H1
Nu är matcherna satta
2016-07-12 11:05, H1
Nu är datumen för seriematcherna i div 1 Södra Götaland satta. Första matchen spelas hemma mot nykomlingen Carlshamn Innebandy den 24 september kl 16.00 i Qpoolen.
H1
Träningsmatcherna är satta
2016-07-10 16:10, H1
Herrarna laddar för en rolig säsong i div 1 södra Götaland. Träningsmatcherna är satta och följande datum och motståndare står på
Röke IBK fick pris och bidrag
2016-06-06 14:38
Foto: Kennet Andersson

Damlaget blev utsedda till Årets Tyringebo 2016 junior och det var Byalaget som delade ut priset (en check om 5.000kr).

Föreningen Röke fick samtidigt bidrag från Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse om 33.000kr för att bedriva inkluderande innebandy de närmsta tre åren.

Semestertider
2016-06-01 10:24
Semestertider för kansli, ordförande och vice ordförande:
se Om klubben-> Kansli

Trevlig sommar!
Rutinerad back förlänger sitt kontrakt
2016-05-12 13:21

Linus ”Doktorn” Rydhög har glädjande valt att förnya sitt kontrakt ytterligare en säsong. Efter att Linus kom tillbaka från Göteborg i mitten av säsongen 12/13 har han utvecklat sitt spel och var förra säsongen en av våra stabilaste backar. Linus gjorde fler poäng än på många säsonger, samtidigt som han tog flera kliv i sitt backspel.

”Linus är en trygg back med fin blick för spelet och goda handleder. Han strävar efter att hela tiden kliva framåt i banan och vara ett hot från sin backplats vilket poängskörden i år vittnar om. Linus är också en väldigt uppskattad person i gruppen och han är en genuin Röke-grabb vilket gör att vi bygger vidare med vår lokala känsla” – Rickard Träff, Tränare

Du gjorde förra året en av dina bästa säsonger på flera år. Vad var det som gjorde detta?

Personligen tror jag att det är en kombination av många olika saker. Stabilitet och trygghet dels i laget men även i sig själv, med åren lär man sig spela utefter sina förutsättningar. Trygghet i det privata samt i det yrkesmässiga spelar också en oerhört viktig roll!

Du är en av de spelarna som har högst träningsnärvaro, ligger all träning bakom den stora poängskörden?

Övning ger färdighet, det är ingen hemlighet!

Du går nu in på din 5e säsong sedan du kom tillbaka till klubben. Hur ser tillbakablicken ut?

Det har varit en extremt spännande och rolig resa. Avancemanget till Div 1, kval till allsvenskan, men det som sticker ut mest och som gör att jag fortsätter lira för moderklubben är framförallt stämningen och alla härliga vänner i laget, extra kul att lira ihop med lillebrorsan!

Om vi nu ska prata nästa säsong istället, hur ser du den utifrån egen del och laget?

Extremt spännande lag vi får ihop nästa säsong, en härlig och bra mix som kan göra underverk! För egen del hoppas jag att kroppen håller, man är ju ingen ungdom längre. Att jag levererar ett bra spel och att vi har sjukt kul tillsammans!

Får vi se en än större poängskörd nästa år då?

Haha, låt oss hoppas på det! Beror ju såklart på om man får någon go ass, annars får jag sedvanligt göra någon coast-to-coast J

Du är ju lagets egna Dr Magic med tanke på din tjänst som läkare samt så är du ju en Juventus supporter.

Har du några ”vitamin” tips till grabbarna kommande säsong för att bygga upp kropparna under försäsongen?

“Time is generally the best doctor” – Ovidus Naso

5 snabba:

Ishockey eller fotboll? Fotboll

Fulham eller Juventus? Juve, Storia di un Grande Amore

The Clash eller Håkan Hellström? Håkan

Skalpell eller provtagning? Skalpell

Bok eller film? Jag tar boken alla dagar i veckan.

Röke värvar rutinerad poängkung
2016-05-03 13:17

Röke IBK är över överens med Willands stadige poängspelare Zoltan Veszpremi om ett 1-årskontrakt.
Zoltan har genom sin karriär spelat för klubbar som Willands, Olofström och Carlshamn i de gamla förbundsserierna i div 2. Under de tre senaste säsongerna har Zoltan gjort 107 poäng på 49 matcher.

”Zoltan är handplockad av mig och vi är väldigt glada att han väljer att spela i Röke denna säsong. Att få in Zoltan är ännu ett vapen i offensiven som kommer hjälpa oss mot allsvenskan. Vi får in en högerfattad forward som är van att göra poäng. En rutinerad spelare i vår unga trupp med enorm vinnarskalle! Välkommen Zolle”    Henrik Ehnberg – Tränare

”I Zolle får vi in en rightare med stor individuell kvalitet. Han är en bra passningsläggare, men hans stora styrka ligger i dragskottet och hans näsa för att göra mål. Man märker verkligen att Zolle älskar att göra poäng. Vi vet om att Zolle inte har samma rappa steg som för 5 år sedan, men han är väldigt bra tränad och kommer snabbt att kunna anpassa sig till spelet i div 1.” – Rickard Träff – Tränare

Hej Zoltan och välkommen till Röke IBK.
Hur kommer det sig att du nu först tar steget över till oss?

Känner att jag vill avsluta på Topp..!! Sen var det iofs 12 år sen ni ringde sist.  ;)

Det var ett par år sedan du spelade i förbundsserierna med Willands.
Vad kommer den största utmaningen att vara?

Att inte gå sönder. Går ju lite snabbare och smäller lite hårdare i sargerna.
Man är inte 20 längre. :/

Du har under flera år varit en stabil poänggörare i div 2. Kommer det att fortsätta även kommande säsong?

Att göra poäng är väl min starka sida så det hoppas jag även göra en del nästa säsong.

Du har säkerligen varit med om många hårda matcher mot Röke. Vad är dina bästa minnen?

Har faktiskt inget speciellt minne från någon tight match mot Röke. Ni har alltid legat i en div. högre än Willands, så det har bara varit träningsmatcher, och sådana matcher glömmer jag när slutsignalen gått.

Vad tror du om kommande säsongen och vad har du för målsättning själv?

Får vi ihop alla lagdelar med de nya som kommit in, och de gamla som kommit tillbaks så kommer det bli en magisk säsong. Topp 3 lätt..!! Sen min målsättning är först och främst att inte gå sönder, sen bidra med lite poäng, och sen har man väl fått lite rutin efter man snart lirat i 20 år.