SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Röke Innebandyklubb
Hässleholm

Bli medlem i Röke IBK
BLI MEDLEM
Se Röke IBK live - från TV-soffan!
2022-01-22 12:07

SE VÅRA MATCHER FÖR 79 KRONOR PER MÅNAD!

 

Innebandy ses bäst på plats, men ibland finns det av olika anledningar inte möjlighet. Emellanåt är det dessutom skönast att i lugn och ro luta sig bakåt i soffan med fötterna på bordet och chipsskålen i famnen, till en härlig tillställning på TV:n, surfplattan eller mobilen.

 

https://solidsport.com/rokeibk kan du nu registrera dig och få tillgång till mängder med sevärd innebandy. I stället för att köpa enskilda matcher för en prissumma mellan 29–59 kronor kan du som alternativ se samtliga bataljer, som spelas i Qpoolen, för en kostnad av endast 79 kronor i månaden!

 

Skulle du inte kunna se matchen live och i stället vilja betrakta den när det passar dig? Eller vill du kanske rent av uppleva den där drömmatchen igen och igen? Då kan du vara lugn. Det är inga problem! Du ges nämligen även möjligheten att se repriser och utvalda höjdpunkter från matcherna.

 

I månadserbjudandet ingår följande lag och deras hemmamatcher:

 

•    Damer division 1
•    Herrar division 2
•    HJ18
•    P06
•    P07-08
•    P09

 

Helgens livemeny:

 

Söndag: 

 

- 10:43: Röke IBKP09 - Perstorp/Bälinge P08
- 13:25: Röke IBK HJ - VV-84 SK Bjuv
- 15:55: Röke D1 - Malmö FBC

 

Vi befinner oss alltjämt i en pandemi och då kan det kännas tryggt att kunna följa sina favoritlag live, även i hemmet. Likväl kan föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar samt kompisar, som inte har möjlighet att närvara, ändå följa sitt barn, barnbarn eller vän.

 

Så vad väntar du på? Registrera dig redan idag: https://solidsport.com/rokeibk

 

Vi ses live – antingen i idrottshallen eller på skärmen!

HJ18
Referat: Malmhaug IBF - Röke IBK
Malmhaug IBF vs Röke IBK
2022-01-16 21:12, HJ18
Isak Dahlberg, längst till höger, utsågs till matchens lirare, men då Malte blivit så fäst vid vandringspriset över julen vägrade han att lämna den från sig.
Malmhaug-Röke 3-6 (1-2,1-2,1-2)
 
Hugo Forsback - Eric Hannen - Viggo Hansen
Viktor Martinsson - Isac Gustafsson 
 
Wiggo Nilsson/Viggo Edfors - Max Johansson - Isak Dahlberg 
William Hejman - Erik Wallin 
 
Malte Rönningdahl (Vilner Nilsson)
 
Lördag eftermiddag och äntligen dags för match. Bra fokus på uppvärmningen, hela laget laddade och sugna på match.
Matchen startar i högt tempo direkt. Det är vi som skapar lägen och Malmhaug som ligger på kontring. Redan efter 2-3 min så har Max haft två bra lägen och Viggo Hansen ett. Vi har bra tryck, men då kontrar Malmhaug och smäller in 0-1 via ribban. Men vi kvitterar snabbt, bara en halvminut senare så tar Isak Dahlberg bollen och med enhandsfattning lurar han bort två motståndare och ensam med målvakten gör han inget misstag, 1-1.
Vi fortsätter ligga på och skapar flera lägen. Erics skott täcks, Viggo H styr Hugos skott, Max testar backhand, nära nära 2-1. Efter knappt 15 minuter sticker Wallin upp i mitten, spelar ut till William till vänster som i sin tur spelar in till Viggo E som med ryggen mot mål vänder om och drar in 2-1.
Strax efter åker vi på en utvisning. Viktor täcker, Malte räddar. Paus.
 
Andra perioden är som första, vi trycker och de kontarar. Vi jobbar på bra, både framåt och bakåt. Efter knappt halva åker Max på bentackling men den anses att vara ej avsiktlig och istället åker Erik på utvisning strax efteråt och där tappar vi markering direkt så att Malmhaug kan kvittera. Max får läge som målvakten räddar, men strax efteråt får han kapitulera. Max hittar fram till Isak med en finfin pass. Isak rundar snyggt målvakten och lägger in 3-2.
Knapp minut senare kommer bollen ut till höger till Eric som hittar fram med en fin pass till Isac i mitten som avslutar kliniskt i nättaket, 4-2.
Båda kedjorna skapar lägen, andra perioden slutar också 2-1 till oss.
 
