Serie:Pantamera Herrjunior 18 Skåne   Tabell >>
Samling:13:00
IBK Lund - Röke IBK
2022-03-21 18:48

Efter de senaste matchernas bedrövelser var förväntningarna annorlunda inför matchen mot Lund än när laget mötte exempelvis Frosta. Nu var det nog ingen som förväntade sig en seger, även om vi alla hoppades och visste att möjligheten fanns. Förväntningarna fanns dock på en ordentlig uppryckning.

Trots resor och krock med A-lagsmatchen kunde vi ställa upp med elva utespelare och två målvakter. Vi gjorde ett bra förstabyte och visade på en positiv inställning som vi bara sett glimtar av på sistone. Dessvärre fick vi två snabba bakslag. I Max Johanssons första och, skulle det visa sig enda, byte för matchen trampade han snett eller något liknande som gjorde att han drog på sig en skada som omöjliggjorde fortsatt spel. 3.36 kom andra tråkigheten då Lund, med hjälp av en rökefot, gjorde 1-0 med målskytten placerad bakom målet.
Trots detta var det ingen rödklädd som hängde med huvudet. Inte ens när Lund 8.46 kom igenom med en spelvändning och utökade ledningen till 2-0.
9.30 fick vi för första möjlighet för dagen att spela powerplay. Med två vana powerplayspelare indesponibla hade vi svårt att hitta våra roller, men lyckades iallafall få till ett par avslut.
12.04 spelade Erik Wallin vaket fram till Axel Nilsson mitt i anfallszon. Axel vände runt ett halvt varv och sköt in vårt första mål för dagen. Båda lagen fortsatte att skapa målchanser under perioden, men ställningen 2-1 höll i sig fram till pausvilan.

Vi inledde andra perioden bra och redan 2.31 slog vi in kvitteringen. Återigen hade Erik Wallin lasersiktet på när han hittade Wiggo Nilsson på ungefär samma sätt som han hade spelat fram till första målet. Wiggo vände runt snabbt och lätt och hittade nätmaskorna. Återigen fick vi en period med chanser åt båda håll, men trots det och trots en ny möjlighet för oss att göra mål i numerärt överläge innehöll perioden inga fler mål.

Båda lagen blandade hög energinivå och viljebaserat spel med sekvenser av sevärda dragningar och fyndiga lösningar på trängda situationer. En sevärd match med andra ord.
3.23 in i slutperioden tog vi för första gången in matchen ledningen. Eric Hannen, som gjorde sin bästa prestation från backpositionen hittills, vallade fram bollen via sarg till Hugo Forsback. Hugo, som efter att spelat merparten av säsongen som forward, axlade nu rollen som center på ett övertygande sätt. Från den positionen drev han sig igenom banan och slog in 2-3.

Tre minuter senare drabbades vi av vår första utvisning för dagen. Lund visade oss hur man tar tillvara på ett numerärt överläge och slog in 3-3 efter en halv minut. Segermålet gjorde Lund 12.49 genom ett skott utifrån. Vi fick chans att kvittera i ett nytt powerplay, där vi inte kom mer än nära. Med sju sekunder kvar tilldömdes vi ett straffslag. Hade det varit ett pojklag hade killarna slagits om att ta den, men nu stod lite för mycket på spel så det var väldigt tyst när tränarna frågade vem som ville ta den. Förtroendet hamnade till slut på Hugos axlar. Han gjorde ett bra försök, men lyckades inte överlista Lunds duktige målvakt.

Vi går poänglösa från den här bataljen också och fortsätter att tappa placeringar i tabellen. Det var dock en bra inställning från killarna och det var riktigt roligt att se matchen. Vår version av Cartoon Networkserien Ed, Edd och Eddie; Viggo Edfors, Viggo Hansen och Wiggo Nilsson slängdes ihop hastigt och lustigt, men gjorde det bra utifrån förutsättningarna och kunde mycket väl ha gjort ytterligare ett mål. Hansen, som iklädde sig rollen som center, gjorde det så bra att han tilldelades utmärkelsen Matchens lirare. Att vi inte vinner idag beror dels på att Lund verkligen gav allt från början till slut, men främst anser jag att anledningen till förlusten är skillnaden i hur olika vi förvaltade våra numerära överlägen.
Läget är som det är och det är bara till att försöka sy ihop den här säsongen rakryggat och hoppas på att vi under de sista matcherna kan förbereda oss på stundande spel i DM.