Sponsorer
H1
Ny spelare till Herrarna
2016-08-24 12:41, H1
Edvin Andersson kommer senast från sin moderklubb Värnamo IK där han den senaste säsongen gjorde 36 poäng på 16 matcher. Edvin tillhörde under säsongen 13/14 Skoghalls IBK från Karlstad som spelade i Allsvenskan, innan det har Edvin spelar i div 1 med Skillingaryd och Gnosjö.
H1
Herrarnas träningsmatcher:
2016-08-24 09:17, H1

Herrarna gick ut hårt genom att börja säsongen med att möte SSL-laget FC Helsingborg i Helsingborg på parketten i Gustaf Adolfshallen. Röke kom till start med 2 backar, 3 kedjor plus 1 spelare och två målvakter.

Mål: Viktor Svendsen, Sebastian Lundgren
Backar: Tobias Melkersson, Linus Rydhög, Jesper Jonsson, Edvin Andersson
Centrar: Filip Påhlsson, Alexander Ehnberg, Jacob Eliasson, Anton Åkesson
Forwards: Joakim Larsson, Filip Darlin, Zoltan Veszpremi, Ted Nilsson, Fabian Rönningdal, Viktor Olsson.

Vi gick in i matchen med direktiven att vi skulle jobba hårt i defensiven och sedan våga hålla bollen inom laget och få långa anfall. Helsingborg ställde upp med nästan fult lag bortsett från legendaren Miika Kohonen och Juha Kivilehto. Första perioden så får Helsingborg slå sina diagonaler och dra upp ett högt tempo, detta gjorde det naturligtvis svårt för försvaret första perioden slutar 5-0 till Helsingborg. Till den andra perioden gavs det lite direktiv kring hur vi skulle anfalla samt att vi var tvungna att lite mer på varandra i defensiven. Killarna gjorde en rejäl uppryckning och ledde den andra perioden med 2-1 fram tills den var 3 min kvar då vi släpper in på mål. Andra perioden förlust 3-2. I den sista perioden skulle vi fortsätta med den bra trenden som vi hade i den andra perioden, tyvärr så går vi in i de två första bytena och ger Helsingborg 2 frilägen genom att tappa bollen som sista gubbe. Efter det så börjar vi trumma på och avslutar perioden och matchen snyggt.

Slutsiffrorna skrev till 12-4.
Målskyttar: Alexander Ehnberg 2, Joakim Larsson 1, Zoltan Veczpremi 1.

 

Den andra träningsmatchen spelades torsdagen 18 augusti hemma i Qpoolen mot div 2 laget Willands IBK. Röke kom till start med 5 backar, 3 linor framåt och 2 målvakter. Nya målvakten Sebastian Lundgren fick göra debut och gjorde det riktigt bra.

Målvakter: Sebastian Lundgren, Viktor Svendsen
Backar: Linus Rydhög, Tobias Melkersson, Daniel Rydhög, Edvin Andersson, Jesper Persson
Centrar: Niklas Larsson, Anton Åkesson, Filip Påhlsson
Forwards: Joakim Larsson, Filip Darlin, Zoltan Veczpremi, Victor Olsson, Ted Nilsson, Fabian Rönningdal,

I den första perioden blev det ett böljande spel där vi hade mycket boll och Willands kontrade. Man märke att Willands har gjort en generationsväxling då många av poängspelarna nu är borta men samtidigt jobbar de hårdare i defensiven och släpper in mindre med mål. Första perioden slutar 1-0.

Den andra perioden fortsätter som den andra, vi tenderar till att dra ner tempot i matchen precis som Willands och det blir mer en uppställd matchbild där Röke blixtrar till men inte har fokus i avsluten.

I den tredje så malen vi ner Willands som börjar tröttna i orken och vi kan trycka dit ett par lägen men framför allt skapar vi en massa chanser utan att lyckas få in bollen.

Målskyttar: Zoltan Veczpremi 3, Viktor Olsson 1.

 

I lördags tåg vi tåget upp till Växjö för att möta seriekollegan Vöikers. Ett lag som vi förra säsongen vann borta mot och förlorade hemma. De gick också med sitt unga lag till kval mot Allsvenskan men de missade i kvalet mot Malmö FBC. På grund av sjukdomar och andra frånfall åkte vi upp med följande lag:

Målvakter: Erik Jannerstig Debutant, Sebastian Lundgren
Backar: Daniel Rydhög, Linus Rydhög, Jesper Persson, Tobias Melkersson
Centrar: Edvin Andersson, Niklas Larsson
Forwards: Fabian Rönningdal, Jacob Elisasson, Viktor Olsson, Filip Påhlsson, Filip Darlin, Ted Nilsson

Med en 17 årig debutant i buren och flera nyckelspelare borta som Joakim Larsson, Alexander Ehnberg, Zoltan Veczpremi och Viktor Svendsen så var det likt varje försäsong nykomponerade linor som fick lira.

