GAMEDAY | Emmaljunga GOIF - Röke IBK U
2023-02-01 13:18
Under onsdagskvällen gästar vårt DU-lag Emmaljunga GOIF i ett intressant derby.

Februari är kommen och vi bjuds på match under månadens första dag då vårt DU-lag skall göra upp mot Emmaljunga GOIF. Derbyt spelas för övrigt på bortaplan i Vittsjö Idrottshall.

Våra tjejer tog en mycket imponerande poäng senast då man spelade 6-6 på bortaplan mot topplaget, Munka-Ljungby IBK U. Hannah Nilsson gjorde hela sex (!) poäng (3+3) i matchen.

Kvällens motståndare, Emmaljunga GOIF, ligger på en fjärdeplats i tabellen med sina 17 inspelade poäng. Röke IBK U å sin tur ligger sexa med sex pinnar på kontot. Dock med två matcher mindre spelade.

Nu går vi för derbyvinst!

H2: KAFFE KAKA - TREDJE RAKA
2023-01-29 10:56
Under lördagseftermiddagen tog vårt H2-lag sin tredje raka trepoängare borta mot IBK Landskrona.

H2-lagets finfina form fortsätter. Efter att ha, under den föregående veckan, besegrat Frosta IBF och Lomma FBC slog man även IBK Landskrona på bortaplan under lördagseftermiddagen, vilket betyder att herrarna vunnit tre raka fajter efter ordinarie speltid.

I mötet mot IBK Landskrona kopplade man snabbt greppet om matchen via 3-0 efter drygt 14 minuters spel. Hemmalaget reducerade sedan två gånger om innan Röke IBK smackade in ytterligare två fullträffar. IBK Landskrona reducerade till 3-5 i början av den tredje perioden, men kom inte närmare än så. I stället kunde våra herrar fastställda slutresultatet till 6-3 på straff med fem sekunder kvar.

Efter tre raka trepoängare har Röke IBK lämnat jumboplatsen och avancerat upp till en tiondeplats i tabellen. Dessutom är man endast sju poäng bakom niondeplacerade, Lomma FBC.

Nästa match spelas söndagen den 5 februari hemma mot Malmhaug IBF. Välkomna då!

DU: OAVGJORT MOT TOPPLAGET
2023-01-29 10:45
Under lördagseftermiddagen spelade vårt DU-lag 6-6 borta mot Munka-Ljungby IBK.

Våra tjejer i DU-laget svarade för en mycket stark insats borta mot Munka-Ljungby IBK U då man lyckades spela 6-6 mot topplaget. Röke IBK hade dock ledningen med 4-1, men tappade den till 4-4. Därefter gjorde man såväl 5-4 som 6-4 innan hemmalaget återigen kom i kapp. 6-6-målet gjordes med mindre än tre minuter kvar av den ordinarie speltiden. Hannah Nilsson var en gigant i matchen då hon var inblandad i samtliga (!) sex mål i matchen via tre mål och lika många passningspoäng.

I och med den inspelade poängen lämnade tjejerna jumboplatsen då man passerade Höllvikens IBF U.

Nästa tillställningen går av stapeln redan onsdagen den 1 februari borta mot Emmaljunga GOIF.

MATCHINTERVJU: Filip har ordet
2023-01-28 08:38
Läs vad Filip Påhlsson har att säga inför eftermiddagens bortamatch mot IBK Landskrona.

Vårt H2-lag har radat upp två raka imponerande trepoängare via 10-3 borta mot Frosta IBF och 13-7 hemma mot Lomma FBC. Under lördagseftermiddagen går man för sin tredje raka viktoria, när man gästar IBK Landskrona. Läs vad Filip Påhlsson har att säga inför dagens tillställning:

Ni tog andra raka trepoängaren hemma mot Lomma FBC senast. Vad tyckte du om matchen?

- Första halvan av matchen är ganska svag från vår sida. Vi fick inte träff i vårt försvarsspel, men vi lyckades ändå vara med i matchen sett till resultatet. Andra halvan har vi betydligt bättre kontroll, vi får deras vassa spelare på rätt sida om oss och vi kan gå ifrån och få lite andrum. Jag är nöjd med sista halvan av matchen.

Det blev hela sex inspelade poäng på kontot under den föregående veckan. Hur skönt och viktigt var det?

- Såklart lika skönt som det var viktigt. Vi har gett oss själva ett lite ljusare läge, men nu måste vi fortsätta på rätt kurva uppåt.

I dag väntar bortamatch mot IBK Landskrona. De är endast tre poäng före er och ni har således chans att gå upp på samma poäng. Hur laddar man inför en sådan viktig match?

- Vi är väldigt sugna på att fortsätta göra bra matcher och spela in poäng för att försöka klättra ytterligare. Men det kommer krävas mycket av varje enskild individ i truppen för att lyckas med det.

Hur är status i laget inför helgens match?

- Tyvärr har vi haft en hel del sjukdomar i truppen under veckan och det stör såklart uppladdningen, men jag ser fram emot matchen och vet att alla spelare kommer vara redo!

Tack för din tid och lycka till i eftermiddag, Filip och grabbarna!

GAMEDAY: IBK Landskrona - Röke IBK
2023-01-28 08:20
Under tidig lördagseftermiddag väntar bortamatch mot IBK Landskrona för vårt H2-lag.

Det är ett herrlag med gott självförtroende som beger sig till Landskrona under lördagsförmiddagen. Vårt H2-lag kommer nämligen från en vecka med dubbla trepoängare och 23 (!) gjorda mål framåt. Först besegrades Frosta IBF på bortaplan med 10-3 innan Lomma FBC slogs tillbaka med 13-7 i Qpoolen.

Dagens motståndare, IBK Landskrona, är inne i en tuff period då man förlorat sex raka matcher. Laget ligger på en tiondeplats i tabellen med sina elva inspelade poäng på 15 matcher. Man är således endast en placering och tre poäng före våra herrar. Lyckas Röke IBK knipa ytterligare en trepoängare i eftermiddag avancerar man förbi IBK Landskrona på bättre målskillnad.

Nu kör vi mot tredje raka vinsten!

GAMEDAY: Munka-Ljungby IBK U - Röke IBK U
2023-01-28 08:02
Under tidig lördagseftermiddag väntar ett möte mellan Munka-Ljungby IBK U - Röke IBK U.

Så var det dags för ny holmgång för vårt DU-lag. Denna gång tar man sig an Munka-Ljungby IBK U borta i Munkahallen. För tillfället ligger våra tjejer på jumboplatsen i tabellen medan dagens motståndare återfinns på en stabil andraplats. Utmaningen är stor, men våra tjejer kommer ge allt!

Nu går vi för en skräll!

Röke webbsändningar, 30/01 15:20
POJKAR 2010, 29/01 20:10