SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Röke Innebandyklubb
Hässleholm
D1

Bli medlem i Röke IBK
BLI MEDLEM

Damerna segrade i premiären.
2020-09-30 22:24
Foto: Markus Florentzson.
En seriepremiär är alltid en spännande uppgift både som spelare och som ledare. 
Tidigare träningsmatcher under försäsongen betyder ingenting när det väl gäller serien.

Med sju spelare som efter förra säsongen lämnat laget så var det lite extra spännande att se hur vi skulle ta oss an denna premiär. Lägg till att matchen var mot Anna och Idas forna lagkamrater så var det upplagt för en bra fight. 

Matchen startar i ett bra tempo där jag tycker att vi har bra koll på vad som händer. Det skapas chanser åt båda hållen men jag har en liten känsla av att vi är något hetare framåt. 
Efter 9:17 i första perioden så slår den notoriske målskytten Soffi in årets första mål i division ett, assisterad av Ida Wensley. Släkten är värst eller hur brukar man säga? 
Glädjen blir inte långvarig utan efter 10:20 kvitterar Stanstad genom Sara Florentzson på lillasyster Anna i vårt mål och hon cementerar då verkligen att släkten verkligen är värst! 

Matchen fortsätter i ett bra tempo och jag tycker att vi är det lag som behärskar det bäst och vi skapar mer än våra motståndare. Skottstatistiken visar 18-3 i vår favör men med så många skott på mål borde vi gjort några fler kan jag tycka. Glädjande är att vi efter 16:26 sätter dit 2-1 genom Hanna Jansson assisterad av Frida Gustafsson. Hanna visade sin nya hemmapublik direkt att hon har en god förmåga av att vara på rätt plats vid rätt tillfälle och gjorde inget misstag. 
Vi går till pausvila med ledning 2-1.

Andra perioden är något jämnare och Stanstad har kommit igång bättre i den andra. Målchanserna blir något färre och Stanstad börjar bli farligare. Anna står för ett par riktigt vassa räddningar. 
Efter 14:26 kommer 3-1, åter igen genom Soffi som visar att gammal är äldst. Assisten står Klara för. 
Vi jobbar på bra för att få med oss en 3-1 ledning in i pausen men Stanstad vill annorlunda och med drygt 2 minuter kvar till paus kvitterar de! 1-1 i perioden och totalt 3-2 inför avslutningen.

Tredje perioden tycker jag att vi får bättre koll på vårt motstånd och vi tar och gör en riktigt bra period. Vi fortsätter skapa många chanser och som tidigare sagt borde vi gjort något mål till. Men säsongen är ung och det kommer bli mer av chanserna ju längre serien lider. 
Klockan har precis hunnit över 7 minuter när förra säsongens poängdrottning Frida Gustafson gör sitt första mål för säsongen. Ett mycket vackert avslut i höga slottet assisterat av lillasyster Maja. 
Efter det målet tycker jag vi har bra koll på matchen och med ett gott självförtroende så fortsätter vi skapa chanser och efter 13:35 så stänger vi butiken genom Soffis tredje mål för dagen fram till 5-2, assisterad av Ellen Grane. 

Sett över 60 minuter så tycker jag att vi är det klart bättre laget och vi tar med oss många bra saker vidare in mot kommande helgs omgång där vi åker till grannarna i Åstorp för att göra upp om 3 nya poäng där. 
Damernas hemmapremiär live på nätet.
2020-08-18 11:00
Damernas hemmapremiär mot FC Helsingborg imorgon kommer sändas live på nätet. 
Klicka på länken för att se matchen helt gratis. 


Damernas premiär avklarad.
2020-08-18 10:05
Damerna tog sig i lördags till Karlskrona för säsongens första träningsmatch. 

FBC Karlskrona stod för motståndet, ett lag vi mötte i HIC förra sommaren. 
Det var dock ett helt annat motstånd denna gången vilket var trevligt för alla inblandade. 

Damerna gick segrande ur striden med 6-5 efter en klart bättre start än avslutning av matchen. 
Målskyttar denna dag blev Frida Gustafsson 2, Ida Wensley 2, Klara Jansson och Mathilda Magnusson.

Vi blandar bra saker med mindre bra saker och gör det ibland lite svårare för oss än det hade behövt vara. Framför allt i tredje perioden låter vi deras höga press skapa större problem än vad vi gjort mot andra lag tidigare. Men säsongen har precis börjat så vi har mycket tid på oss att rätta till det. 

Mycket glädjande att två av våra nyförvärv gjorde mål och att även Fridas målproduktion fortsätter.

Damerna jobbar vidare mot seriepremiären och det är match redan imorgon hemma mot FC Helsingborg.

Matchen kommer sändas på nätet så håll utkik efter nyheten här under dagen. 

Anna gör seriens yngsta målvaktspar komplett.
2020-07-21 10:00
Bild: Markus Florentzson

Det blev klart för ett tag sedan men nu är det officiellt också. 

Anna Florentzson gör seriens yngsta målvaktspar komplett!

 

Vi tog oss en liten pratstund med Anna om vad hennes tankar inför kommande säsong är.

 

Du anslöt till Röke i januari och tog chansen i ett par matcher under våren, vad fick dig att bestämma dig för att fortsätta? 

När jag kom till Röke efter jul blev jag väldigt bra bemött av både ledare och spelare. Jag kom till ett lag som hela tiden vill utvecklas och sliter för varandra på planen. Det var en av anledningarna till att jag valde att fortsätta spela i Röke. Jag känner också att jag kan fortsätta utvecklas som både person och spelare här.  

