Gruppindelningen klart på herrsidan till HIC
2019-06-17 12:13
Herrklassen till årets upplaga av Hessleholm Invitational Cup ser riktigt intressant ut och alla grupper är ovisa. Nytt för iår är att det är de tre gruppettorna och den bästa grupp tvåan som går till söndagens semifinaler.

Grupp 1:
Hovslätts IK
IBK Lund Elit
Pixbo Wallenstam IBF
Vetlanda IB

Kommentar:
Fjolårssegrarna Hovslätt får stå som favorit i gruppen men ett satsande IBK Lund Elit kommer vara dem hack i häl. I Pixbo Wallenstam kommer vi få unga talangfulla spelare som om all klaffar kan slå alla lag. Vetlanda får som nykomlingar ses som den vilda outsidern då varken undertecknad eller något av de andra laget vet så mycket om dem. Inte mer än att nykomlingar från Smålandstvåan brukar vara giftiga och rätt ofta gå till allsvenskt kval. Så grupp 1 får verkligen räknas som öppen.

Grupp 2:
Stenungsunds IBK
Ledberg IBF
Röke IBK
Telge IBS

Kommentar:
Stenungsund föll förra upplagan i finalen mot Hovslätt och som nykomlingar kom de till det allsvenska kvalet där Lidköping blev för tuffa över tre matcher. Ledberg gick bra förra säsongen och detta talangfulla gäng kvalade även de till allsvenskan den förra säsongen. Dessa två lag får ses som gruppfavoriterna med Röke som en liten outsider. Telge som åkte ur ettan förra året på minsta möjliga marginal satsar på att göra div 2 sejouren ettårig och kommer komma hungriga och laddade för att knäppa alla på näsan.

Grupp 3:
Olofströms IBK
Mölndals IBF
Hovshaga AIF
FBC Engelholm

Kommentar:
Både Mölndal och Olofström förlorade i den andra kvalrundan i det allsvenska kvalet i våras. Båda laget sitter på kvalitativ spets. Mölndals mål för året är solklart, denna säsongen ska man ta steget till Allsvenskan efter att man värvat flera SSL-spelare från både Pixbo och Lindås. Olofström har sin tunna men spetsiga trupp kvar från förra året. Hovshaga är gruppens outsider men med spelare som Kjellsson  och några nya fina spjutspetsar  så kommer de vara en nagel i ögat på de övriga lagen i gruppen. FBC Engelholm är nykomlingar i ettan och kommer få kämpa. Men vi som följt dem under åren vet att detta lag just är ett hårt kämpande kompisgäng som offrar liv och lem för varandra. Hur långt kommer det ta dem i denna hårda grupp?

H1
Ehnberg is back
2019-06-14 06:06, H1
Vi är glada över att kunna presentera Henrik Ehnberg som ny huvudtränare på herrsidan.

Henrik tärnade herrarna säsongerna 16/17 och 17/18.
Säsongen 16/17 var laget med ena foten i Allsvenskan då man förlorade den 3e och direkt avgörande matchen mot Åstorp/Kvidinge IBS.

Säsongen 17/18 missade laget det allsvenska kvalet med en ynka poäng.

Nu ska han fortsätta klubben satsning på att utbilda yngre spelare från närområdet för att förbereda dem till att bli seniorspelare.

Mer info kring tränartrojkan kommer.
H1
Imorgon fredag presenterar vi herrlagets nya tränare
2019-06-13 17:41, H1
Vi har under lång tid letat noggrant och sedan en tid tillbaka hittat rätt med den person som kommer ta över huvudtränarskapet efter Björn Larsson.

Imorgon fredag kommer vi att tillsammans med vår mediapartner Norra Skåne att presentera herrarnas nya tränare.
Röke IBK i Pridetåget! 🌈
2019-06-08 12:35

Röke IBK är givetvis med i Pridetåget i Hässleholm! 🌈

Välkomna ner alla rökeiter, 13.00 går tåget!! ❤️ #rökefamiljen