Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Röke Innebandyklubb
Hässleholm

Bli medlem i Röke IBK
BLI MEDLEM
D1
Viktig försvarskugge på plats.
2020-05-24 10:00, D1

Idag kan vi meddela att Maja Gustafsson har valt att förlänga sitt kontrakt med damerna. 

Vi ställde några frågor till en av klubbens trogna vapendragare.

 

2:a förra säsongen, vad kommer krävas för att vi ska vinna serien i år och kvala upp till allsvenskan?

 

Jag tror att det precis som föregående säsong kommer bli en otroligt tuff serie som kräver att vi fortsätter spela vårt spel. Vi måste gå in med rätt inställning och vilja på såväl träning som match, och det under hela säsongen. Jag tror också att vi behöver bli bättre på att spela på samma höga nivå som vi kan genom hela matcherna, för då är vi starka. 


Vilket lag ser du som den största konkurrenten till att vinna serien?

 

Jag tror att det kommer bli en jämn serie med många bra lag. Engelholm är alltid tuffa att möta och vi hade två tighta matcher mot dem förra säsongen. De har ett bra försvar samtidigt som de gör sina mål framåt. Så jag tror absolut att Engelholm är med och fightas om topplaceringarna även denna säsongen

 

Du gjorde en stark säsong och poängmässigt din bästa, du har dessutom spelat både till höger och vänster på backplatsen. Vad har gjort att det har varit en bra säsong för dig och hur ska du göra för att nästa ska fortsätta på samma väg? 

 

Jag har under säsongen som gått fått möjlighet att spela i en omgivning som fått mig att växa som spelare, och som fått mig att våga tro på det jag gör. Till skillnad från föregående säsonger har jag vågat kliva upp ännu mer och jag har också börjat ta mer avslut vilket uppenbarligen har gett resultat. För att fortsätta i samma spår även nästa säsong ska jag fortsätta spela samma offensiva innebandy som jag vill spela, där jag vågar gå på avslut när jag har läge. Jag hoppas även kunna slå lite fler assister nästa säsong.

 

Tränare Bennys ord om Maja.

 

Att Maja skrev på ett nytt kontrakt är otroligt viktigt för oss. Hon har en hög träningsnärvaro och bidrar otroligt mycket på matcherna både som spelare och som person. Hon är väldigt resolut i sitt spel och har ett bra skott och väldigt säker i sitt passningsspel. 

Maja kommer fortsätta utvecklas och jag ser henne som en viktig stöttepelare för de yngre spelarna som kommer upp nu och lite extra viktigt för de försvarare som kommer. Där kommer Maja kunna dela med sig mycket av sin erfarenhet som hon har samlat på sig trots sin ändå unga ålder. 

D1
Speedkula väljer att spela för Röke.
2020-05-23 10:00, D1

Vi har idag nöjet att presentera damernas fjärde nyförvärv. 
Mathilda Magnusson har valt att skriva på för Röke. Mathilda har spelat i div 1 de senaste säsongerna med Landskrona Falcons.

 

Vi ställde ett par frågor till Mathilda och här kommer hennes svar. 

 

Efter några år i Landskrona Falcons så har du valt att fortsätta din innebandykarriär i Röke. Vad var det som gjorde att du gjorde det valet? 

 

Kände att det var dags att prova på något nytt där jag får möjlighet att utvecklas ännu mer. Sen just röke som lag tycker jag spelmässigt rullar mycket boll på ett sätt där alla är delaktiga vilket är extra kul. Känns annars generellt också som en bra grupp vilket är superviktigt enligt mig :)

 

Hur ser du på lagets möjligheter att nå ett allsvenskt kval?

Utifrån vad jag sett av röke innan så tror jag absolut att chansen är stor, det är ett lag som håller en jämn nivå på sina matcher och var ett tufft motstånd i serien

 

Vad ser du att du kommer bidra med och vad ser du som dina styrkor som innebandyspelare?

