SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Röke Innebandyklubb
Hässleholm

Bli medlem i Röke IBK
BLI MEDLEM
Matchintervju - Benny Sand har ordet
2022-09-25 09:04
Läs vad Benny Sand har att säga inför dagens hemmapremiär mot Åstorp/Kvidinge IBS.

Våra damer har svarat för en fantastisk försäsong och Skånemästerskap då tjejerna vunnit match efter match och har verkligen prickat in formtoppen. Under söndagseftermiddagen är det dags för våra tjejer att spela sin seriepremiär hemma i Qpoolen mot Åstorp/Kvidinge IBS. Förhoppningsvis inför storpublik.

 

Vi har talat med huvudtränaren, Benny Sand, inför premiären. Han säger så här:

 

Ni gick obesegrade igenom Skånemästerskapen och vann gruppen på maximala nio poäng. Hade du förväntat dig det?

 

- Vi fick en riktigt bra start borta mot IK Stanstad. Efter den insatsen hade jag väldigt höga krav på att vi skulle ta tre segrar och det blev till slut så, även om sista matchen mot Munka-Ljungby IBK B blev konstigt jämn. I den matchen tillät domaren alldeles för mycket och det tjänade våra motståndare på, tyvärr. Sammantaget tycker jag vi gjorde tre riktigt bra insatser i Skånemästerskapen och även i träningsmatchen i Växjö. Tycker vi gjort bra matcher rakt igenom hela försäsongen och vårt försvarsarbete är fortsatt mycket bra.

 

På söndag är det äntligen dags för seriepremiär då Åstorp/Kvidinge IBS kommer på besök. Vad har du att säga om motståndet?

 

Åstorp/Kvidinge IBS har en stor trupp till sitt förfogande. 42 spelare, om jag inte har helt fel för mig. De har blandat ganska friskt med sina uppställningar under försäsongen och skickade ett relativt ungt lag till Munka-Ljungby i sin sista gruppspelsmatch i Skånemästerskapen, där laget föll med 0-10! Den stora frågan blir vilket lag som kommer till Qpoolen? Åstorp/Kvidinge IBS har väldigt många skickliga spelare. Vi får se till att hålla koll på den spets laget besitter.

 

Hur skall ni lyckas besegra Åstorp/Kvidinge IBS?

 

- Vi skall fortsätta göra det vi har gjort med så stor framgång under försäsongen. Ett tryggt och stabilt försvarsspel, som kommer ge oss självförtroende till att spela en fortsatt bra anfallsinnebandy. Vi skall också fortsätta göra det jobbigt för våra motståndare att komma till de riktigt farliga lägena. Gör vi det tillsammans så kommer Åstorp/Kvidinge IBS få en jobbig eftermiddag i en förhoppningsvis välbesökt Qpoolen, när vi bjuder på inträdet.

 

Hur har er träningsvecka sett ut inför seriepremiären?

 

- Tycker det har sett bra ut. Måndagens träning blev ganska lugn med lite återhämtning efter helgens dubbla matcher. Onsdagen och torsdagen har sett riktigt bra ut och vi har en bra känsla med oss in till eftermiddagens höjdpunkt. Vi ser fram emot premiären!

 

Tack för din tid och lycka till i kväll, Benny och tjejerna!

GAMEDAY | Röke IBK - Åstorp/Kvidinge IBS
2022-09-25 08:47
Under lördagseftermiddag är det äntligen dags för seriepremiär för vårt damlag.

Vårt HJ18-lag tog en fin uddamålsseger borta mot Åstorp/Kvidinge IBS i sin premiärmatch under lördagseftermiddagen. Under söndagen är det även dags för våra damer att premiärspela då man gästas av Åstorp/Kvidinge IBS. Glöm inte att det är gratis inträde på matchen. Hjärtligt välkomna!

 

Se Röke IBK - Åstorp/Kvidinge IBS digitalt!

Matchintervju - Henrik Ehnberg har ordet
2022-09-25 08:07
Läs vad Henrik Ehnberg har att säga inför dagens hemmapremiär mot Skurups IBK.

