Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Röke Innebandyklubb
Hässleholm

Bli medlem i Röke IBK
BLI MEDLEM
D3
Referat: Röke IBK D3 - Emmaljunga GOIF
Vinst i derbyt
2020-01-21 10:48, D3
Tyvärr skadade sig Johanna allvarligt. Vi får se hur länge hon blir borta

Under fredagskvällen så skulle det smälla rejält i T4 sporthall då kommunderbyt mot Emmaljunga skulle spelas.

Första matchen uppe i Snapphaneland vann de gröna efter att ha spurtat om i den sista perioden av matchen.

 

Denna gången skulle resultatet ta en annan riktning. Det var gruppen helt överens om.

 

Vi kom till start med ett taggat gäng. 2 målvakter och 16 utespelare där Kim ”Finnen” Ahokas fick starta mellan stolparna. Första femman med Johanna ”Knät” Svensson, Lisa ”Marginalen” Hofvander, Linn ”Skottet” Fransson, Sandra ”Flash” Johnsson och Ellinor ”Räkan” Nielsen skulle visa sig vara en farlig formation denna kvällen. Andra femman bestod av Alicia ”Lager” Lagerkvist, Jolina ”Julle” Göransson, Smilla ”Snurren” Birgersson, Lovali ”Junis” NIlof och Amanda ”Manda” Jönsson. Denna femma visade grymma takter på onsdagsträningen och fortsatte denna framgångsrika melodi under matchen då de svarade för det första målen i matchen. Tredje femman för dagen var Ellinor ”Skadan” Henriksson, Isabell ”Bella” Eliasson, Wilma ”Ankaret” Andersson,  Anna ”Slottet” Johnsson och Agnes ”Gnes” Nilsson.  Bredvid banan satt Ronja ”Ref” Ottosson, Johanna "Stattena" Jönsson och Ida ”Perstorp” Harrysson.

 

Vi startar matchen precis som vi vill, hög och aggressiv press på bollhållare gör att motståndarna måste hitta tidiga alternativ vilket resulterade i att vi många gånger vann bollen och fick börja om med uppspel. Det var också den höga pressen som Wilma och Agnes sätter som gjorde att Emmaljungas back får panik och passar en helt fristående Anna i slottet som sätter 1-0 bakom en för dagen riktigt bra Sarah Simonsson. Det dröjer inte länge efter det först målet innan det ska ringa igen bakom den gröna målvakten. Kim tar ett skott och kastar på kontring där Smilla visar vart hon vill ha bollen. Genom att använda sargen går Smilla snyggt förbi backen och sätter bollen snyggt till vänster i snäv vinkel.

 

Efter 12 briljanta minuter så sätter vi oss lite för nära ett frislag som domaren kände sig manad att plocka en utvisning på, så Linn fick snällt sätta sig på botbänken och se Emmaljunga ta kommando i perioden. Efter detta boxplay, som vi dödar på ett bra sätt, tappar vi både press och tempo och då hamnar vi i både tids och temponöd. Detta gör att Emmaljunga trycker på och ganska naturligt trycker de in en reducering.

 

Vi tar ett samtal i paus att vi måste upp i banan och bygga vidare på det vi gjorde bra i den första perioden. Detta gör också tjejerna och i förstafemmans andra byte så sätter Sandra snyggt 3-1.

Resten av perioden kommer handla om hemmalagets utvisningar och Emmaljungas powerplay. 3 gånger hamnar vi på botbänken och 2 gånger gör Lina Svensson (Johannas Svenssons syster) 2 baljor även om 4-4 målet är ett flipperspel framför vår kasse.

 

Den tredje perioden börjar med att hemmalaget får PP och det utnyttjar vi på bästa sätt när ”Skadan” kommer upp i slottet och får ett snyggt inspel från Linn. Vi spelar riktigt bra i den tredje perioden och gör också 6-4 med 3,5 min kvar av matchen. Även om Emmaljunga får in en reducering spelar tjejerna smart och spelar av de sista minuterna. Denna kvällen var det inget snack vilket lag som var det bättre och även om sifforna var jämna var matchbilden stora delar dominerande av hemmalaget.

 

Nu väntar nya utmaningar för tjejerna. 

