H1
Chans till revansch
2017-10-21 10:57, H1
Idag gäller det för Viktor och Sebbe en klockren insats
På försäsongen så möttes lagen vilket inte var en smickardade tillställning för hässleholmslaget. Matchen slutade med förlust, dock ska vi komma ihåg att Röke inte spelat ihop laget med sina nya killar medan Lund låg långt längre fram i sina förberedelser. 

Så det är en spännande match som kommer gå av stapeln i eftermiddag mellan två formstarka gäng, Röke har som sagt fyra raka segrar medan Lund vunnit sina tre senaste. 

Röke kommer från en 10-5 seger mot Landskrona hemma medan Lund kommer från stark 8-6 seger mot Växjö. 

Några att hålla ögonen på i Lund är Pontus Linde-Olofsson och Hugo Norlund som båda är notoriska poängspelare men kika gärna också på Micke Thun. Han är alltid rivig, jobbig att möta med sin fysik och ett ständigt orosmoment för motståndarlagen. 

I Rökelägret så är alla fit for fight och efter en helt ok träningsvecka ser laget nu fram emot att inta Lund "gamla" sporthall. 

De vinröda krigarna stället upp på exakt samma sätt som senast men med förändringen att Filip Påhlsson är åter med efter förra helgens sjukdom och tar tillbaka sin plats bredvid Victor Ohlsson och Pontus Hellsing, 

Mv Viktor Svendsen
Mv Sebastian Lindgren
B Daniel Rydhög
B Alex Ehnberg
B Andreas Johansson
B Edvin Andersson
B Mika Jokikokko
B Måns Andersson 
C Niklas Larsson
C Pontus Hellsing
C Jimmie Nordström
F Zoltan Veszpremi
F Jimmy Malmgren
F Viktor Olsson 
F Filip Påhlsson 
F Hannes Carlsson-Lundholm
F Fabian Rönningdal 
F Ted Nilsson 
F Filip Darlin 

Matchen följes på inneband apppen eller på dagens livematcher på innebandy.se
H1
Referat: Röke IBK - IBK Landskrona
Fjärde raka vinsten hemma mot Landskrona
2017-10-19 06:50, H1

I match fyra väntade Landskrona på hemma plan och ett taggat Röke för behålla förlust nollan.

 

På uppvärmningen stod de klart att de skulle bli lite Bambi på hal is, taekwondo hade dagen innan haft någon turnering i Qpoolen och rent golv kan vi inte hylla någon för!

 

I första perioden tog vi tag i takt pinnen direkt, vi gör 4-2 och de känns faktiskt avgjort redan. Landskrona bjuder på lågt tempo och ser inte ut som glöden e där.

 

Vi bjuder på snygga solo mål, PP mål, klapp klapp spel och snygga kontringar.

 

I andra perioden ser ut som första, vi vinner med 3-1 och har fullkomligt koll på händelserna.

 

Tredje är samma igen vinst 3-2 och vi spelar av matchen.

 

Plus idag är

 

Sju olika målskyttar

Spelade på tre hela femmor

Hannes 16 år fick göra ett mål

 

/Coach Ehnberg

H1
Sebastian Lundgren förlänger till 2020
2017-10-18 06:44, H1

Sebastian Lundgren ,född 1997,r målvaktstalangen som kom tillbaka till moderklubben efter tre år på NIU i Landskrona. Röke IBK och Sebastian har nu kommit överens om en kontraktsförlängning över säsongen 2019-2020.


"Ett truppbygge står alldrig stilla utan det gäller hela tiden att säkra upp talanger och förlänga med spelare som ser samma framtid som föreningen. I Sebastian har vi en ung målvakt med stort driv att hela tiden vilja bli bättre och en föreningskänsla som vittnar om en riktigt bra karaktär. Sebastian vill hela föreningen väl och det är därför han hjälper till bland annat som ungdomsledare." - Rickard Träff, SportgruppenHerrarna har börjar bra med 4 vinster på 4 matcher och på lördag möter man ett ungt och hungrigt IBK Lund Elit på bortaplan. Matchstarten är 16.00.D1
Första förlusten
2017-10-17 08:10, D1

Efter två raka segrar i seriespelet mot Munka och Helsingborg så var det dags att möta en tippad toppkandidat i SSL laget Malmö FBCs B-lag.

