Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Röke Innebandyklubb
Hässleholm

Bli medlem i Röke IBK
BLI MEDLEM
Skärpta råd till samtliga innebandyföreningar i Skåne
2020-10-28 14:24

Till samtliga innebandyföreningar i Skåne

Hej. 

Under gårdagen, tisdag 27/10, fattade Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i region Skåne beslut om skärpta allmänna råd i Skåne län.

Skånes Innebandyförbund har sedan beskedet kom fört en dialog med Svenska Innebandyförbundet, RF-SISU Skåne och de andra idrottsförbunden i lagidrotterna hur beslutet ska tolkas ur ett idrottspecifikt perspektiv, samt vilka konsekvenser beslutet får på den skånska innebandyn och vilka åtgärder som därmed bör vidtas av oss på Skånes Innebandyförbund samt av skånska föreningar. 

Följande gäller från och med idag 28 oktober till och med 17 november:

 • Samtliga innebandymatcher som spelas under perioden 28 oktober-17 november på distriktsnivå, dvs röd nivå, HJ18, D1, D2, D3, H2, H3, H4 och Herrar utveckling skjuts upp. 
  Gällande matcher arrangerade av Svenska Innebandyförbundet, d v s Juniorallsvenskan, H1, Allsvenskan Dam och Herr samt SSL dam och herr, tas besluten av SIBF. Den infon kommer läggas upp på innebandy.se 
 • Samtliga innebandymatcher som spelas under perioden 28 oktober-17 november på grön och blå nivå ställs in. 
 • Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta.
  Alla deltagare i träningsverksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och självklart stanna hemma om man har minsta sjukdomssymtom. Föräldrar skall i allra möjligaste mån inte vistas inom idrottsanläggningen. Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och vi avråder från att åka kollektivtrafik till träning. Skånes Innebandyförbund uppmanar föreningar, ledare, utövare och föräldrar att göra kloka val för att minska risken för smittspridning vid träning.
 • Träning för spelare födda 2004 och tidigare pausas. 
  Observera att detta gäller även i de fall då spelare födda 2004 och äldre tränar tillsammans med spelare födda 2005 och yngre. 
 • Skånes Innebandyförbund avråder skånska lag från att delta på cuper/arrangemang utanför Skåne.

Det är viktigt att vi tillsammans inom skånsk innebandy gör vårt bästa för att minska smittspridningen framöver. Vi förstår att ovanstående punkter påverkar er verksamhet på många sätt och hoppas att vi snart kan se en ljusning i smittspridningen. Dock rekommenderar vi er att också planera för ett möjligt scenario där de lokala restriktionerna fortsätter en längre tid än 17 november. 

Ovan punkter är skrivna utifrån den information vi har i skrivande stund. Vi vet att det kan komma tillägg och förändringar, ibland med mycket kort varsel, framöver och vi kommer fortsatt hålla er informerade då ny information kommer. 

Gällande Skånes Innebandyförbunds övriga verksamhet såsom utbildningar och spelarutvecklingssamlingar återkommer vi i ett separat mail.

Som vanligt att det bara att höra av sig med frågor och funderingar. 

Ta vara på varandra!

 

Med vänlig hälsning,

Henrik Paulsson
Verksamhetschef

Styrelsens kommentar
 • Styrelsen i Röke rekommenderar att alla lag följer dessa skärpta råd.
 • Det är möjligt för ungdomslagen att bedriva träning men beslutet hur man väljer att göra tas i varje enskilt lag baserat på de individuella förutsättningarna.
 • De lag som ställer in träningarna måste meddela detta till kansliet så att vi kan avboka träningstiderna.
Ta hand om varandra och agera säkert!
Röke IBK, en säker förening
2020-10-27 15:12
Hej innebandyvänner i Röke IBK,

Hösten är här med full effekt, ingen kan missa den vackra inramning naturen just nu bjuder på, njut!

