SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Röke Innebandyklubb
Hässleholm

Bli medlem i Röke IBK
BLI MEDLEM
D1
Derbydags
2021-10-25 10:39, D1

Derbydags mot Willands IBK. 

Onsdagen den 27 oktober är det dags för derby mot Willands. 

Damerna har haft en minst sagt tuff start på årets upplaga av division 1. 
Tre tuffa förluster och nu i helgen som gick blev det storförlust med 1-11 borta mot Stanstad. 
En match med ett resultat som inte riktigt speglade matchen. 
Willands hade också en tuff match i helgen i mötet med IBK Lund. Förlust med 0-12 för deras del. 
Så det kommer vara två lag som är sugna på att ta revansch på sig själva och visa att det finns en större kvalitet än vad resultaten visar. 

För våra damer så gäller det att fortsätta jobba på och utvecklingen syns på plan även om resultaten inte riktigt varit smickrande så här långt. 

Rom byggdes inte på en dag och vårt arbete fortsätter systematiskt och på onsdag behöver vi ert stöd på läktaren för att ta säsongens första seger. Så ta er ner till Qpoolen och ge oss ert stöd så lovar vi att ge er en underhållning värd entrépengen.

 
HJ18
Referat: Röke IBK - Höllvikens IBF Gårdarike
Röke IBK HJ18 - Höllviken IBF Gårdarike
2021-10-24 20:10, HJ18

Med bara en handfull matcher spelade av serien kan en snabbanalys av tabell och resultat redan ge en fingervisning om vilka skiktningar som vi kan förvänta oss av säsongen. Mycket kan så klart hända på vägen, men det ska mycket till om inte Höllviken ska tillhöra den absoluta toppen hela vägen fram till påska.

Serieledande Höllviken tog omgående kommandot när de redan efter 1.05 skapade sig yta i slottet och sköt in 0-1. En oroväckande stark inledning, men killarna spelade uppoffrande och såg till att störa gästernas offensiv. Vi skapade också flera lägen, men saknade disktinkta avslut. Målet i matchens andra minut blev periodens enda, men tempot och de många målchanserna gjorde att det var sevärda 20 minuter.

I andra perioden tryckte gästerna ifrån något samtidigt som vi inte fick till något anfallsspel att tala om. 2.42 fick de ett frislag vid mittplan. Det var nog bara skytten i fråga som såg det som en målchans, men han visste vad han gjorde och satte snyggt in 0-2. 0-3 kom nio minuter senare genom en retlig tunnel på fenomenale Malte Rönningdahl i målet.
Vi skapade några enstaka lägen, men antingen sköt vi utanför eller så blev vi stoppade innan vi hann göra något vettigt av möjligheterna. Vi hade bara tre skott på mål under perioden, vilket så klart är för lite för att ha en rimlig chans mot ett sådant lag.

Inför tredje perioden stuvade tränartrion om något i spelet, men det tar på krafterna att ha sprungit och kämpat i två perioder utan att ha fått utdelning framåt. Att dessutom göra det i högt tempo mot ett lag som både har fler, större och mer erfarna spelare är ingen lätt uppgift.
7.10 kom vad som skulle visa sig bli matchens enda utvisning. Höllviken visades ut för hårt spel, men dessvärre kunde vi inte utnyttja situationen så som vi hade önskat och tänkt. Istället drog Höllviken ifrån till 0-4 genom ett mönsteranfall när klockan visade 12.52 och utökade ytterligare drygt 20 sekunder senare.
Vi var nog flera på läktaren som förväntade oss att det skulle kunna rinna iväg ytterligare, men Rökecoacherna tog timeout i vilken de måste ha sagt några väl valda klokheter. Killarna tog nämligen tag i situationen och spela med kyla och självförtroende igen. 17.29 spräckte Axel Nilsson nollan då han och Viggo Hansen samspelade sig fram till 1-5. Två minuter senare höll Axel sig framme på Viggos retur och fastställde slutresultatet.

