Vinst mot IBK Finn
2017-01-14 15:20
Efter lite kaos i planeringen pga snön, så kom vi tillslut till spel i Qpoolen. IBK Finn kom på besök i årets första match.

Period 1.
Vi kan väl säga att vi fick en smakstart då vi gjorde mål redan efter 1.06 genom Frida Gustavsson som assisterades av Hanna Simonsson. Sen efter det målet gick det lite troll i bollen och i oss själva. Vi gjorde inte jobbet över hela banan, vi försökte hitta den svåra passningen, och vi litade inte på varandra. Det resulterade i att vi agerande avvaktande när Finn skickade in sitt första mål för dagen. 1-1 efter 12.11.

Men vi började sakta vakna till liv, och ta oss mer och mer in i matchen. Därför var det extra skönt att vi fick utdelning på det genom Hanna Simonsson, som assisterades av Anna Gunnarsson. Kort därefter var det dags igen, och denna gången igen genom Frida Gustavsson, och än en gång assisterades hon av Hanna Simonsson.  2 mål på kort tid, ingav ett litet, litet lugn i Rökelägret. Men det blev minsann lite hetsigt när Finn vägrade släppa taget och skickade in ett 3-2mål med 40 sekunder kvar av perioden.

Period 2.
Vi pratade om hur viktigt det var att höja oss inför den andra perioden. Finn kom till spel med 8 spelare, och skulle vi ha någon chans att utnyttja det så behövde vi verkligen sätta fart under fötterna. Och det gjorde vi, kanske inte i de första bytena, men sen, sen var vi med i det igen. Och då visade vi verkligen upp ett brett register och hittade många, många bra chanser. Vi sköt i ribban, stolpen, hjälmen, men bollen ville verkligen inte in. Vi försökte spela snabbt, brett och enkelt, och spelet fungerade, men som sagt så ville inte bollen in. Inte förrän efter drygt halva perioden, då Sofia Eliasson skickade in 4-2, assisterad av Anna Gunnarsson.

Endast 30 sekunder senare fick vi på ännu ett bra rull från alla, och slutligen hittade Isabell Nilsson en fristående Maja Gustavsson som avlossade en av sina kanonkulor. 5-2 på tavlan efter 10.33 in i den andra perioden.

Men som vanligt vägrade Finn att släppa taget. Så man gjorde 5-3 efter 11.37. men som bekant så är inte vi heller några som ger upp, inte heller under gårdagens match. Istället skapade vi ännu fler chanser och gjorde 6-3 efter 14.29, genom Kajsa Nilsson som fick ett suveränt utkast från Sarah Simonsson som stod andra halvan av matchen.

7-3 kom kort därefter då Frida Gustavsson, igen, gjorde mål på en assist av Hanna Simonsson, igen. Vi gick till pausvila med en 7-3ledning.

Period 3.
Det är inte alltid lätt att hålla uppe fart och fokus, men det tycker jag ändå att vi gjorde. Vi satte lite mer fart och fick upp ännu bättre tempo på bollen. Och efter drygt 2 minuters spel rullade vi runt över hela banan. Therese Strandberg hittade till  Anna Gunnarsson som gjorde 8-3 för Röke IBK.

9-3 kom 20 sekunder senare då Ellinor Nielsen assisterades av Sofia Eliasson.

Det fortsatte med chanser hit och dit, men måste nog säga att vi var det lag som ägde mest boll. Finn försökte trycka upp, och med drygt 6 minuter kvar togs det en time-out från motståndarna. Men det blev ingen anstormning, utan istället var det vi som kunde skicka in det sista målet för dagen genom samma person som inledde målskyttet, Frida Gustavsson. Hon assisterades av Hanna Simonsson.

Tankar.
Det är ingen lätt match spela, det är inte alltid så lätt att få på rull och fart i sakerna. Och det visade vi i första perioden då det var lite trevande överallt. Men i andra och tredje så visade vi oss från vår bättre sida. Skönt att få en seger efter måndagens tråkiga förlust. Nu dröjer det till den 21:e då vi än en gång åker ner till Helsingborg.

Tack till alla er som kom och stöttade oss denna snöiga onsdagskväll, ni är fantastiska.