 

Personlighetsmässigt är jag en glad tjej som bjuder mycket på mig själv och hoppas på så vis att jag kommer komma in med lite ny energi till gruppen. Spelmässigt skulle jag säga att mina styrkor är att jag kan sätta fart och på så vis vara en presspelare, är förutom det en stor vinnarskalle ;)

 

Tränare Bennys ord om Mathilda.

 

I Mathilda får vi in en riktigt snabb forward med ett bra avslut. Hennes snabbhet och höga arbetskapacitet kommer göra sig bra i vårt presspel, hon kommer göra det jobbigt för motståndarna i serien. Mathilda är en glad tjej och jag är övertygad om att hon kommer passa in mycket bra i gruppen. Jag är väldigt glad över att Mathilda valde oss och det ska bli kul att vara med på hennes fortsatta resa inom innebandyn.

HJ18
Ny tränare till HJ18
2020-05-22 18:24, HJ18
Philip Rantzow drillade en tapper skara spelare på Hässleholmsgården under sin första träning med laget.
Vi kan glatt presentera en av de nya tränare som kommer att leda vårt Hj18 kommande säsong. 
Philip Rantzow har en gedigen idrottsbakgrund med framgångar i såväl simbassängen som löpspåret. Han har även flera års spel i Röke IBK.
Detta blir första året för Philip som tränare i Röke, men då han studerar ”Coaching och Sport managment” vid Linnéuniversitetet i Växjö i kombination med sin mångsidiga idrottsbakgrund känns det redan nu som en fullträff att få in honom i ledarstaben för Hj18.

Ytterligare tränare för HJ18 kommer att presenteras inom kort.
D1
Talangfull forward tar plats i damlaget.
2020-05-17 10:00, D1
Talangfull forward väljer Röke.

Vi har nöjet att få presentera ytterligare ett nyförvärv och det är en ung lovande forward som tar plats hos oss. 

En spelare som var med och tog ett silver i distriktslags-SM med Skåne i vintras och det är Hanna Jansson vi pratar om.

 

Vi tog ett litet samtal med henne och så här säger hon om den kommande säsongen. 

 

Du tar klivet från FCH till Röke. Vad var det som avgjorde till Rökes fördel?

 

Jag trivdes bra i FCH men jag kände att Röke var en bra möjlighet till att kunna utvecklas. 


Vad tror du att du kommer få ut av att spela i Röke och vad kommer du bidra med till laget? 

Jag tror att jag kommer kunna utvecklas som innebandyspelare både individuellt och tillsammans med laget. Jag kommer förhoppningsvis bidra med lite poäng och hårt slit på plan.

 

Vem tror du kommer vara med och slåss om seriesegern och en allsvensk kvalplats den kommande säsongen?

 

Jag tror absolut att vi kommer vara ett av de lagen som är med och kämpar om seriesegern och en allsvensk kvalplats tillsammans med Landskrona och Malmö. 

 

Tränare Bennys ord om Hanna.

Hanna är en spelare med en väldigt bra speluppfattning och en bra teknik. Hon kommer göra det svårt för motståndarna under säsongen som kommer och jag är övertygad om att hon kommer ha en väldigt bra utveckling hos oss. Jag kommer inte vara överraskad om hennes poängproduktion kommer vara jämt fördelad mellan mål och assist för det är den typen av spelare jag ser framför mig. 

D1
Talangfull målvakt fortsätter.
2020-05-16 10:00, D1

Målvakten är halva laget sägs det! Säg vad man vill om det men en bra målvakt är grunden till att bygga att ett starkt och vinnande lag. Därför är det otroligt kul att meddela att en av förra säsongens målvakter har valt att förlänga med oss och det är Nova Frykman Axelsson.

 

Vi tog oss en liten pratstund med henne.

 

Du tog stora steg i din utveckling förra säsongen och stod för många stabila insatser. Hur ska du göra för att fortsätta din utveckling den kommande säsongen?