Höllviken var det klart bättre laget idag och vann välförtjänt. Det är självklart inte kul att förlora, men jag hoppas inte att killarna är allt för nedslagna av det här. De bör istället se att de genom lojalt försvarsspel höll siffrorna nere och att de känner sig stolta över att de fortsatte att kämpa till slutsignalen. Här gjorde alla spelare bra insatser, men jag skulle dock vilja lyfta Erik Wallin för sin stabilitet och Viggo Edfors för sin kämparglöd lite extra. Bäst idag var annars Malte i målet som räddade 28 skott på mål.

Nu tar vi lite välbehövlig vila från matchandet över höstlovet.

HJ18
Referat: FC Helsingborg P05 - Röke IBK
FC Helsingborg P05 - Röke IBK
2021-10-22 08:44, HJ18

Hemmalaget Helsingborg stod för kvällens motstånd. En match som vi visste skulle bli svår och tuff. Vi bjuder upp till dans bra iallafall i andra och tredje perioden där jag anser att vi är det bättre laget. Vi visar att vi är ett bra innebandylag.

Hur var då matchen? Ja, den börjar i högt tempo och Helsingborg har mycket boll. Vi får en utvisning som vi tyvärr inte lyckas hålla tätt i, Malte Rönningdahl är på den, men den smiter in. Det blir en snabb replik 40 sekunder senare genom Isak Dahlberg som trycker in 1-1 efter fint förarbete på kanten av Max Johansson.

1-2 tappar vi framför mål. Vi replikerar ganska snabbt igen. Axel Nilsson pressar vid sargen och får fram bollen till Viggo Hansen. Viggo serverar Eric Hannen som sätter 2-2. Vi blir återigen lite passiva efter vårt mål och släpper 2-3 efter att vi missat i vårt uppspel. Helsingborg har bra tryck, skickar iväg en chansboll som letar sig in, 2-4. I slutet av första får vi en ny utvisning och med bara en sekund kvar av den skickar en Helsingborgare ett snyggt avslut utan chans för Malte.


Andra perioden börjar även den i högt tempo, men vi har bollen lite mer och skapar någon chans genom Isac Gustafsson och Linus Dahlberg bland annat. Vi tappar tyvärr bollen alldeles för enkelt och för ofta. Vi ändrar vår press och märker direkt att det ställer till det för Helsingborg. Vi trycker på och får med oss ett powerplay. I det så testar Isac Gustafsson skjuta på volley, får en halvträff som sedan Axel är på hugget och trycker in 3-5 på. I slutet av perioden får vi spela fem mot tre, men lyckas inte smälla in ytterligare mål.


Efter två min av tredje perioden så gör vi 4-5 i powerplay genom Max på pass av Eric.

Vi har bra tryck, vi pressar, skapar chanser, kämpar och sliter men får inte in bollen. Istället får Helsingborg ett frislag som de utnyttjar, 4-6. Två minuter efter deras mål kämpar och sliter Viktor Martinsson fram bollen längs sargen och passar fram Axel som sätter 5-6 bakom en ståendes målvakt som trodde det var avblåst i momentet innan. Tyvärr släpper vi in 5-7 nästan direkt efteråt. Grabbarna fortsätter slita och skapa chanser. Vi plockar ut målvakt och med 35 sekunder kvar så får Axel en snygg pass av Eric och gör det till 6-7.

Tyvärr får vi inte fler chanser efter det utan matchen slutar med en uddamålsförlust.

Bägge kedjorna skapar lägen och gör mål idag. Backparen Isac - Viktor och Erik Wallin-William Hejman försvarar bra och ger forwards bra stöd i anfallen. Hugo kom in och avlöste bra när det behövdes och Malte stod för en stabil insats.

Det är surt att förlora matchen när vi vann två perioder, men spelar vi som vi gjorde i andra och tredje så är jag övertygad att vi har bra chans att ta tre poäng på söndag när Höllviken kommer till Hovet.

Bra jobbat idag grabbar, vi ses på söndag och tack till supportrarna på läktaren för stödet under matchen.

Alla verkar taggade för uppgiften! 
2021-10-19 12:00
Sebastian "Sibbe" Nilsson

Inför herrarnas hemmamatch imorgon där Bjärred står för motståndet 20/10 kl 19.30 har vi snackat lite med Sebastian Nilsson, en av herrarnas backar. 