Samtidigt har vi säsongens spel på innebandyplanerna igång efter en speciell uppstart där effekterna av corona har varit det stora samtalsämnet i världen. 
Det är med stor glädje jag ser alla medlemmar aktiva med det vi alla brinner för, innebandy. Låt oss hålla tummarna att vi får fortsätta med våra aktiviteter på ett positivt sätt framåt.
Det finns dock orosmoln framför oss, covid-19 situationen är tydligt på väg att förvärras i vår del av landet.
Vi har det närmre oss än vad vi hade i våras och jag uppmanar alla att vara uppdaterade på vad Folkhälsomyndigheten har för guidelines, tillsammans med vården har folkhälsomyndigheten kunskap och kan ge stöd till alla som behöver det för att hantera alla dagliga situationer på ett bra sätt, så att vi kan fortsätta med innebandy så säkert som det är möjligt, där det är möjligt.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/

 • Idag kom skärpta regler för Skåne, våra seniorlag kommer att påverkas, exakt hur vet vi inte ännu men matcher och träningar ser ut att frysas under tiden fram till 17 november.
 • De närmsta veckorna är viktiga för att minimera spridningen av covid-19, säkerställ att ni alla agerar och hanterar vardagen och innebandy enligt de rekommendationer som finns, är någon osäker, är ni välkomna att höra ev er för stöd.
Vi kommer att ta oss igenom denna tuffa period och gå stärkta ur detta. Samtidigt behöver vi i detta läge vara ödmjuka och agera säkert, för vår egen skull och för våra medmänniskors skull.

Ta hand om er!

Vänliga hälsningar
Michael Fridvall
Ordförande Röke IBK
HJ18
Referat: Rke IBK/Emmaljunga GoIF - Frosta IBF
Seger mot Frosta
2020-10-26 17:48, HJ18
Johan Svensson är inte bara backklippa och citatmaskin. Numera kan han även titulera sig målskytt.
Efter en veckas uppehåll var det ett spelsuget gäng som fick spela sin hemmapremiär mot Frosta. Med spelskicklighet, kyla och moral kunde vi skriva in tre poäng på kontot innan vi släckte och lämnade Qpoolen.
HJ18
Hemmapremiär
2020-10-21 18:46, HJ18
Söndagen 25 oktober klockan 11.30 premiärspelar vi på hemmaplan, vilket i år innebär Qpoolen. För motståndet står Frosta IBF som kommer med ett stärkt självförtroende efter seger mot Perstorp.

Med 50 platser tillgängliga, varav en viss andel reserverat för bortalagets supportrar, finns det en risk att vi inte kan släppa in alla som vill se matchen. Glädjande nog streamar vi matchen på vår kanal på Solidsport så att alla har möjlighet att se den.

Nu.................!
P05
Första hemmamatchen är spelad
2020-10-18 20:46, P05
Dagens skyttekungar Herman & Wiggo
Dagens match: Röke IBK - Helsingborg - 3-6 
(0-1, 1-4, 2-1) 

Efter mött ett tufft Lönsboda i förra omg var det återigen tufft motstånd för oss i form av Helsingborg. Matchen börjar i ganska högt tempo. Vi ligger rätt i våra positioner & vi gör jobbet. Härligt att se. Skapas lite av bägge lagen men målvakterna är duktiga & håller tätt. Men med bara 10sek kvar får tyvärr Malte kapitulera. Vi tappar markering & Hbg utnyttjar läget. 

 I början av andra fortsätter vi med disciplinerat spel & med stor vilja & riktigt snyggt anfallsspel så lirar Erik fram Wiggo N som avlossar en projektil upp i krysset. Fröjd för ögat. Vi fortsätter spela bra men gör några enkla misstag & viljan & orken tryter lite & det utnyttjar Hbg till fullo & visar att de är ett riktigt bra lag. Många betonghuvuden i paus men vi lovar att vi ska vinna 3e & det är just det vi gör. 

Återigen så är det Wiggo N som blir målskytt, denna gång framspelad av Hugo F. Vårt tredje mål står Herman för som smäller till med ett snyggt backhand skott långt utifrån. Milton gör oxå ett men blir avblåst för slag. Vi gör en bra tredje & vinner den med 2-1. Matchen slutar med 3-6 förlust men tycker detta är ännu ett steg i rätt riktning. 

Grabbarna visar stor vilja & visar att de vill & kan spela bra innebandy. Tyvärr har vi våra downs & det straffar sig mot bra lag. Chans till revansch redan på lördag då Helsingborg/Munka står för motståndet. Med samma inställning & med lika stor vilja som idag så kommer vi att göra det riktigt surt för Hbg/Munka.
HJ18
Referat: VV-84 SK Bjuv - Rke IBK/Emmaljunga GoIF
Vv = välförtjänt vinst
2020-10-12 08:03, HJ18
Efter en oavgjord match under försäsongen och förlust i seriepremiären var det nu så äntligen dags för en seger. Mot VV84 visade vi vad som händer när vi har siktet inställt och låter bollen rulla.
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
HJ18, 26/10 17:48 
HJ18, 21/10 18:46 
HJ18, 12/10 08:03 
H2, 11/10 07:24 
 
Sponsorer