Vi hade Hanna Simonsson borta på jobb och Sara Simonsson är fortfarande borta pga skada. I övrigt ställde vi upp med fullt lag.

Malmö börjar bäst med fart och fläkt och tar också ledningen med både 1-0 och 2-0 innan Klara Jansson reducerar i slutet på perioden. Vi har problem med Malmös offensiva pressspel men med några små korrigeringar så börjar vi mer och mer att lösa situationen ju längre perioden rullar.

Den andra perioden är bättre, vi börjar sätta en tydligare press på Malmös backar vilket gör att vi vinner mer boll men vi har inte den där lilla extra turen med bollstudsar och stolpar vilket gör att vi inte får in bollen. När vi väl slarvar lite i uppspelsfasen så är Malmö där och ställer om blixtsnabbt och i två omställningar får de utdelning och efter den andra perioden som står det 1-4 på tavlan.

Till den tredje perioden så går vi ner på folk och spelar på två stycken femmor. Vi etablerar tyck i Malmös zon under längre och längre perioder men utan att få den där extra energin man får vid mål och kontakt så mattas det tyvärr av ju längre perioden lider. När vi väl får in 2-5 målet så är det för sent.

Trots bra 6 mot 5 spel och 6 mot 4 spel så får vi inte in bollen och vi får inkassera säsongen första förlust.

Det är alltid surt att förlora men vi tar verkligen med oss denna förlust på ett bra sätt och låter det bli tändvätska i derbyt mot Willands onsdag den 25 oktober kl 19:30


// Coach Träff

 

D1
Inför Malmö FBC
2017-10-14 09:41, D1
Ellen Grane är tillbaka efter att ha missat matchen mot Munka.
Supersöndag på söndag igen, säsongen andra hemmamatch och förhoppningvis kan vi ta säsongens tredje seger. 

Träningsveckan har varit väldig bra, hög intensitet och suverän inställning gör att man som tränare ser fram emot matchen mot Malmö med pirr i magen.

Truppen till söndag är sånär som intakt som på en arbetande Hanna Simonsson. 

Vi vet att vi är jobbiga att möta och kan vi fortsätta hålla nere motståndarnas skott och målchanser så vet vi att vi är farliga framåt. Den stora skillanden mot förra säsongen är att vi iår har flera potensiella matchvinnare. Alla våra centrar och forwards är potensiella matchvinnare. 

Malmö är ett talangfullt lag med många unge hungriga spelare som alla blickar upp mot SSL och den nationella scenen. Så vi vet att det är en tuff motståndare som kommer komma upp till Hässleholm på söndag

Röke ställer upp med följande lag

Emelie Persson
Andrea Zalas
Maja Gustavsson
Ida Frostensson
Fanny Berglund
Malin Tillman 
Sandra Ljung 
Marika Persson 
Cajsa Engdahl
Klara Jansson 
Frida Gustavsson 
Marika Bengtsson 
Soffi Eliasson 
Ellen Grane 
Kajsa Nilsson 

Matchstarten är kl:12.00 på söndag så kom i tid och heja fram tjejerna till en seger. 

//Coach Träff
H1
Inför IBK Landskrona med Ordförande
2017-10-13 15:59, H1

Inför IBK Landskrona

Efter tre vinster på tre matcher så har killarna fått en bra start på säsongen minst sagt. Det som varit extra kul är att man bjudit på mycket mål och många snygga mål. Vi var många som trodde att det skulle ta lite tid för vårt relativt nya lag att spela ihop sig, hitta sina roller i gruppen och kunna prestera.


