Serie:Pantamera Herrjunior 18 Skåne   Tabell >>
Munka-Ljungby - Röke IBK
2022-03-24 20:13
Erik Wallin fortsatte sin fina säsong med att stå för en stark insats mot ett bra lag.

Då ska man försöka skriva ihop ett litet referat efter seriens sista och tuffaste bortamatch. Puh
Vi fick några återbud så vi åkte till Munka med 10.5 spelare plus 2 målvakter. Halvan var Max Johansson som följde med trots en spricka (!?) i tån.

Femmorna var:

Axel-Isac-Hugo
Viktor-Malte

ViggoE-ViggoH-Wiggo
Hejman-Wallin

Malte i mål och Vilner som reservmålvakt

Vi möter ett Munka som inte sparar på krutet utan som kommer med ett lag beståendes av flera Jas-spelare, så vi visste att det skulle bli riktigt riktigt tufft.

Bra stämning i omklädningsrummet innan match. Grabbarna på gott humör, traggar och skämtar. Isac Gustavsson, som är kapten för dagen, tar hand om uppvärmningen. Bra fart, bra tempo och bra fokus på vad som komma skall.

Matchen startar i högt tempo.  Munka har mest boll och när de inte har det så pressar de högt. Ligger och försöker stressa oss till misstag, men det är Munka som gör misstaget att spela med sex man en bra stund. 2 minuters utvisning och i det powerplay kommer 1-0 till oss. Axel ute till vänster hittar ner till en småhalt Max bak mål som med en kvick passning hittar Malte som direktskjuter. Mycket snyggt. Munkas kvittering kommer på ett frislag drygt 3 minuter senare. Matchen fortsätter i högt tempo och hög press, men vi har rätt inställning och jobbar för varandra.
Hugo sprintar förbi sin back och lyckas sånär att göra 1-2. Axel vinner tillbaka bollen, tar sig förbi sin försvarare, hittar Isac i mitten, pass till Hugo ute till höger som hittar nätet 1-2. Strax efter kommer Munka i ett 3mot2 läge men Malte gör en finfin räddning. 2min kvar av första åker vi på en diskutabel utvisning. Munka pressar såklart men vår box gör ett underbart jobb. Första slut. Puh.

Start andra. Malte vinner första tek. Vi håller bollen, vi håller fokus.
Högt tempo. Vi ligger på kontring. Malte i målet räddar och söker långa utkast. Hittar Hugo som får läge och hittar nästan även Viggo H. Munka får frislag, vi är inte med och 2-2 efter 5 minuter. 2 minuter senare smäller det igen. Boll genom vår box & direktskott. 3-2 Munka.

Men grabbarna viker inte ner sig utan bjuder på show. Erik upp till Viggo H som direkt hittar ut till William som är högt upp i banan och som direktpassar till Viggo E som bara ser målet och drar till, rätt upp i nättaket. Ojoj.
Sen får vi två numerära överlägen i rad. I det första skapar vi bra tryck, skott på mål, nära på returerna. I det andra har vi missflyt. De täcker skott, bollen studsar deras väg och vi åker på kontring 3-4.
Det är kamp, det är hårt. Vi kämpar och sliter, vi täcker och Munka är påtagligt ur balans.
Tyvärr så trycker de in 3-5 innan perioden är slut med ett rappt skott upp i nättaket bakom en duktig Malte Rönningdahl.

I början av tredje ligger Munka på. Har ett skott i stolpen bla. Efter drygt fem minuter orkar vi inte stå emot. Skott utifrån och Munka-folk som skymmer Malte, 3-6. Efter det så blir det lite mer Röke ett tag.
Vi får ett frislag, Axel jobbar upp bollen och får läge som målvakten räddar och som Hugo eller Isac är nära att stöta in på bortre. Wallin sticker på utflykt, skott i ribban. ViggoH kommer nästan runt och trycker in 4-6. Vi gör tyvärr inga fler mål och matchen slutar 3-6.
Det är tråkigt att förlora men vissa förluster är lättare att ta. Detta är en sån match. Det jobbet NI gör är fantastiskt. Ni jobbar, ni krigar. Ni kan gå med huvudet högt efter denna matchen efter er insats mot ett riktigt bra Munka.
Kan lova er att varenda Rökeit i båset och på läktaren (tack för stödet👏) är stolta över er insats idag.

Matchens lirare då? Ja, det var inte det lättaste efter en sån här LAG-insats. ALLA var förtjänta av den. Tillslut föll den på Erik Wallin som jobbade hårt matchen igenom, täckte skott, tog smällar, gav smällar och traggade sådär lagom mycket som tillåts men som är så irriterande för en motståndare.

Tack grabbar för en riktigt bra genomförd match. Detta tar vi med oss till nästa helg och Skånes.