Våra herrar, som är i en generationsväxling, har kämpat på bra under försäsongen, men inte riktigt fått resultaten med sig. Under tidig söndagseftermiddag är det dags för killarna att göra sin seriepremiär på hemmaplan i Qpoolen då Skurups IBK gästar. Förhoppningsvis inför storpublik.

 

Vi har talat med huvudtränaren, Henrik Ehnberg, inför premiären. Han säger så här:

 

Försäsongen har gått lite sisådär. Vad har du att säga om den?

 

- Vår försäsong har väl egentligen varit som förväntat. Jag känner att killarna tar kliv varje vecka och det är viktigt. I jämförelse med dom förra åren är vi ett nytt lag och det kommer ta tid. För mig som tränare är det inspirerande att ha en grupp som vill utvecklas.

 

Under eftermiddagen är det äntligen dags för seriepremiär då Skurups IBK kommer på besök. Vad har du att säga om motståndet?

 

- Premiären har jag längtat efter sedan jag blev klar som huvudtränare. All heder till träningsmatcher och träningar, men det är matcherna man längtar efter och lite därför man håller på med detta. Skurups IBK har jag tampats med förr, men då som tränare för Palmstaden IK. De är, precis som vi, inne i en generationsväxling. Blir en viktig match för oss båda.

 

Vad behöver ni göra för att ge er chansen att besegra Skurups IBK?

 

- Vi behöver fortsätta utveckla vårt spel såväl i defensiven som offensiven vid varje tillfälle vi har. Match är skarpt läge, vilket jag tror kommer höja oss ytterligare. Special teams kommer vara väldigt viktigt i eftermiddag, för att kunna knipa tre poäng.

 

Hur har er träningsvecka sett ut inför seriepremiären?

 

- Den har varit ganska lugn. Gått igenom en del saker som är viktiga inför matchen. Nu kör vi!

 

Tack för din tid och lycka till i kväll, Henrik och killarna!

GAMEDAY | Röke IBK - Skurups IBK
2022-09-25 07:44
Under tidig lördagseftermiddag är det äntligen dags för seriepremiär för vårt herrlag.

Vårt HJ18-lag tog en fin uddamålsseger borta mot Åstorp/Kvidinge IBS i sin premiärmatch under lördagseftermiddagen. Under söndagen är det även dags för våra herrar att premiärspela då man gästas av Skurups IBK. Glöm inte att det är gratis inträde på matchen. Hjärtligt välkomna!

 

Tryck här för att se matchen digitalt!

Stark premiärseger
2022-09-24 19:01
Röke IBK:s HJ18-lag tog en stark premiärseger borta mot Åstorp/Kvidinge AIS.

Under lördagseftermiddagen var det äntligen dags för vårt HJ18-lag att premiärspela då laget gästade Åstorp/Kvidinge IBS i en tuff och dramatisk match. Efter en mållös första period ryckte Röke IBK till sig en tvåmålsledning i den andra perioden. Dock reducerade hemmalaget innan mellanakten var till ända och satte rejäl press på våra grabbar. Efter halva den tredje perioden spelad skickade Albin Lindbladh in sitt andra mål för dagen, vilket också skulle visa sig bli det matchvinnande målet. Hemmalaget reducerade visserligen till 2-3, men kom aldrig närmare än så. Därmed kunde vårt HJ18-lag säkra säsongens första trepoängare efter en mycket stark laginsats.

 

Nu väntar en ny bra träningsvecka, för att ladda om batterierna inför nästa fajt.

GAMEDAY | Åstorp/Kvidinge IBS - Röke IBK
2022-09-24 11:13
Under lördagseftermiddagen är det dags för vårt HJ18-lag att dra i gång säsongen på allvar.

Äntligen är den stora premiärhelgen kommen. Under lördagen är det dags för vårt HJ18-lag att avverka seriepremiären för säsongen 2022/23 då man gästar Åstorp/Kvidinge IBS i Åstorp Arena!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Röke IBK Företagscup, 12/09 15:30 
Röke IBK Företagscup, 23/08 16:52 
 
Sponsorer