D1
Referat: Röke IBK - Gantofta IBK
Fortsatt serieledning
2017-12-12 08:57, D1

Hemmalaget kom till match med enbart 9 utespelare samt en krasslig kapten som stod vid sidan till en början.


En match mot Gantofta är alltid svårspelad då deras tuffa och fysiska spel inte passar oss nämnvärt bra men det som gör det extra jobbigt är att vi kommer från två tuffa och mentalt jobbiga matcher mot Landskrona och allsvenska Lund.

Vi börjar matchen bäst och tar en 3-0 ledning i den första perioden. Vi bjuder på en hel del snygga anfall och för matchen på ett bra sätt.


Den andre perioden vinner vi med 3-2 efter lite möda men vi kanske med handen på hjärtat skulle satt någon av våra öppna kassar. Vi pratade mycket inför den sista perioden om att vi skulle fokusera på försvarsspelet och vi vill hellre vinna med 6-2 än 10-7. Tyvärr så vaggas vi in i en falsk säkerhet då vi vaskar fram målchanser i varenda anfall men har inte turen eller skärpan att sätta dig bollen. Gantofta sätter alla sina kort på att slänga in bollar på kassen och jobba mot Sara i buren. Detta resulterar i att de vinner den tredje perioden med 3-1.


Hur som haver. Vinst är alltid vinst och det behöver inte alltid vara klang och jubelföreställning. Nu väntar FC Helsingborg borta på fredag vilket ska bli en riktigt rolig avslutning på höstsäsongen.


H1
Nyförvärv på G!!
2017-12-08 08:15, H1
Ass tränare Krille står med nyförvärvet.
Niklas Carlsson kommer precis som Pontus Helsing och Andreas "Söppa" Johansson från WSK Lindesberg där han spelat hela sin karriär. 


Niklas är en hårt arbetande forward men riktigt bra handleder och skott. Han bestitter också en storlek som är intressanta då han kan stå upp i det fysiska spelet. 

Under sin provträning här nere så visade Niklas att han hade ett bra öga för vart målet står och imponerade på tränare Henrik. 

Niklas ära Pelkonen direkt då han under våren kommer spela på dubbellicens. 

Välkommen Niklas till Röke IBK
D1
Förlust med mersmak i Skm
2017-12-06 22:08, D1
Båda lagens bästa spelare. IBKs målvakt och Rökes ununge Klara Jansson.
Röke förlorade en välspelad match mot allsvenska IBK Lund med 3-2 efter mål av Klara Jansson och Frida Gustavsson. 

Första perioden var helt klart gästernas då de, enligt plan, tilläts att ha mycket boll och styra tempot. Hemmalaget låg rätt i positionerna och försökte kontra. Tyvärr så åker Ida Frostensson ut för en risig tvåa och även om vi spelar ett bra boxplay så lyckas Lund göra 1-0. En bit in i den första så får tjejerna en spelvändning och det sitter klockrent när Klara utjämnar. I slutet av den första så skjuter vi olyckligt på täckande forward och boll studsar till en Lund spelare som får fri passage från halva planen och för 2-1. Känslan var väll kanske att det inte var helt rättvist. 

I den andra perioden så tar Röke över lite av spelet till en början och lyckas skapa en hel del chanser. Vi märker att ju längre matcher fortskrider så tar tjejerna större och större friheter och börjar styra tempot i matchen. Lund börjar lägga sig på försvar och kontra. Inga mål faller vilket för att Lund ledningen 2-1 står sig. 

Den tredje perioden hinner knappt starta innan Frida G slår in en Volly på gränsen till hög klubba men det gills och 2-2 är ett faktum. Nu börjar gästernas spel hacka rejält och periodens egentliga Lund farlighet blir också ett mål bär de slår in en retur lite turligt i den 7 minuten. Efter detta målet så börjar tjejerna trycka på rejält och om det inte vore för 3 dansande bollar på mållinjen, två missade öppna mål samt en hel del bra målchanser så hade det kunnat sluta med annat än en 3-2 förlust. 

Men i det stora hela ska vi vara nöjda med spelet och att vi vågar spela vårt spel även när vi möter lag från högre serier. 

Match redan på söndag igen då Gantofta kommer på
Besök. 

Ses där

H1
Krille gör comeback
2017-12-06 06:54, H1
Två nöjda tränare
Efter lite tyngre resultat på slutet så har herrstaben utökats med ytterligare en person då Kristians Torstensson kommer in i båset för att hjälpa Henrik Ehnberg under träning och match. 

"Kristian är en perfekt person med sin erfarenhet från elitinnebandy. Han kommer inte bara in med nya ögon och en ny röst utan han kommer bidra med med mycket energi" - Rickard Träff ordförande 

Kristian kommer vara med fram till jul och sedan kommer Klubben att sätta sig ner med Kristian och Henrik för att se på framtiden. 

Närmst väntar hemmamatchen mot Munka-Ljungby hemma den 17e december.
Kvällens styrelsemöte
2017-12-05 21:02
Styrelsen hade en mycket rolig grupputvecklingsaktivitet
Under tisdagskvällen hade styrelsen sitt decembermöte med mycket givande diskussioner och många kloka tankar om hur vi ska ta vår fina verksamhet vidare. 

Efter mötet så väntades det gruppaktiviteter för att stärka banden inom styrelsen och för att ha roligt.

Lagen delades upp och som ni ser så vann tjejerna med sista klotet och satte resultatet till 13-11.

//
Rickard Träff
Ordförande
Duktiga ungdomar får pris
2017-12-03 18:17
Rökes ordförande Rickard Träff och Benjamin Andreasson.
Under dagens div 1 match mellan Röke och Sävjö så fick tre duktiga Rökeungdomar pris för deras insatser i Dreamstar försäljningen. 

Viktor Elander och Vilgot Örn hade match och kunde ej närvara men Benjamin Andreasson var på plats och fick ta emot sitt pris som var en ny Unihocklubba som han in hämta ut hos Intersport. 

Riktigt bra jobbat killar och fortsätt att vara de föredömen och Rökw representanter som ni är.

//
Rickard Träff
Ordförande 
Nyheter från våra lag
D1, 12/12 08:57 
H1, 08/12 08:15 
H1, 06/12 06:54 
P02, 05/12 19:05 
P05-06, 01/12 13:00 
 
Sponsorer