Vi snackar ihop oss i paus och laddar för sista tjugo.
Vi åker på en tidig utvisning men i boxplay är det vi som skapar lägen. Viggo H gör ett hästjobb, oroar på egen hand Malmhaug, stressar dem och skapar dessutom två bra lägen som målvakten räddar. En stund senare får Isak en smäll i ansiktet (tror det var en armbåge) och börjar blöda. Snabbt ut i omklädningsrummet för att plåstra om. Jag missar ett par minuter av spelet men vad jag hör så är det tufft spel. Kommer lagom ut till att se när Hugo bryter ett Malmhauganfall med en klockren brytning. Tyvärr så tycker inte alla det utan Hugo får två minuters utvisning i det så reducerar Malmhaug, 3-4. Irriterad över sin utvisning så får Hugo sin revansch 1,5 minut senare. Viggo H passar fram och Hugo drar in 3-5.
Minuten senare gör Erik en framstöt, bollen till Wiggo N som passar tillbaka till Erik som drar till och efter lite studsande hittar bollen in och 3-6 är ett faktum.
Vi gör återigen en bra match. Vi vinner varje period med VM-90 resultat (en referens som ingen av våra spelare förstår och som ger en fingervisning till hur gammal författaren är (reds.anm.)). 10 av 11 utespelare gör poäng. Malte visar att han är en av seriens bästa målvakt med stöttning av Vilner på bänken. Vi går inte ner oss efter baklängesmål, vi fortsätter tugga och jobba för varandra. Alla gör en riktigt bra match. Många kandidater till "Matchens lirare", idag gick den till Isak Dahlberg.
 
En riktig skön & go seger. Tror segersången fortfarande ekar i Kulladalshallen🎵så jävla enkla 3poäng.....🎶
///Daniel
God Jul & Gott Nytt År!
2021-12-21 17:09

Hej Röke IBK!

 

Så kan vi summera hösten. Härligt att vi fått köra på med innebandy igen. Vi har sett mycket glädje i hallarna under de senaste månaderna men även en del smärtsamma tårar.

Känslan var ett tag att nu är det normalt igen, ingen fara för covid här, men då blev vi lurade.

Nya restriktioner som tar bort en del av glädjen har införts och uppdaterades senast idag. Men vi måste alla anpassa oss. Lyckas vi inte hålla tillbaka smittan så blir det ännu hårdare restriktioner framöver. Här har vi alla ett ansvar att följa Folkhälsomyndighetens råd!

 

Stort tack till alla medlemmar, spelare, föräldrar, tränare, styrelse, supportrar, dommare, sekretariat, kiosk osv. Ni är alla en värdeful del i denna föreningen och vi gläds alla åt att kunna vara delaktiga när vi har våran verksamhet igång. Det är tillsammans som vi skapar glädjen kring innebandy :-)

 

Nu blir det en kort paus, dags att fira Jul...

Strax därefter ett härligt Nyårsfirande...

 

Från styrelsen vill vi önska er alla,

 

God Jul & Gott Nytt År!

 

 

HJ18
Referat: Röke IBK - Skurups IBK
Röke IBK - Skurups IBK
2021-12-20 19:11, HJ18
Malte stod för flera svettiga räddningar, en assist och ett ständigt påmanande. Därför tilldelades han utmärkelsen matchens lirare.

I praktiken innebär en förlust att laget som vunnit lämnar matchen med tre poäng medans det andra lämnar bataljen tomhänta. Det går dock inte att bortse från att vissa förluster inte bara känns som ett poängtapp, utan som att du är beredd att lämna kvar klubborna i hallen och istället börja ägna dig åt makramé och fågelskådning. En sådan förlust åkte vi på mot Skurup.
Till saken hör att när vi i höstas mötte Skurup borta i säsongspremiären hade vi bara några minuters Powerplay att tacka för att vi inte skulle bli helt förnedrade. Skurup var klart bättre än oss. Sedan dess har Rökes Hj18 genomgått en fantastisk utveckling. Rent statistiskt kan vi stoltsera med att sju av våra 13 utespelare gjort tio poäng eller mer, att jämföra med serieledarna Höllvikens (eller för den delen vårt seniorlags) fem spelare. Killarna har prenumererat på en plats på den övre halvan av tabellen och framförallt har de flera gånger presenterat en fantastisk innebandy. Det jag vill ha sagt är att det här är ett annat lag än det var för några månader sedan.