Ditt nya lag blev tvåa endast 1 poäng efter seriesegraren. Vad krävs för att vi ska vinna serien i år och vilka lag tror du kommer vara de största hoten? 

Det som jag tror krävs är att vi fortsätter ge allt på varje träning och match precis som vi har gjort innan. Vi ska också fortsätta med vår spelidé, för det känns som vi har något bra på gång. Det krävs också att vi har en jämn nivå under hela säsongen och kämpar ända in till slutsignalen. Det laget jag ser som största hotet är nog Malmö, då de alltid kan vara farliga. Höllviken har värvat några nya spelare, så även de kan bli farliga.

Vad ser du som dina styrkor och svagheter som målvakt och hur ska du arbeta vidare med din utveckling? 

Mina främsta styrkor som målvakt skulle jag säga är att jag snackar mycket med mina medspelare och har en bra räckvidd. Jag kan även sätta igång anfallsspelen snabbt med mina långa utkast. Det som jag behöver jobba mer på är att göra alla moment lite snabbare. Eftersom jag är hyfsat ny i laget fortfarande behöver jag fortsätta lära känna utespelarna spelmässigt, så att vi kan bli ännu bättre tillsammans. Jag ska fortsätta behålla fokus på både träningar och matcher för att arbeta vidare med min utveckling.

 

 

Tränare Alex ord om Anna

 

Efter ca halva säsongen anslöt en ung lovande målvakt från Stanstad. Hon är hungrig på att lära sig nya saker, tar åt sig allt man vi går igenom på målvaktsträningarna och provar sedan detta på både träningar och matcher. Trots att hon inte startade så många matcher innan hon kom till Röke visar hon stort lugn och trygghet i målet. Tillsammans med Nova bildar hon ett av dom bästa målvaktsparen i serien.

 

Tränare Bennys ord om Anna

 

Anna är en väldigt lång målvakt med stor räckvidd. Hon har ett bra utkast som vi ska lära utespelarna att utnyttja. Anna är placeringssäker och har bra nyp i fingrarna vilket gör att hon greppar många skott. Anna bjuder på många skratt och kom snabbt in i gruppen här i vintras när hon anslöt. Anna är precis som Nova född 2002 och har alla möjligheter att bli en riktigt bra målvakt. Hennes inställning och talang kommer ta henne långt. Jag ser fram emot att får jobba vidare med Anna och jag är övertygad om att hon kommer ge Nova en bra kamp om vem som ska stå nästa match. 

Viktig försvarskugge på plats.
2020-05-24 10:00

Idag kan vi meddela att Maja Gustafsson har valt att förlänga sitt kontrakt med damerna. 

Vi ställde några frågor till en av klubbens trogna vapendragare.

 

2:a förra säsongen, vad kommer krävas för att vi ska vinna serien i år och kvala upp till allsvenskan?

 

Jag tror att det precis som föregående säsong kommer bli en otroligt tuff serie som kräver att vi fortsätter spela vårt spel. Vi måste gå in med rätt inställning och vilja på såväl träning som match, och det under hela säsongen. Jag tror också att vi behöver bli bättre på att spela på samma höga nivå som vi kan genom hela matcherna, för då är vi starka. 


Vilket lag ser du som den största konkurrenten till att vinna serien?

 

Jag tror att det kommer bli en jämn serie med många bra lag. Engelholm är alltid tuffa att möta och vi hade två tighta matcher mot dem förra säsongen. De har ett bra försvar samtidigt som de gör sina mål framåt. Så jag tror absolut att Engelholm är med och fightas om topplaceringarna även denna säsongen

 

Du gjorde en stark säsong och poängmässigt din bästa, du har dessutom spelat både till höger och vänster på backplatsen. Vad har gjort att det har varit en bra säsong för dig och hur ska du göra för att nästa ska fortsätta på samma väg? 

 

Jag har under säsongen som gått fått möjlighet att spela i en omgivning som fått mig att växa som spelare, och som fått mig att våga tro på det jag gör. Till skillnad från föregående säsonger har jag vågat kliva upp ännu mer och jag har också börjat ta mer avslut vilket uppenbarligen har gett resultat. För att fortsätta i samma spår även nästa säsong ska jag fortsätta spela samma offensiva innebandy som jag vill spela, där jag vågar gå på avslut när jag har läge. Jag hoppas även kunna slå lite fler assister nästa säsong.

 

Tränare Bennys ord om Maja.

 

Att Maja skrev på ett nytt kontrakt är otroligt viktigt för oss. Hon har en hög träningsnärvaro och bidrar otroligt mycket på matcherna både som spelare och som person. Hon är väldigt resolut i sitt spel och har ett bra skott och väldigt säker i sitt passningsspel. 

Maja kommer fortsätta utvecklas och jag ser henne som en viktig stöttepelare för de yngre spelarna som kommer upp nu och lite extra viktigt för de försvarare som kommer. Där kommer Maja kunna dela med sig mycket av sin erfarenhet som hon har samlat på sig trots sin ändå unga ålder. 

BLI MEDLEM
Spelade matcher
Lör 24/10 15:00
5 - 3  
Lör 17/10 15:00
3 - 9  
Lör 10/10 15:00
6 - 3  
Sön 4/10 15:30
4 - 2  
Lör 26/9 15:00
5 - 2  
Lör 12/9 15:00
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer