SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Röke Innebandyklubb
Hässleholm
POJKAR 2009

Derbyförlust efter kämpainsats
2022-12-13 19:51

Röke IBK - IBK Osby 3-6 (1-4, 1-0, 1-2)

 

Under söndagen vankades det derby mot IBK Osby. Till en början var den första perioden jämn och målchanser skapas åt båda håll. Till slut fick gästerna in 1-0. Därefter hade Elliot ett friläge, Albin ett backhandskott och Theo ett farligt skott utifrån. Men dessvärre hittade grabbarna inte nätmaskerna utan i stället kunde IBK Osby gå fram till 3-0. Någon minut efter 3-0-målet reducerade Röke IBK genom Elliot, som friställdes efter ett utkast av målman, Elias. Tyvärr gjorde gästerna 4-1 på frislag med två sekunder kvar av den första perioden.

 

Den andra perioden startade i ett rasande tempo. Theo reducerade omgående då han direkt på tekning tog bollen och smällde in 2-4. Våra grabbar hamnade i bättre position och hjälpte varandra ypperligt. Båda lagens defensiv fungerade bra under mellanakten. Även stort målvaktsspel från de båda burväktarna. Perioden slutade därmed 1-0.

 

Röke IBK startade den tredje perioden bra och fick lite tryck efter ett powerplay, som dock inte resulterade i något mål. I stället gjorde Elliot sitt andra mål i bataljen efter drygt sju minuters spel. Denna gång spelade lagets målvakt, Alfons, fram till fullträffen. Grabbarna fortsatte att ösa på för en kvittering, men tyvärr gjorde gästerna både 5-3 och 6-3.

 

Trots förlusten tar vi med oss en fantastisk kämpainsats och att laget aldrig gav upp. Dessutom var grabbarna väldigt nära att hämta i kapp ett 1-4-underläge. På lördag får laget chans till revansch då Frosta IBF väntar på bortaplan. Nu tränar vi på bra i veckan och siktar mot tre poäng.

 
Sponsorer