HJ18
Referat: Palmstaden IK - Röke IBK
Stabilt försvar gav seger
2020-01-20 18:28, HJ18
Återigen såg Vilgot Örn till att prestera på en så hög nivå att Coach Wallin inte kunde göra annat än att utse honom till matchens lirare.
När vi i höstas mötte Palmstaden förlorade vi med två mål, vilket var i underkant sett till vilket övertag de hade på oss då. Sedan dess har vi tagit steg i rätt riktning samtidigt som Palmstaden både vunnit mot tabelltvåan Lönsboda och spelat lika mot jumbon Perstorp. Med det sagt var det omöjligt att på förhand säga hur matchbilden skulle bli. Det skulle visa sig att de båda lagen bjöd på en jämn batalj som böljade så mycket att publiken borde ha varnats för sjösjuka.
HJ18
Referat: Röke IBK - FBC Engelholm
Bara precis tillräckligt bra
2020-01-12 20:01, HJ18
Kapten Nordström styrde skutan med både attityd och målskytte. Det fick Coach Wallin att utse honom till matchens lirare.
Efter helguppehållen var det så äntligen dags för 20-talets första match. Returmötet mot Engelholm blev en grinig historia där vi trots en usel inledning kunde kamma hem segern.
Röke Puppies
Nu är anmälan öppen till vårens Röke Puppies!
2020-01-12 10:42, Röke Puppies
Är ditt barn född mellan 2014-2016? Välkommen till Röke Puppies i Hässleholm och Tyringe!

Datum i Hässleholm: Söndagar med start 1 mars, 8 tillfällen (uppehåll 12 april, avslutning 26 april)
Datum i Tyringe: Söndagar med start 1 mars, 8 tillfällen (uppehåll 29 mars och 12 april, avslutning 3 maj)
Tid: Hässleholm kl. 09.00 eller kl. 10.00, Tyringe kl. 08.45
Var: T4 skolans Idrottshall i Hässleholm, Tyrs Hov i Tyringe
Pris: 300 kr/termin, betalas direkt vid anmälningstillfället

Vad gör vi?

Denna grupp handlar om rörelseglädje, lek och enkla övningar för barn födda 2014, 2015 och 2016. Vi har olika teman under säsong där barnens motorik övas. De får prova på övningar med boll och innebandyklubba. Centralt är att barnen upplever glädje och gemenskap.


Vi vill att du som förälder deltar aktivt med tanke på barnens låga ålder. OBS: vi tillåter inte att du lämnar av ditt barn!


Anmälan:

Gå in på Röke IBKs hemsida ww.rokeibk.se och klicka på knappen Bli medlem. Där väljer ni vilken ort ni vill medverka i. Klicka på länken nedan för att komma direkt till anmälan: http://www.rokeibk.se/newMember/Default.asp?ID=17328

 

Sista anmälningsdagen är den 9 februari. Begränsade antal platser, så det är först till kvarn som gäller. Vid frågor vänligen kontakta puppies@rokeibk.se.


Hoppas vi ses till våren. Varmt välkomna till Röke Puppies!

HJ18
Victor Hjärner till Munka Ljungby
2020-01-01 14:05, HJ18
Victor Hjärners 14 poäng placerar honom på en 9:de plats i poängligan i HJ18-serien. Hur många poäng kommer han göra i JAS?
Victor Hjärner har varit vår främsta poängplockare under hösten, men resten av säsongen 19/20 kommer vi att få klara oss utan honom. Victor har beslutat sig för att under våren testa på spel i JAS ihop med Munka Ljungby.
H1
Förändringar i herrlaget
2019-12-28 13:31, H1
bilden kommer från Norr skåne.
Efter matchen mot Pixbo Wallenstam IBF valde föreningen och huvudtränaren Henrik Ehnberg att avbryta samarbetet. 

”Vi är väldigt tacksamma för att Henrik kom tillbaka och hjälpte klubben i en svår situation då herrarna stod utan tränare. Tyvärr har inte poängen trillar in som varken Henrik eller klubben vill och då kändes det som det var dags med en förändring. Henrik är en person som vill Röke Väldigt mycket gott och vi hoppas han kommer tillbaka till föreningen igen” - Rickard Träff, ordförande 

Nya tränare kommer Rökeprofilerna Jimmy Lagerkvist och Niklas Larsson att bli. Vi hoppas med denna förändring ska kunde ge den energi och framåtanda som krävs för att kunna klara nytt kontrakt. 

Herrarna första träning med de nya tränarna kommer hållas den 30e december kl 18.00 på T4.
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Sponsorer