Vi inledde matchen riktigt bra och i fjärde minuten var det oerhört nära att vi tog ledningen när vi hamnade i ett tre mot två läge. Dessvärre blev det inget mål och istället kunde Skurup ta ledningen vid 13 minuter efter att vi börjat spela enhandsförsvar. Skurup lyckades även utöka när de tog tillvara på ett lite väl våghalsigt uppspel. Underläge med två mål i första pausen, men ändå en känsla av att vi skulle kunna göra något bra av det här.

Andra perioden var bara ett par minuter gammal innan vi drabbades av matchens första utvisning. En dryg halvminut in i det numerära underläget fick vi se mål nummer tre via ett bra backskott. Här skulle luften kunna ha gått ur killarna, men istället visade de på moral och vilja. I bytet efter boxplayet vann Erik Wallin en bollkamp i defensivt hörn. Han tog sig därefter några steg upp i banan där han la en crosspass till Hugo Forsback. Hugo gjorde en lika snygg som effektiv kroppsfint i samband med bollmottagningen. Med sin back bortfintad drev han på mot mål där han fixerade siktet på bortre kryss och satte 1-3. Efter fem minuter var det vår tur att spela powerplay. Utan att ha något vidare högt bolltempo hade vi full kontroll på bollen och efter en och en halvminuten sköt Isac Gustafsson in 2-3, framspelad av Eric Hannen. Kvitteringen kom två minuter senare. Min teori är att det blev ett spår i golvet på Qpoolen efter matchen mot Lund när William Hejman stod för sin strålande framspelningen. Det var iallafall exakt det spåret som vår målvakt Malte Rönningdahl verkade hitta när han med ett makalöst utkast skickade bollen rakt igenom Skurups försvar där Viggo Hansen tog hand om bollen och iskallt satte 3-3. Som om det inte vore nog at kvittera hann vi till och med ta ledningen innan pausvilan. Isak Dahlberg lät sina fantastiska handleder visa sig från sin bästa sidan när han först drev sig förbi en motståndare innan han skickade upp bollen i nättaket. För andra gången idag var det Erik Wallin som stod för assisten.

Inför tredje perioden kändes det från läktarplats som att det här nog skulle kunna innebära tre poäng och en bibehållen andraplats i tabellen. Så fortsatte det att se ut en bra bit in i slutperioden och vi tillät oss till och med att bränna ett par riktigt bra lägen.
Skurup fortsatte dock hela tiden att kämpa och svärmade allt intensivare runt vår kasse. Vid tolv spelade minuter hade de ett stolpskott och Malte fick ständigt bekänna färg för att bibehålla ledningen.
Vi var tre minuter ifrån tre poäng. Då klev Skurups alldeles strålande lagkapten fram och tog saken i egna händer. Vi hade redan fått se hans skottkvalitet när han gjorde deras tredje mål, men han vill gärna bjuda på dem igen. I slottet vände han upp och skickade i kvitteringen. Med en minut kvar av matchen fick vi möjlighet att återta ledningen när vi fick ett nytt powerplay. Vi har den här säsongen gjort tre Powerplaymål på Skurup så nog sjutton borde vi kunna skicka in ett till. Så borde vi ha tänkt, men det är lätt att sitta på läktaren och tycka. Istället blev det ett stressat spel med slarviga och klena passningar. Skurup kontrade och fick till ett nytt stolpskott. Med tre sekunder kvar fick de ett frislag ut mot sargen i vår försvarszon. Skurups kapten klev fram och skickade bollen mot mål. Någonstans mellan skottet och målet ändrade bollen riktning (jag har inte orkat se reprisen) och hamnade i nätmaskorna. Japp. Vi var tre minuter från tre poäng och tre sekunder från ett likaresultat. Det går inte att beskriva på annat sätt än; FAN!

Killarna var av förklarliga skäl väldigt besvikna på den här förlusten. Den här typen av förluster är en del av spelet. Det är besvikelsen i den här typen av förluster som ligger till grund för glädjen de gånger vi står på andra sidan. Men jäklar vad de svider när de väl inträffar.

Nu laddar vi om över julledigheten killar och tänker mer på utvecklingen ni gjort under säsongen än att ni var tre (3!!!) sekunder från poäng.

HJ18
Referat: Röke IBK - Frosta IBF
Röke IBK - Frosta IBF
2021-12-17 18:11, HJ18
Viktor Martinsson stod för flera offensiva utflykter och en stabil defensiv. Det gjorde honom till matchens lirare.

Sista matchen innan serien vänder stod mot Frosta IBF. Matchen skulle ha spelats vid ett tidigare datum, men ett skånskt snökaos sköt upp mötet.
Vi kom till spel med full trupp; 13 utespelare och två målvakter. Samtliga spelare fick speltid, vilket är glädjande att se. Frosta hade ett tuffare utgångsläge med enbart nio utespelare och en målvakt.

Frosta är ett motstånd vi mött många gånger och så länge jag har sett dem så har de allt som oftast jobbat med en "fiskande" toppspelare högt upp i banan. Till den här matchen såg dock upplägget klokt nog annorlunda ut. Sällan eller aldrig befann sig någon Frostalirare på vår planhalva när vi var bollförande. Detta gjorde det svårt för våra grabbar att få igång något uppspel att tala om. Vi spelade verkligen inte på topp, men det skulle ändå räcka till en seger.

Vi tog kommandot i matchen ganska tidigt, men gjorde inget av övertaget. 50/50-kamperna försökte vi vinna med en hand på klubban och allt för många gånger levererades det passningar i form av studsbollar. 7.05 kunde vi iallafall göra 1-0. Max Johansson slog en läcker backhandpass diagonalt över banan. Där stod Linus Dahlberg med siktet välinställt. Drygt tio minuter senare fick vi möjlighet att spela powerplay vilket killarna gjorde med den äran. Isac Gustafsson slog en laserfralla diagonalt genom slottet där Max Johansson fanns. Max hann inte fundera utan slog på ren reflex in 2-0.
Vi var det starkare laget och vann skottstatistiken tydligt i första perioden. Men det var något som saknades hos killarna. Kalla det geist, go, sisu eller jävlaranamma, det fanns iallafall inte där. Från läktarhåll såg det hängigt och oengagerat ut. Nu är Rökes HJ18 inte ett lag som jobbar med stora gester eller högljudda tillrop, men så här brukar det inte se ut. Med det sagt så är det ändå starkt att behålla kommandot utan att vara på topp.

I andra perioden fick vi en ny möjlighet att utöka i numerärt överläge. Efter drygt en minut i powerplay fick vi en repris på förra målet, om än en spegelvänd variant. Denna gång var det Eric Hannen som stod för portot när Linus Dahlberg tackade, tog emot och slog in 3-0. Så här långt in i matchen hade vi rullat på tre backar (Isac Gustafsson, Viktor Martinsson och William Hejman), men en bit in i andra kom även Erik Wallin in. Detta fick två positiva effekter. Det ena var att de tre defensiva musketörer som inlett matchen började spela med större lugn och trygghet. Det andra är att Erik Wallins kompetens lyfte laget med energi och initiativ. Efter tio minuter vann han en närkamp i defensivt hörn och lirkade fram bollen så att den låg fri. Där höll Max Johansson sig framme, fiskade upp bollen och tog sig ut på en soloraid. Ett par dragningar och ett avslut senare var ställningen 4-0.
Det såg nu lite mer kontrollerat ut för vår del, men Frosta höll sig stenhårt till sin gameplan och gjorde det svårt för oss att göra något vettigt framåt. Istället kunde Frosta utnyttja ett av våra misstag och reducera när klockan stod på 11.10 så inför tredje perioden stod det 4-1.

Till tredje perioden hade tränarstaben slängt runt lite i femmorna, men redan i andra minuten tvingades de till en högst ofrivillig förändring då Max kolliderade med en motståndare så illa att han fick ledas av planen. Det skulle visa sig att Max ådragit sig en hjärnskakning. En ren olyckshändelse, men otäckt likt förbaskat.
7.11 drabbades vi av vår första och, skulle det visa sig, enda utvisning i matchen. Vi spelade av de två minuterna bra och fortsatte därefter att trycka på för en utökning av vår ledning. Innan boxen hade vi haft en väldigt bra möjlighet när kusinerna Dahlberg samspelade sig igenom motståndet, men Frostas målvakt stod för en fantastisk räddning. Istället kom utökningen 14.44 när Frosta lyft upp lite spelare på vår planhalva. Viktor Martinsson, som kom med fler försök att utmana Frostas försvarsbox under matchens gång, och backkollega Isac Gustafsson satte igång ett uppspel där Viggo Hansen hittade Eric Hannen som med en påtaglig självklarhet slog in 5-1.
Med fyra minuter kvar av matchen matade Frosta på med skott på mål. Taktiken lönade sig och lite snöpligt för vår del kunde de fastställa slutresultatet till 5-2 genom ett skott från halva planen.

Vi borde kunna göra något mer utav den här matchen, men det finns också en styrka i att kunna säkra en seger utan att spela på topp. Nu väntar ett par dagars omladdning innan det är dags för returmötet mot Skurup på söndag.


HJ18
Referat: Röke IBK - IBK Lund
Röke IBK - IBK Lund
2021-12-13 12:28, HJ18
Med ett mål, två assist och ett outtröttligt slit utsågs Hugo till matchens lirare.

