DA
Referat: Röke IBK - Lindås Rasta IBK
Eftersnack efter Rökes seger mot Lindås Dam
2018-11-18 19:40, DA
Eftersnack efter dagens seger mot Lindås med matchens lirare Emelie Person och tränaren Stefan Janson.
Två Röketalanger till Skånelaget!
2018-11-15 14:31
Nova Frykman Axelsson i damlaget och Victor Hjärner i herrlaget har både blivit uttagna i trupperna som ska representera Skåne vid SDF-SM i Gävle den 3-6 januari. Det har varit en process med många spelare som tillslut blivit 18 stycken tjejer och 18 stycken killar. Nedan finns trupperna som kommer representera Skåne under SDF-SM. Stort grattis till er båda! #rökefamiljen

5 669 kr till våra ungdomar från Svenska Spels Gräsroten!
2018-11-15 14:23

Årligen delar Svenska Spel ut pengar inom ramen för Gräsroten. Totalt har 50 miljoner kronor fördelas ut till landets idrottsföreningar. Systemet fungerar genom att alla som har kopplat sitt spelkort från Svenska Spel till sin favoritklubb genererar pengar till föreningen. Röke Innebandyklubb har fått ta emot 5 669 kr. Detta tack vare alla fantastiska vinröda supportrar som kopplat sitt spelkort till Gräsroten och angivit Röke Innebandy som sin klubb.

Tack vare din insats får barn och ungdomar i Röke Innebandyklubb chansen att göra en av de saker de gillar mest - att idrotta i en förening.

Här kan du läsa mer var det innebär med Gräsroten och hur du kopplar ditt spelkort till Röke Innebandyklubb

Röke Innebandyklubb vill rikta ett stort tack till alla er som "kryssat" i oss som er förening.

Du som har Svenska Spels spelkort kan koppla ditt kort till din favoritförening, vilket generar poäng till föreningen varje gång du spelar.

Har du Svenska Spels spelkort, men ännu inte är registrerat Röke Innebandyklubb som din klubb?

Här kopplar du ditt spelkort till Röke Innebandyklubb

Lyckad träff med sponsorerna och ungdomsledarna
2018-11-09 09:08
Före matchen mot Munka-Ljungby IBK så arrangerade vi årets första tematräff för sponsorer och ungdomsledare.

Närmare 35 personer fick lyssna till den mycket duktige och karismatiske föreläsaren Stellan Nordahl och ämnet framtiden Ledarskap. Efter 50 min av skratt, insikt och välta tanka så bjöds det på god italiensk mat.

Matchvärden Sparbanken Skåne fick en stund för att informera vad banken har på gång innan huvudtränaren Björn Larsson grillades av frågor om truppen och matchen.

En riktigt lyckad afton som bådar gott inför nästa gång vi ska arrangera ett annat tema.
H1
Förlust trots en målfest i Qpoolen
2018-11-08 13:28, H1
Foto: Stefan Sandström Norra Skåne
Ny veckomatch stod på schemat och denna gången mot en av favoriterna Munka-Ljungby.
Historiskt sätt har vi alltid spelat tuffa och tajta matcher mot Munka och har skapat oss en stark rivalitet mellan lagen. Munka hade i sin trupp spelare med SSL-meriter och senast in på lån kom målvakten Mattias Qvarfordt från FC Helsingborg i SSL. Mattias var en stark bidragande orsak till att matchen inte blev tajtare än vad resultatet visar.

Inför matchen fick vår viktiga back Emil Martinsson lämna återbud efter känningar från matchen mot Olofström. I övrigt hade vi fullt lag. Gästerna gör det psykologiskt viktiga första målet redan efter 3.52 in i första perioden. Matchen var fortsatt tajt och Röke hagla med chanser med Munkas Qvarfordt spika igen samtidigt som Munka fick stolpe in och hade ledningen med 1-4 efter första perioden.

Andra perioden fortsatte likt första perioden och Munka utökar till 1-7 efter 15:15 i andra perioden. Strax efter gör Joakim Larsson 2-7 och snyggar till siffrorna väldigt lite inför tredje. Matchresultatet efter två perioder speglade inte riktigt matchen då Röke skapa mängder med lägen men fick inte hål på Munka som utnyttja Rökes desperation efter mål och utöka ledningen gång på gång.

I tredje perioden för Munka ännu ett tidigt mål och då gör Röke ett byte och Sebastian Lundgren kommer in istället för Viktor Svendsen för att skapa ny energi till laget och vilken energi det gav. Röke gör tre mål på mindre än två minuter och resultatet på tavlan var nu 5-9. Röke fortsätter trycka på offensivt för att närma sig ytterligare, istället tappas det i defensiven och Munka utökar ytterligare och vinner tillslut med 6-12.

Munka var klart det bättre laget, men dubbelt så bra som resultatet visar är dock inte helt rättvist. Vi tar lärdom av denna matchen och tar nya tag på lördag då vi åker till nykomlingarna Kalmarsund.

Poäng Röke:

Pontus Hellsing 1+0
Joakim Larsson 2+1
Edvin Andersson 2+0
Zoltan Veszpremi 0+3
Jon Karlsson Larsson 0+1
Niklas Larsson 1+0
Röke IBK Målvaktscamp
Målvaktscamp hösten 2018 genomförd!
2018-11-05 11:26, Röke IBK Målvaktscamp
I lördags 3 november 2018 hölls den andra upplagan av Röke Innebandy Målvaktscamp.
Till detta tillfälle kom 15 målvakter födda 03-07 från flera närliggande klubbar (Kävlinge, Hässleholm, Höör, Staffanstorp, Osby m.fl.)

Gamla seniorspelaren och målvaktstränaren Filip Påhlsson styrde hela dagen och drillade målvakterna med övningar. Filip har fler års erfaranhet från Sveriges största målvaktscamp i Varberg. Våra fyra seniormålvakter var med och gav sina tips och erfarenheter samt deltog flera skyttar från våra egna led.

Det var en väldigt lyckad camp där flera målvakter tog med sig många erfarenheter.

Till våren kommer vi anordna en ny camp. Håll utkik på vår hemsidan och sociala medier för att in missa din chans!

Tack till alla inblandade för en lyckad camp!
Tack till Sparbanken Skåne som gjorde campen möjlig!