I den första perioden tag Vöikers tag i taktpinnen och vi fick inte riktigt fast dem i försvarszonen. Framåt skapades det en hel del målchanser som vi tyvärr inte kunde förvalta. Vi förlorar den första perioden med 2-1. I pausen gick Henrik igenom hur vi skulle göra små justeringar i försvarsspelet för att kunna låsa fast dem, framåt skulle vi fortsätta på inslagen väg.  Vi märkte tidigt i den andra perioden att justeringarna bar frukt och vi kunde vinna boll högre upp i banan och kontra på dem. Den andra perioden vinner vi med 2-1, så inför den tredje och sista perioden var det lika på resultattavlan tre lika.

I den tredje fortsatte vi vinna boll och vi fick längre och längre anfall, vi kände att försäsongens hårda träning bar frukt och vi var lite starkare än hemmalaget. Anfallen blev längre och vi gick rakare på kassen. Detta resulterade med att vi vann tredje perioden med 4-2. Alltid skönt med vinst och det var ett bra kvitto på att vi ligger i fas rent fysiskt och spelmässigt. Kul att både Sebastian och Erik som är nya målvakter fick vinna sina debutmatcher.

Målskyttar: Filip Påhlsson 4, Jacob Eliasson 2, Niklas Larsson 1.

Många spelare tar för sig både framåt och bakåt och spelar hela tiden med hög energi och koncentrationsnivå. Detta bådar gott inför helgens matcher i Hessleholm Invitational Cup.

Röke Puppies
2016-08-19 09:39


Röke Innebandy startar upp Röke Puppies!

 

Nu startar Röke upp barnverksamhet på söndagar i T4 Sporthall.

 

KL 09.00- 09.45 3-4 åringar (2013-2012)

KL 10.00-10.45 5-6 åringar (2011-2010)

 

3-4 åringar: Denna grupp handlar om rörelseglädje, lek och enkla övningar. Här vill vi att du som förälder är ombytt och deltar aktivt med tanke på barnens låga ålder. OBS, vi tillåter inte att du lämnar av ditt barn i denna grupp.

 

5-6 åringar: Här bygger vi vidare på konceptet och lägger till lite mer nivå på övningar med boll och introducerar klubban. Vi ser gärna ett aktivt deltagande eller att du som förälder lämnar ditt barn i vår omsorg under passet.

 

Centralt i båda grupperna är att barnet upplever glädje och gemenskap. Du som förälder i den äldre gruppen kan koppla av en stund i vårt klubbrum med en kopp kaffe. Wifi finns tillgängligt. Meddela oss gärna om du har barnsyskon i eller mellan grupperna.

 

Höstterminen startar den 2 oktober, uppehåll vecka 44 och pågår till den 11 december, totalt 10 tillfällen.

 

Kostnad: 200 kronor per termin. Efter anmälan får du ett mail med betalningsuppgifter. En t-shirt, diplom och avslutning ingår.

 

Välkommen med din anmälan via denna länk: http://www.sportadmin.se/hemsida/form/Default.asp?ID=114537

Märk anmälan med Röke Puppies 3-4 eller Röke Puppies 5-6 i fältet Övrigt. Sista anmälningsdag är den 15 september.

 

Varmt välkomna till Röke Puppies!

 

Malin Andersson och Linda Johansson

 

Ev. frågor besvaras av Rökes kansli på telefon 0709-18 81 40

H1
Nu är matcherna satta
2016-07-12 11:05, H1
Nu är datumen för seriematcherna i div 1 Södra Götaland satta. Första matchen spelas hemma mot nykomlingen Carlshamn Innebandy den 24 september kl 16.00 i Qpoolen.
H1
Träningsmatcherna är satta
2016-07-10 16:10, H1
Herrarna laddar för en rolig säsong i div 1 södra Götaland. Träningsmatcherna är satta och följande datum och motståndare står på
Röke IBK fick pris och bidrag
2016-06-06 14:38
Foto: Kennet Andersson

Damlaget blev utsedda till Årets Tyringebo 2016 junior och det var Byalaget som delade ut priset (en check om 5.000kr).

Föreningen Röke fick samtidigt bidrag från Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse om 33.000kr för att bedriva inkluderande innebandy de närmsta tre åren.

Nyheter från våra lag