Röke-Lund 10-4 (3-1,2-2,5-1)

 

Några spelare borta idag så det blev tre backar; Isac Gustafsson ,Viktor Martinsson och William Hejman. Framför dem lite nya konstellationer; 
Erik Wallin - Eric Hannen - Hugo Forsback

Wiggo Nilsson - Max Johansson - Isak Dahlberg
Viggo Hansen och Emilio Olsson reserver.
Den lilla oron/nervositet som fanns innan match om nya kedjor och spelare på nya positioner släppte direkt. Killarna visar att vi är ett LAG, vi kämpar tillsammans, vinner tillsammans. 

Efter ca 3 min så vinner Wallin (på ny ovan position) bollen vid sargen, avancerar fram och drar iväg ett skott som målvakten i Lund gör en fin räddning på. 
Efter 7.49 så passar Eric H fram till Wiggo N framför mål, men målvakten reflexräddar. Wiggo tar sin egen retur och spelar fram Viktor i slottet som avslutar kliniskt, 1-0. 
Strax efter gör Malte en riktigt snygg glidarräddning. Viktigt viktigt. 
Tyvärr åker vi på en 5 minuters utvisning, men vi spelar ett riktigt bra boxplay. Vi täcker, vi springer, vi kämpar, vi gör mål. Hugo snor bollen på egna planhalvan och sprintar ifrån sin försvarare innan han avslutar i bortre 2-0. Tyvärr så släpper vi in ett mål en halvminut senare, men 1-1 när vi spelar med en man mindre i fem minuter, det är starkt. 
18.54 in i första har Hugo boll bak mål, ut mot sargen och boll upp till Isac som tar ett par kliv in i planen. Ett dragskott senare och en Wallin som stör framför mål så står det 3-1.

 

Andra perioden fortsätter som första, det är vi som styr. 0.49 in så vinner Wallin kampen vid sargen, spelar vidare till Hugo bak mål som tunnlar sin back fram till Hannen som sätter 4-1. 
Ca 7.30 in så räddar Malte. Snabbt utkast till Isak Dahlberg som kommer fri och störs av back, men vinner tillbaka bollen och fixar först frislag och sen powerplay till oss. I det powerplayet så tar Isac bollen på egen planhalva, spelar fram Hannen som, med hjälp av Viggo H som skymmer målvakten, avslutar snyggt en bit utifrån, 5-1. 
Efter detta så går vi ner oss och börjar spela en sämre innebandy. Vi tar lite dumma beslut, tar lite långa byten och är inte lika hungriga som innan. Lund reducerar två gånger om och perioden slutar 2-2. 

I slutet av andra får vi två minuters utvisning för protest mot domslut så vi inleder tredje i boxplay.
Där gör vi vårt jobb och 2.42 in så vinner återigen Wallin bollen vid sargen, passar till Max som hittar Wiggo framför mål som snyggt gör 6-3. Lite senare gör vi ett mindre bra byte, Lund hittar spelare på bortre och gör 6-4. Vårt fina spel från första halvan av matchen  infinner sig inte riktigt och det är några nervösa minuter (iaf för oss vid sidan) där. 13.22 så släpper det, William bestämmer sig för "nu jäklar". Han tar bollen, går mellan två Lundensare och spelar snyggt fram Isak som helt ren med målvakten avslutar kliniskt 7-4. Och nu släpper det. Halv minut senare får Viktor sig en tryckare, får inget frislag men tar bollen med sig, avancerar in i planen framför mål och gör sitt andra mål för dagen 8-4. Ett par minuter senare har Igge bollen vid sargen, spelar fram till Isak som passar direkt till Max (som 10sek innan nästan vällt målet) som med ryggen mot mål sätter 9-4 med ett hårt backhandskott. 
19.24 får Lund chansen att snygga till siffrorna på straff, men Malte gör en finfin räddning och istället så gör vi 10-4 10 sekunder senare. Isak får bollen på mittplan, passar bakom ryggen till Max som kommer i snygg löpning ute till höger och lägger en smörpass på bortre till Isak som bara behöver sätta klubban till. Ännu ett snyggt mål. 

LAGET gör återigen en bra insats. 
Vi spelar bland annat  7 min i boxplay & spelar 1-1. STARKT är ordet.

För de som inte såg eller de som vill se den igen så ligger Maltes straffräddning ute på Rökes Instagram.

 

På torsdag är det ny match. 
20.00 i Tyrs Hov är det Frosta som står för motståndet 
Hoppas vi ses och stort tack för stödet från läktaren. Vi hörde er /// Daniel Philip Kent 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Sponsorer