Utfallet som blev kan ingen klaga på, visst är det tacksamt att plocka in spelare som Jimmy Malmgren när Zoltan Vezspremi redan finns i truppen, de har en lång och poängrik historia tillsammans. Adderar man där till Niklas Larsson som kan vara seriens bästa center (utan att gör nått väsen av sig alls) så har man skapat en riktigt stark lina som varje lag i serien måste se upp med.

Den andra femman där glödhete Filip Påhlsson nu fått ta steget upp som forward har ju också klickat bra. Inte så konstigt i och för sig då han får spela med sin bäste vän och vapendragare Victor Ohlsson. De precis som Zoltan och Jimmy känner varandra extrem väl på banan. Vad för spelartyp passar bra in som center där kunde man fråga sig? Jo, varför inte placera en kille med bra spelsinne, snabb, rörlig och som är extremt lojal. Pontus Hellsing är den naturlige ledaren som kommit bra in i gruppen och med sina nya lekkamrater har de blivit seriens hetaste lina.  

Den tredje kompositionen är en konstellation bestående av fem spelare där vi finner spelare som delar samma vinnarskalle, samma inställning men olika spetskvaliteter. Oavsett vem som har spelat här har man verkligen presterat och tagit jobbet. Ted har med sina fina handleder och sin rutin styrt tempot bra. Jimmie Nordström har sedan sin återkomst i klubben (från just Landskrona) vuxit ut till en nyttig lojal center. Filip Darlin fortsätter att ta steg och frågan är om han inte har en av seriens snabbaste utväxlingar i sitt löpsteg. Fabian Rönnigdal och Hannes Carlsson har finessen som kan avgöra matcher, det ska vara fortsätta att jobba hårt och våga misslyckas.  

På backsidan tappade vi efter förra säsongen trotjänaren Linus Rydhög, kämpen Tobias Melkersson, finliraren Nicklas Rask och graciösa Jesper Persson. In fick vi Andreas Johansson från Lindesberg som verkligen har imponerat med sin bollbegåvning, sitt spelsinne och sin inställning. Alex Ehnberg har tagit steget ner från sin forwardsplats till att bli en av seriens mest sevärda backar med sin teknik och fart. Edvin Andersson tillsammans med  Daniel Rydhög är med sina uppoffrande och fysiska spelstilar ovärderliga i sina roller som bollvinnare och pådrivare. Nu på söndag ska det bli extra kul att få se Måns Andersson och Mika Jokikokko som under försäsongen tagit stora kliv framåt i sina utvecklingar. Vi hoppas kunna få se någon projektil från Mikas klubba på söndag.  

Längst bak har vi en superfin och kompetent uppsättning målvakter med rutinerade Viktor Svendsen och ungtupparna Sebastian Lundgren och Erik Jannerstig. Riktigt roligt att ha tre stycke Röke killar som stångas på träningarna om vem som släpper in minst mål.  

Så på frågan ”varför man ska ta sig tiden och gå och se våra herrar spela” kan jag bara svara. Det är ett gäng som kämpar för varandra och tar jobbet hela tiden. De har kvalitén att bjuda hemmapubliken på snygga mål men framför allt är det grabbar som känner för klubben och verkligen vill ta laget vidare upp i toppen.

Jag kommer som vanligt sitta som speaker och jag hoppas att vi alla ses i Qpoolen på söndag. Herrarnas match börjar kl 15.00. var gärna på plats en stund före så vi får ett bra inspring och en bra taggning.

Tränare Henrik Ehnberg kommer ställa följande lag på banan på söndag:

Viktor Svendsen
Sebastian Lundgren

Andreas Johansson
Edvin Andersson
Niklas Larsson
Zoltan Vezspremi
Jimmy Malmgren
Alex Ehnberg
Daniel Rydhög (K)
Pontus Hellsing
Filip Påhlsson
Viktor Olsson
Mika Jokikokko
Måns Andersson
Jimmie Nordström
Fabian Rönningdal
Hannes Carlsson
Ted Nilsson
Filip Darlin


Nu kör vi!


Vid pennan
Rickard Träff
Ordförande och familjemedlem i Röke. Nyheter från våra lag
 
Sponsorer