SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Röke Innebandyklubb
Hässleholm

Bli medlem i Röke IBK
BLI MEDLEM
H2: Säsongens första poäng!
2022-12-04 14:24
Under fredagskvällen tog vårt H2-lag säsongens första poäng borta mot topplaget IBK Genarp.

Efter en mycket stark insats tog vårt H2-lag säsongens första poäng under fredagskvällen, borta mot topplaget IBK Genarp. Fajten var sannerligen sevärd då vi fick bevittna hela 19 (!) mål. Hemmalaget var i förarsätet under stora delar av matchen. I början av slutakten satte IBK Genarp 9-5 och såg ut att gå mot en enkel seger. Våra herrar ville dock annat. Efter en strålande avslutning och en fantastisk kämparinsats lyckades Röke IBK reducera tre gånger om innan Felix Lundholm prickade in 9-9 med blott 16 (!) sekunder kvar av den ordinarie speltiden. I den efterföljande förlängningen avgjorde tyvärr hemmalaget. Trots en ny förlust är säsongens första poäng på kontot. Dessutom svarade våra herrar för en strålande insats och upphämtning, som bådar gott inför kommande utmaningar. Säsongens första seger närmar sig med stormsteg.

 

Nästa tillställning väntar söndagen den 11 december då Bjärreds IBK kommer på besök. Matchen spelas i Qpoolen och startar 15:00. Med vind i seglen går vi för säsongens första viktoria!

HJ18: Tredje raka utan förlust
2022-12-04 14:00
Under fredagskvällen spelade vårt HJ18-lag 5-5 borta mot IBK Landskrona.

HJ18:s fina form fortsatte under fredagskvällen då man spelade 5-5 borta mot IBK Landskrona. I och med poängen är man obesegrade i tre raka matcher, där två av tillställningarna slutat med vinst.

 

Grabbarna fick en strålande start på matchen då man ledde med hela 4-1 efter den första perioden. Under den första halvan av mellanakten lyckas dock IBK Landskrona äta i kapp tremålsledningen. Innan perioden var till ända återtog våra grabbar ledningen i numerärt överläge.

 

Slutakten blev dramatisk, där båda lagen skapade heta chanser. Med blott 58 sekunder kvar av den ordinarie speltiden satte hemmalaget 5-5, när målvakten var utplockad.

 

Den 10/12 väntar nästa match då våra grabbar ställs mot Hofterups IBF på bortaplan.

MATCHINTERVJU: Benny har ordet
2022-12-04 13:15
Läs vad Benny Sand har att säga inför eftermiddagens hemmamatch mot Malmhaug IBF.

Inför eftermiddagens tillställning har vi talat med huvudtränaren, Benny Sand, som säger så här:

 

Det blev respass mot Malmö FBC B i Skånemästerskapen. Vad säger du om matchen och uttåget?

 

- Det är en match som kläms in mitt i veckan, för att förbundet inte tycker Skånemästerskapen är viktigare än så. Vi saknade några spelare och ger ett par tjejer från vårt DU-lag chansen och de gör det riktigt bra. I den första perioden är Malmö FBC B det bättre laget. De har många chanser och vi har lyte flyt med ett par bollar i målramen. Trots det gör vi riktigt snyggt 1-0 i powerplay. I den andra och tredje perioden har vårt flyt övergått till hemmalaget. Vi har flera bollar i stolpen och ribban. Bollen vill inte hitta nätmaskerna. Vid ett par tillfällen träffar vi ramen och på efterföljande retur kontrar Malmö FBC B in mål. Hemmalaget vinner till slut matchen rättvist, men siffrorna blir lite för stora. 

 

I er senaste seriematch besegrade ni IK Stanstad med 9–4 efter att ni gjort sju (!) mål i den tredje perioden. Vad hände egentligen? 

 

- Vi gör en något svag förstaperiod, men har trots det ett bra resultat med oss in i pausvilan. I andra är det fortsatt jämt såväl spelmässigt som målmässigt och vi vet att IK Stanstad är farliga. Inför den tredje perioden pratar vi om att fortsätta spela aggressivt över hela banan, för att fortsätta mala ner motståndarna. När vi får alla bitar på plats så är vi ett riktigt bra lag som mäter oss väl även med topplagen i serien. Under slutakten tycker jag vi gör det riktigt bra och då får vi också en kraftig utdelning i form av sju mål, varav tre av dem på en minut. Det gör att vi stänger matchen även om gästerna nätat två gånger om i slutet. Vi har ett bra boxplay och även vid spel 4-mot-6 i slutet håller vi tätt. Det ger oss styrka inför framtiden.

 

I eftermiddag ställs ni mot Malmhaug IBF i en viktig match lagen emellan då det endast skiljer en poäng och ett par tabellplaceringar. Vad har du att säga om motståndet?

 

- Malmhaug IBF har en bra trupp och har även spetsat till den med några nyförvärv. Det var en jämn och bra match mot dom i Skånemästerskapen i början av säsongen och vi har bra koll på vad de vill göra i sitt anfallsspel och var vi kan såra dom i deras försvarsspel. Jag är övertygad om att det kommer vara en tajt match och att vi kommer behöva göra en riktigt bra fajt för att plocka de tre poängen som står på spel. Stämningen i gruppen är riktigt bra och även om vi saknar några spelare idag så är jag säker på att vi kommer göra det som krävs för att vinna matchen och ta ett bra kliv uppåt i tabellen. 

 

Hur skall ni lyckas besegra Malmhaug IBF?

 

- Genom ett lika stabilt försvar som vi visat upp de senaste matcherna och fortsätta med ett bra och fantasifullt anfallsspel. Då kommer Malmhaug IBF få det riktigt svårt och tufft mot oss.

 

Tack för din tid och lycka till i kväll, Benny och tjejerna!

GAMEDAY | Röke IBK - Malmhaug IBF
2022-12-04 13:05
Under söndagseftermiddagen jagar vårt D1-lag nya poäng hemma mot Malmhaug IBF.

I sin senaste seriematch besegrade man IK Stanstad med 9-4 efter att tjejerna gjort sju (!) av målen under den tredje och sista perioden. Under söndagseftermiddagen jagar vårt D1-lag nya triumfer då Malmhaug IBF kommer på besök till Hässleholm, för en högintressant match lagen emellan.

 

Hoppas vi ses i Qpoolen i dag. Om inte kommer matchens sändas live. Se tillställningen här!

GAMEDAY | IBK Genarp - Röke IBK
2022-12-02 13:55
Under fredagskvällen jagar våra herrar säsongens första poäng borta mot IBK Genarp.

Senast föll våra herrar snöpligt med uddamålet 7-8 hemma mot Höllvikens IBF B. Nederlaget var lagets åttonde raka och man ligger alltjämt sist i Division 2. Under fredagskvällen får man en ny chans till poäng då topplaget IBK Genarp väntar på bortaplan.

 

Nu kör vi!

GAMEDAY | IBK Landskrona - Röke IBK
2022-12-02 13:37
Under fredagskvällen är det äntligen dags för vårt HJ18-lag att spela match igen.

Ett bra tag har gått sedan vårt HJ18 spelade sin senaste match. Under fredagskvällen är det återigen dags för fajt då IBK Landskrona väntar på bortaplan. Grabbarna har på sistone haft en fin form och kommer givetvis göra allt för att bärga ytterligare en viktoria under kvällen.

 

Nu kör vi mot tre nya pinnar!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
HJ18, 04/12 13:40 
PF 15, 19/11 13:56 
HJ18, 16/11 17:07 
Röke IBK Företagscup, 03/11 13:16 
 
Sponsorer