Röke Innebandyklubb
Hässleholm

D1
Ett bra utgångsläge
2018-03-19 08:08, D1

Vi begav oss till Oskarshamn för att möte Craftstaden, ett lag som slutade tvåa i smålandsettan. Vi visste inte så mycket om motståndet vilket gjorde att vi fick vänta in en bit in i matchen för att kunna dra några slutsatser kring hur motståndarlaget spelade.


Vi börjar matchen bra och tar tag i taktpinnen direkt. Styr spelet medan hemmalaget ligger i en låg 1-2-2 formation. Vi gör det bra och varierar uppspelen på vänster och högersidan.


Det kommer som en kalldusch när Emelie behöver plocka ut 1-0 bollen ut målet efter att motståndarna får skjuta ett avslut från fickan. Vi fortsätter att spela bra innebandy utan att få in bollen i mål så när Craftstadens 2-0 mål kommer så känns det väldigt ologiskt.


Det sköna är att vi vänder tillbaka direkt och gör 2-1 redan en minut efter hemmalagets mål.

VI kan summera den första perioden med att vi spelar bra och kontrollerar matchen som vi vill göra men att vi måste sätta stopp för deras raka och snabba kontringar.

Den andra perioden kan vara en av de bättre perioderna vi spelat iår. Vi äger alla moment på banan och spelar exakt så enkelt och vägvinnande som vi vill. Rakt i anfallsspelet och lösningsorienterade i försvarsspelet. Vi vinner perioden med 2-0. Det enda sura är att vi inte leder med mer efter den andra perioden.  För att citera tidningen Barometern

Rökes dominans i andra perioden var total och fråga är nog om Craftstaden varit så utspelade tidigare under denna säsong.

Det var i det läget målvakten Sara Håkansson som höll laget kvar i matchen då hon gjorde räddning efter räddning. Tillslut kunde dock inte ens hon stå emot och Röke gjorde två snabba mål fram till 3-2”


Den tredje perioden ändrar karaktär, mycket beroende på att Craftstaden var tvungna att göra nått. De flyttar fram sina positioner och stänger kanterna. Detta renderar i att våra backar får hitta längre uppspel och matchen blir mer kontringsorienterad. Ett spel vi behärskar men inte vill ha. Vi förlorar den sista perioden med 1-0 vilket endast står sig pga en duktig hemmamålvakt.


Slutligen kan vi konstatera att 3-3 är ett bra resultat med tanke på en svårbemästrad parkett och en helt ny motståndare.


Nu på söndag smäller det verkligen och tjejerna hoppas på mycket publik till denna roliga match.

Röke IBK Företagscup
Lagen börjar anmäla sig
2018-03-14 11:20, Röke IBK Företagscup

Förra årets segrare D-Mark AB siktar på att försvara sin cupseger den 28 april när Rökes företagsturnering i 3 mot 3 avgörs på T4 skolans idrottshall.


följande lag är anmälda:

Bengt i Örkelljunga
Stall Drottmar
Bergendahls Elite
Silver Weibull
Bergendahls
P&L Nordic AB
D-Mark


det finns fortfarande plats för positiva lag som vill vara med och tävla om prestigen!!


kontakta kansli@rokeibk.se för anmälan eller information.

D1
Häng med damerna till Oskarshamn.
2018-03-13 20:29, D1
På lördag 17/3 ska våra damer åka buss till Oskarshamn för att möta Craftstaden i den första omgången av det allsvenska kvalet. Bussen avgår kl. 13.00 från Qpoolen, matchstart är kl. 18.30 i Oskarshamn.

Vi har 25 platser över på bussen för supportrar om man vill åka med och heja fram tjejerna. Priset är 200kr för resan fram och tillbaka, samt så ordnar vi pastasallad.

För att boka plats, maila ordforande@rokeibk.se och skriv namnen på de personer som önskar åka med. Tänk på att meddela eventuella allergier. Betalning via swish till 0727-147840 direkt efter att ni fått platsen bekräftad från oss. 

Ses på lördag
En kväll med fokus på barnens spelregler
2018-03-08 10:42
På bild har vi Patrik Nilsson (P02) Rasmus från BUS och Micke Gunnarsson (Föreläsare)
En Kväll med fokus på barnens spelregler nere på Norra station. 
Kvällen började med att Skåneidrotten presenterade kvällens schema. 
En gynnsam kväll för alla, ca 40 föreningar var representerande i rummet med mycket skratt och nyttiga bitar att ta med sig till våran förening. 

Vår tränare i P02 Patrik Nilsson som har samarbete med BUS (Fair Play) med deras lag, Rasmus har varit där 2 gånger nu och har 1 gång kvar i denna omgången med grabbarna och här berättar dem om samarbetet tillsammans. 

Sen fick vi lyssna på Föreläsaren Micke Gunnarsson som berättade om att vi måste se bortom barnens prestationer. 
Även om den digitala världen som barn och ungdomar lever i, har förklarar att är man en motståndsrörelse mot detta ser man inte att de är mycket positivt i det hela. 
Lite citat från kvällen: 

"Att vi ska våga låta barnen sätta sina egna gränser"
"Våga reflektera över dig själv"
"Chef - Position eller Ledare - Relationer"
"Pekar du med 1 finger mot någon,, Pekar du med 3 på dig själv"

Vi i Röke IBK tackar för att vi fick vara delaktiga av denna fantastiska kväll. 
Röke IBK går in i samarbete med Hälsocoachen
2018-03-05 06:43
Albin Påhlsson på Hälsocoachen

För att kunna ta nästa steg som förening och ge våra spelare, senior som junior, möjligheten till skadeförebyggande träning, sommarträning samt råd med kosten så har vi nu skrivit ett 2 årigt samarbetsavtal med Hälsocoachen i Hässleholm.


"För föreningen känns detta kanon att vi tillsammans med Albin på Häslocoachen kommit överens om ett samarbete. Albin kommer ansvara och sköta seniortruppernas sommarträning samt rehabförebyggande arbete. Men detta samarbete riktar sig till alla Rökes spelare, ledare och medlemmar då vi har 10% på alla Albins tjänster." - Rickard Träff, Orförande


"Röke känns som en seriös förening som vill framåt i sin utveckling på både senior och ungdomssidan. Det är ett tankesätt som passar mig bra då jag också vill framåt och lära mig mer om träning för specifika idrotter. Jag tror verkligen att detta samarbetet kan utvecklas till någonting riktigt bra för oss båda" - Albin Påhlsson


Arbetet med nästa säsong är redan igång och detta kommer bli en viktig pusselbit för vår framtida satsning.

 

H1
Jocke Larsson klar för tre år
2018-03-03 14:12, H1

Joakim Larsson förblir en av byggstenarna i det nya lagbygget. 


"Efter att Joakim kom tillbaka från Åstorp så visade han vilken tillgång han är för laget. Med ett snitt på 2 poäng per match motsvarade han förväntningarna. Med lite bättre självförtroende så kunde poängproduktionen varit ännu högre. Vi vill fortsätta bygga laget och föreningen för att inom kort inte bara gå upp i Allsvenskan utan verkligen vara redo för det. Att Joakim valt att skriva ett treårsavtal med klubben säger det att han tror på vår satsning och vad vi vill bygga upp” – Rickard Träff, Sportgruppen

 

Läs mer på länken nedan:
http://www.nsk.se/2018/03/03/roke-forlanger-med-joakim-larsson/
Nyheter från våra lag
D1, 19/03 08:08 
P02, 15/03 18:37 
P03-04, 15/03 15:05 
Röke IBK Företagscup, 14/03 11:20 
 
Sponsorer