 

Först och främst gäller att fortsätta mitt tankesätt jag har haft genom denna säsongen och det är att jag ska fokusera på mig själv och spelet. Sen är det klart att träning gör en stor del i sin utveckling också så det blir mycket att försöka stärka mina svagheter samt även fokusera och förbättra mina styrkor.Vilka lag tror du kommer slåss om seriesegern och varför just dessa?

 

Jag tror att det står mellan oss och FBC Engelholm eftersom de har ett väldigt högt tempo genom hela sina matcher och några av de jämnaste matcherna vi har haft denna säsongen var när vi mötte dem. Deras målvakt täpper även till rejält i mål vilket gör dem till ett svårt lag att göra många mål på.

 

 

Tränare Alex ord om Nova

 

Nova är en mycket lovande ung målvakt som har utvecklats massor sedan hon kom till Röke. 

Efter halva förra säsongen blev hon ensam målvakt i damlaget och med den tuffa uppgiften och pressen växte hon ännu mer både som målvakt och som person. Med sina många snygga och viktiga räddningar blev hon en stor del av anledningen till att Röke bara var 1 poäng från seriesegern!

 

Tränare Bennys ord om Nova

Nova har en otrolig talang och det ska bli väldigt kul att fortsätta jobba med henne. Hon och Alex har verkligen gjort ett kanonjobb och jag är övertygad om att den resan kommer fortsätta. Nova kommer bli otroligt viktig för oss även nästa säsong och jag är övertygad om att hon kommer älska utmaningen som kommer. Nova har trots sin unga ålder ett lugn i sitt sätt att arbeta i målet och är väldigt placeringssäker och dessa egenskaperna ger hennes utespelare ett förtroende som gör att försvarsspelet i stort blir mycket stabilt.

D1
Världen snällaste buse kör vidare.
2020-05-08 10:00, D1
Ellen Grane ska inte sitta på botbänken lika mycket nästa år.

Lagets buse kör vidare. Som tur är så levererar hon mer än bara tid på botbänken. 

 

Ellen Grane kommer fortsätta sprida glädje och göra poäng även kommande säsong. 

Vi tog oss en liten pratstund med henne. 

 

Du hade en bra säsong föregående säsong, hur ska du fortsätta för att nästa säsong ska bli ännu bättre? 

Jag hoppas kunna komma in med bättre fysik från början. Den gångna försäsongen blev nämligen rubbad av sjukdom, vilket gjorde att jag inte kom in lika bra som jag hade hoppats på. Även fast det lossnade en del för mig under säsongen så hoppas jag kunna bidra med ännu mer den kommande säsongen. En sak som jag vill utveckla är att förbättra mitt skott, samt att våga använda det mer. Vidare tänker jag göra vad jag kan för att inte vinna den interna utvisningsligan. :-)

 

Vad ser du för möjligheter för laget att vinna serien och kvala mot allsvenskan?

 

Jag ser våra möjligheter som goda. Vi är ett lag där alla kan producera, vilket är en styrka som många andra lag saknar. Jag hoppas vi kan jobba vidare på spelsystemet från förra säsongen, vilket jag tror är ett vinnande koncept. Då tror jag vi har goda möjligheter att stå som seriesegrare, och att vi kan blir farliga i kvalet. 

 

Tränare Bennys ord om Ellen.

Ellen är en spelare som gör ett stort jobb för laget både på och utanför planen och sprider en otrolig glädje omkring sig och som gör en hel del poäng. Vi minns alla matchen borta mot FCH i höstas där Ellen gjorde 4+2 poäng. Ellen besitter en riktigt bra speluppfattning och har ett mycket bra rörelsemönster på banan vilket gör att hon kommer i rätt lägen väldigt ofta.
Tyvärr verkar Ellen känd bland de skånska domarna och åker ut lite för ofta men det ska vi nog kunna arbeta bort=) 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Sponsorer