2017-02-07 11:09
Under en tidig söndagseftermiddag så vankades det toppmatch mellan Röke och IBK Lund.
Macken startade med två lag som båda hade en klar spelidé och en tydlig matchplan.

Lund stänger kanterna medan Röke ligger på kontring.
Röke tar ledningen genom att Ellen Grane attackerar kassen och tråkar in bollen efter att ha tagit sin egna retur.
Tyvärr så bibehåller inte hemmalaget ledningen speciellt länge utan Lund kan reducera efter att de kommit upp på rökes vänsterkant och skickat iväg en krossboll.

Lund tar sedan också ledningen genom att återigen slå en diagonalboll från fickan rakt igen rökes Box där en lundspelare sjuter ett direktskott som går in. Lund går in inperiodpaus med en 2-1 ledning.

I den andra perioden så har Röke över taktpinnen. Lund tillåts spela boll på egen planhalva men Röketjejerna var mer distinkta i sitt försvarspel och låg bättre i positionerna.

Röke kvittarrar till 2-2 genom Sofia Eliasson på passningen av Anna Gunnarsson. Samma duo gör också 3-2 några minuter senare. Vid detta läget i matchen hade hemmalaget bra koll på Lunds tjejer. Tråkigt nog kommer Lund igenom vid ett tillfälle och via en markeringsmiss så får Lund skicka in kvitteringen bakom en skymd Emelie i Röke målet.

Resten av perioden byter lagen chanser med varandra men det är Röke som har den farligaste målchansen när man får
Öppet mål med några sekunder kvar av perioden. Men känslan är god i Rökelägret inför den tredje perioden.

Hemmalaget märkte att Lund hade snackat igenom sitt försvarsgarantier inför den tredje perioden. De gick högre upp i banan och skapade lite svårigheter för hemmalagets uppspel.

Den tredje perioden är jämn och när Lunds bästa spelare för dagen Emma Rosen skickar in 4-3 en Bit in i perioden så blir spelet öppnare. Lund backar hem lite mer och väntar i Rökes försök att vinna tillbaka bollen. Detta resulterar i att samma spelare som gjorde ledningsmålet får ett identiskt läge och skickar in 5-3. Det målet kom väldigt olyckligt för hemmalaget som vid det tidspukten börjat skapa en hel del farliga målchanser. Men som idrotten är så var det inte helt ologiskt att det sedan var Lunds 4-målskytt Emma Rosen som också gjorde 6-3.

Ett tråkigt slut på matchen så klart och nu tjatade det ihop sig i toppen ytterligare.

För Rökes del så väntar seriefyran IK Stanstad på bortaplan nere i Staffanstorp. En match som absolut inte är enkel utan det kommer vara ett krigande hela vägen in kaklet för att få med sig 3 poäng hem till Hässleholm.