TACK - Emma Kullman
2022-08-05 12:56
Målvaktstalangen, som har Röke IBK som moderklubb, är klar för Bele Barkarby

Efter säsongen 2018-19 lämnade målvaktstalangen Emma Kullman Skåne för Mora, där hon gick NIU. Efter tre år i dalarna blir det ingen återkomst i Röke IBK, utan i stället spel i Järfälla-klubben, Bele Barkarby.

Röke IBK önskar därmed Emma lycka till med kommande utmaningar. Du är alltid välkommen hem.

Tack för allt, Emma!

Ny livestreamingstjänst
2022-08-04 15:37
Föreningen byter från Solidsport till Spiiedo Play.

Under en lång tid har Röke IBK använt Solidsport för livestreaming av matcher. Nu har eran nått sitt slut. Föreningen har nämligen valt att satsa och utveckla livesändningarna ytterligare med den moderna plattformen Spiideo Play. Med sitt AI-system och analysverktyg har Spiideo snabbt blivit en populär streamingplattform. Plattformen ger möjlighet till kommentatorer, liveresultat, högklassiga reprisbilder, poängliga och mycket mer. Allt med en hög produktionskvalitet. Spiideo ger också bättre sportsliga förutsättningar för lag- och spelarutveckling. Exempelvis genom uppföljning av match och träning.

Närmare säsongsstarten 2022-23 kommer nya "säsongskort" och "lagpaket" att bli tillgängliga för allmänheten. Likaledes mer information om streamingtjänsten och dess funktioner.

Vill du veta mer om Spiiedeo Play? Tryck här för mer information!

OBS: Du som har ett fortlöpande månadsabonnemang på Solidsport bör överväga att säga upp abonnemanget. Föreningen har inte möjlighet att avbryta enskilda konton. Med abonnemanget kan du fortsatt se gamla matcher, men inga nya kommer tillkomma från och med säsongen 2022/23.

KLART: Sebastian Nilsson förlänger
2022-08-02 10:00
Sebastian Nilsson stannar i Röke IBK.

Rutinerade, Sebastian Nilsson, stannar i Röke IBK. Under fjolårssäsongen svarade 34-åringen för sex målgivande passningar på 18 matcher i division 2. Det blev även en fullträff på två matcher i Skånemästerskapen.

Hur känns det att fortsätta i Röke IBK?

- Känslan av att skriva på är skön. Alltid spännande med en ny säsong.

Vad fick dig att förlänga kontraktet med klubben?

- Jag valde att skriva på för det är en klubb som alltid siktar framåt.

Vad är dina tankar inför kommande säsong?

- Jag har en bra känsla inför säsongen med ny tränare och nya unga spelare. Vi siktar givetvis på att ta oss upp i seriesystemet.

Lycka till med säsongen, Sebastian!

KLART: Moa Nilsson förlänger
2022-08-01 10:41
Poängmaskinen, Moa Nilsson, förlänger sitt kontrakt med Röke IBK.

Moa Nilsson har valt att förlänga sitt kontrakt med Röke IBK efter sin starka fjolårssäsong. Moa noterades nämligen för 18 poäng (8+10) på 17 matcher i division 1 och slutade på en andraplats i den interna poängligan. Hon hann även med att göra fyra poäng (1+3) på två matcher i division 3.

Hur känns det att representera Röke IBK även kommande säsong?

- Det känns bra! Kul att vara med på resan framåt.

Vad fick dig att vilja fortsätta spela för klubben?

- Jag har stort förtroende till spelare och tränare i laget, så det känns rätt självklart att skriva nytt kontrakt.

Vad är dina tankar inför kommande säsong?

- Att både jag och laget fortsätter utvecklas och ta steg framåt. Förhoppningsvis leder det till att vi kan börja fajtas om topplaceringarna igen.

Stort lycka till med säsongen, Moa!

KLART: Hanna Jansson förlänger
2022-07-29 10:32
Skyttedrottningen, Hanna Jansson, förlänger sitt kontrakt med klubben.

Inför säsongen 2020/21 lämnade Hanna Jansson FC Helsingborg och anslöt till Röke IBK. Sedan dess har stortalangen gjort ett stort avtryck i föreningen. Under sin första säsong noterades Hanna för sju poäng (3+4) på fem matcher. I vintras svarade hon totalt för hela 32 poäng (23+9) på 23 matcher (alla sammanhang inräknat) och Hanna snittade således ett mål per match. I division 1 blev det 21 poäng (13+8) på 18 matcher, vilket ledde till att hon vann den interna poängligan. Röke IBK är mycket glada över att Hanna trivs i föreningen och vill fortsätta sin resa hos oss.

Hur känns det att fortsätta tillhöra Röke IBK?

- Det känns mycket bra och som helt rätt beslut. Jag trivs väldigt bra i både laget och föreningen.

Varför valde du att förlänga ditt kontrakt med klubben?

- Framför allt på grund av säsongen som precis varit. Vi tog ingen topplacering, men vi byggde upp en bra lagkänsla och hade sjukt roligt tillsammans. Laget har stor utvecklingspotential, som skall bli spännande att vara en del i.

Vad är dina tankar inför kommande säsong?

- Som sagt ser jag att laget har stor utvecklingspotential och jag hoppas att vi skall kunna starta kommande säsong på samma sätt som vi avslutade den förra. Individuellt hoppas jag på att fortsätta utvecklas och vara en bidragande faktor i laget.

Ett stort lycka till med säsongen, Hanna!

KLART: Lisa Hofvander skriver D1-kontrakt
2022-07-28 10:00
Poängmaskinen, Lisa Hofvander, har skrivit på för Röke IBK:s representationslag.

19-årige Lisa Hofvander har skrivit på ett nytt kontrakt med Röke IBK:s representationslag. Under säsongen som gick noterades Lisa för 16 poäng (9+7) på 16 matcher med föreningens DU-lag. Det blev även 14 poäng (6+8) på 19 matcher i division 1.

Hur känns det att ha skrivit på för Röke IBK:s representationslag?

- Det känns jättebra! Det är en bra möjlighet för mig att kunna utvecklas som innebandyspelare.

Vad fick dig att skriva på kontraktet?

- Det kändes som en självklarhet när jag fick möjligheten att skriva på. Jag har spelar i Röke IBK i hela mitt liv.

Vad är dina tankar inför kommande säsong?

- Jag ser fram emot att ha riktigt kul och fortsätta där vi avslutade förra säsongen.

Grattis till kontraktet Lisa och lycka till framöver!