningar tar över. Glädjande är att vi får spela boxplay och det är en spelform vi visar att vi behärskar bra. Boxen med Räkan, Wilma, Jönsson och Johnsson är riktigt stabila och det är i det andra boxplayet som Viljan tar ledningen med 2-1. Då var tjejerna trötta och avslutet är bra. 

17.59 kvitterar vi genom ett backavslut från Svensson, riktigt behövligt och snyggt. Eloge till Johnsson som täcker målvakten bra framför kassen. Men det hela byggs upp av att vi slår 3 bra passningar i rad som inte hoppar eller är på fel sida och jag hoppas att tjejerna förstår vikten av detta från och med nu,

I den tredje perioden så går vi ned på 2 femmor för att öka pressen på motståndarna ännu mer. I det första bytet så gör Räkan 3-2 återigen på assist av Johnsson. De två har börjat hitta varandra på ett bra sätt. 

efter 10.52 så får vi straff efter att Räkan snott bollen av Viljans back och på väg mot friläget fått ett slag. Svensson skriker som ett litet barn på julafton att hon fått feeling och vill ta straffen. Hon gör det på bästa sätt och 4-2 är ett faktum. 

4-2 blir också slutresultatet även om det blev lite spännande när Lisa åker ut två minuter för liggande spel med 3,5 min kvar på klockan. 

Slutsats:
Nu börjar försvarspelet att sätta sig även om vi har mycket kvar att jobba med, men vinna är kul och det hoppas jag alla nu inser och för att vi ska fortsätta vinna så behöver vi underkasta oss arbetet och göra jobbet varje byte hela matcherna. 


Referat: Kävlinge AIK - Röke IBK D3
Förlust mot seriefavoriten
2019-09-28 08:26
Hannah Nilsson gjorde 2 mål under fredagskvällen
Tuffaste tänkbara motstånd väntade våra D3 damer när det gamla div 1 laget Kävlinge nu startar om i div 3 efter att ha haft uppehåll någon säsong. 

Vårt lag har från förra året gjort en lite generationsväxling vilket gjorde att många av tjejerna som skulle ställa upp på banan inte har spelar seniorinnebandy tidigare. Fokuset låg på att vi skulle sätta försvarsspelet och låta Moa briljera i kassen. Vinna andrabollar, dubbla i hörnen och kontra skulle vara melodin. 

Vi börjar matchen på 2 femmor men går efter 10 min upp på 3 formationer, alla formationerna ligger bra i försvarpositionerna och när vi gör rätt saker så märker vi att Kävlinge blir frustrerade och tar dumma avslut som Moa i buren inte har några problem med. Första perioden slutar 0-1 men vi visar att vi är inte ofarliga och vi kanske skulle haft straff efter att Räkan blir halvt kapad av deras keeper och Hannah får ett riktigt rapp över bladet när hon ska gå runt backen på kassen. Men vi göra en bra första period.

Den andra perioden blir stökig lite pga skador så vi får men också för att spelet hackar lite mer. Vi kommer ur försvarspositionerna stundtals och hinner inte med hemmalagets snabba spel. 0-2 kommer en bit in i den andra perioden. Efter det kommer vi mer rätt i försvarsspelet och börjar sakta äta oss in i matchen igen. När perioden är slut vid 15.00??!! in i andra perioden får vi en utvisning. Vi klarar av boxplayet på ett riktigt bra sätt. Det mest spännande var att klockan ställdes om tll att räkna upp till 5 min. När klockan står på 05.30 så gör Kävlinge 0-3. Vi menar ju såklart att perioden är slut men ja, vi kan säga att situationen inte är rättvis för någon. Domarna visste inte riktigt var sekket gjort och sekket visste inte riktigt vad klockan gjort men men.. det vara bara att äta taggtråd och använda detta som tändvätska inför den avslutande perioden. Vi sa i pausen att vi skulle knyta näven och vinna sista perioden.

I den sista perioden så sliter vi, jobbar stenhårt och går upp till 2-3 efter ca 14 min. Kävlinge är stressade och tar en time out. Tyvärr så får vi ett riktigt skitmål mot oss direkt efter vårt 2-3 mål som tar lite luften ur oss. Kävlinge spelar mest runt bollen sista minuterna och vi kommer inte riktigt åt dem.

Vi ska verkligen känna oss stolta över prestationen och fortsätter vi att gnugga på så kommer vi bli ett riktigt obehagligt gäng för motståndarna i serien. 

Over and out  
Vinst mot VV-84
2019-09-15 15:01
Idag åkte vi till Bjuv för att möta seriekollegan VV-84.

Vi ställde upp med följande jag 

Nova i kassen, Ronja backade upp.

1a
Sandra Ellinor Räkan
Jönsson Svensson

2a
Anna Linn Ida
Lisa Bella 

3e
Alicia Vilma Agnes 
Amanda Lovali

Vid sidan 
Smilla

1a perioden 
Vinner perioden med 4-2 efter mål av Lisa, Räkan X2000 och Sandra. 
Vi visar att bi tar stora steg u försvarsspelet och tjejerna ser att när de gör rätt så håller sig motståndarna utanför de farliga zonerna. Målen vi släpper on är två långskott som curlar sig in i buren.

2a perioder.
Vi vinner perioden med 4-2 efter mål av Ellinor, Jönsson ocj Anna X2.

Lite hafsigare period med det uppställda anfallsspelet blir bättre och bättre. Uppspelsfasen börjar sitta mer och mer och tjejerna märker att de inte behöver stressa ingen fasen.

3e
Vi förlorar perioden med 3-0.
Bjuv var tvungna att gå framåt och började skyffla in fler bollat på kassen. Detta resulterar i en större nervositet jos våra unga tjejer och spelet blir hafsigare. 10 min i den sista akten byter Ronja med Nova i buren och då Smilla redan bytt med Ida då hade alla spelare fått speltid denna matchen. 

Ronja gör några riktigt bra räddningar och utespelarna offrar sig sig hela tiden för att säkra segern. 

En go match och en riktig go seger :)

Räkan 2 mål 1 ass
Anna 2 mål 1 ass
Sandra 1 mål 1 ass
Svensson 2 ass
Lisa 1 mål 1 ass
Lovali 1 ass
Ellinor 1 mål 
Jönsson 1 mål 
Smilla 1 ass
BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 22/10 18:00
5 - 4  
Sön 10/10 14:00
4 - 5  
Fre 1/10 19:30
4 - 3  
Fre 9/10 18:00
0 - 8  
Fre 2/10 18:00
3 - 8  
Fre 25/9 18:45
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Röke IBK, 15/10 14:00 
Röke IBK, 15/10 10:23 
Röke IBK, 14/10 18:30 
 
Sponsorer