 

Namn Sebastian Nilsson

Ålder 33 år

Roll i föreningen Årets stjärnreserv och glädjespridare 

 

Hur är känslan inför matchen på onsdag 20/10 19.30 i Qpoolen?

Mycket god känsla inför matchen. Bra stämning i laget och alla verkar taggade för uppgiften! 

 

 

Vad är dina förhoppningar på säsongen 21/22?

Givetvis att vinna serien.

 

Beskriv dig själv som spelare med tre ord.

Lagspelare, deffensiv, spelförståelse 

 

Bästa minnet med Röke IBK.

Måste vara när jag gjorde mitt första mål i divison 1.

 

Hur länge har du spelat innebandy i Röke IBK och vad fick dig att just välja innebandy?

Har spelat innebandy i Röke i tre år. För att spela bra och utmanade innebandy. 

Innebandy kom naturligt då var man en blommande bolltalang som liten.

 

 

Lycka till imorgon och vi hoppas på bra tryck på läktaren.

 

 

Hälsningar 

Ronja via sociala media gruppen 

HJ18
Viktor Martinsson
2021-10-19 07:40, HJ18
Viktor Martinsson har inlett sin tofte innebandysäsong strålande. Vi frågade honom om inledning av serien och om de stundande matcherna.
Hj18 har inlett serien med en förlust och två segrar. Hur ser du på lagets säsongsinledning?

Jag tycker att starten är fullt godkänd. Vi har fått bra utdelning från samtliga kedjor och spelare men det finns givetvis saker som vi behöver jobba på och som kan förbättras. 

 
Du har på tre matcher gjort fem poäng. Vad tänker du kring egen inledning av säsongen?
Det är självklart roligt att göra lite poäng och få känna att man hjälper laget med poäng. Däremot är det viktigaste enligt mig att det går bra för laget även om det blir extra roligt om man känner att man själv gör en bra match.
 
Vad är dina främsta styrkor som innebandyspelare?
Mina främsta styrkor skulle jag säga är min kämpaglöd och löpstyrka.
 
Nästa match är mot Fch borta på torsdag innan ni tar er an serieledande Höllviken på Tyrs Hov på söndag. Vad har du för känsla inför de matcherna?
Det känns bra, vi kommer från två bra matcher nu men det kommer bli tuffa matcher mot bra lag precis som alla andra matcher i denna serien. Om vi kommer igång direkt och lyckas spela vårt spel kommer vi kunna göra bra ifrån oss.
 
Vad har du för mål med säsongen?
Målen med säsongen skulle jag säga är att få en bra laganda och få ihop laget så bra som möjligt men även att kunna leverera ett så bra spel och resultat i varje match som möjligt. 

Matchen mot Höllviken spelas på Tyrs Hov söndagen 24 oktober klockan 13.00
 
 
H2
Veckomatch för herrarna!!
2021-10-17 15:46, H2

Efter 3 raka segrar i serien står nu Bjärreds IBK näst på tur. Ett Bjärred som vi slog med 5-4 i skånemästerskapen i slutet av augusti efter en hård drabbing. 

 

Bjärred har 3 segrar och 1 förlust än så länge i seriespelet men de kommer efter att senast ha slagit topptippade Palmsstaden IK med 12-6. Det är ett lag som alltid spelar offensivt och framåtlutet med duktiga och tekniska spelare. 

 

Själva kommer vi som sagt från 3 raka segrar utan att känna att vi nått upp tull vår fullla kapacitet, förhoppningvis kommer vi upp några fler procent i kommande match, för det kommer att behövas om vi ska fortsätta bygga på vår trevliga trend.

 

Truppen är skade- och sjukdomsfri (än så länge) så det finns riktigt bra förutsättingar för att matchen kommer bli välspelad med mycket känslor. 

 

Välkomna ner till Qpoolen på onsdag och heja fram våra vinröda herrar.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
D1, 25/10 10:39 
HJ18, 19/10 07:40 
 
Sponsorer