Sponsorer
Tobias Melkersson ansluter från Olofström
2016-04-27 08:04

 

Den 23-årige backen Tobias Melkersson som den senaste säsongen var lagkapten i division 1 rivalen Olofström väljer att ta steget över till Röke IBK och är klar för de kommande 2 säsonger.

Tobias är i grunden en riktigt stabil defensiv back men har de senaste två säsongerna gjort 27 poäng på 43 matcher i div 1.

”Vi är väldigt glada att Tobias valt att vara med oss på vår resa mot Allsvenskan. Tobias är en seriös person som brinner för innebandy och träning. Han är en fysiskt stark back med bra handleder. Vi eftersöker en back som kan ta avslut från backplats. Vi tror att Tobias kan utvecklas till att bli en av seriens bästa backar och verkligen spetsa till vår redan starka backuppsättning.”
– Rickard Träff, Tränare

 

Tobias har fått svara på några frågor nedan:

Du har de två senaste säsongerna varit tongivande i Olofström. Hur har det varit att möta Röke?

- Det har alltid varit tuffa matcher med hårda tag och lite tjuvsmällar. Precis så som det ska vara. Några poäng har vi dock inte lyckats ta mot Röke på de fyra matcher som vi spelat över de två säsongerna i ettan.

Vad var dina intryck av Röke när du kom på provträning?

- Jag fick ett väldigt bra intryck på provträningen, upplägget var proffsigt och jag kände mig varmt välkomnad av både spelare och ledare. Internmatchen höll en väldigt hög nivå med tanke på att det hade gått några veckor sedan serien var slut

Vad tror du om nästa säsong både för egen del och för laget?

- Det ser ut som laget kommer se riktigt bra ut på pappret inför nästa år vilket leder förhoppningarna till en topplacering i serien. Givetvis kommer det krävas en hel del jobb från alla inblandade för att det ska bli verklighet. Jag hoppas för min egen del kunna ta ytterligare några steg framåt rent innebandymässigt och att mitt hårda arbete ska kunna bidra till en grym inställning i laget

Ryktet säger att du har ett riktigt bra slagskott som du gärna avlossar från din backplats, kommer vi få se några mål kommande säsong?

- Slagskottet är inget jämfört med min backhand! Men ett eller annat höstlöv ska väl kunna hitta in.

Fjärdeplats ➡ pantamera
2016-04-20 16:30
Det blev en fin fjärdeplats i pantameras innebandytävling! 
Bra för klubben och miljön 👍
Härligt jobbat! 
Niklas Larsson gör comeback
2016-04-19 14:04

 

 

Efter ett års uppehåll kommer nu Niklas ”Larry” Larsson tillbaka till planen för att vara med på resan mot toppen. Niklas har med sina 9 säsonger i A-laget alltid producerat poäng och trots att han inte gjort mycket väsen av sig på banan så har han näsan i varje match haft en direkt påverkan men sitt slit.

Niklas facit på 218 poäng på 168 matcher visar vilken viktig spelare han kommer vara kommande säsong.  

 

”Att vi kunde få tillbaka Niklas gör att vi får in en tvåvägscenter som inte bara är på banan för att göra poängen han ligger bakom oerhört mycket bollstölder vilket resulterat i att vi kan vända spelet i kontringar. Niklas är en av Skånes bästa spelare när det kommer till spelförståelse och det är få spelare som kan öppna upp och stänga ytor som han. Niklas är en person som sätter stora krav på sig själv och på gruppen, en mentalitet som vi eftersöker hos alla spelare” – Rickard Träff, Tränare

 

 

 

 

1. Hej Niklas och välkommen tillbaka. Har det varit ett välbehövligt år utan innebandy för att vila kroppen?

 

-          Tackar. Det har varit skönt med ett litet break från innebandyn. Nu kan man komma tillbaka med ett ännu större sug och revanschlusta.

 

 

2. Du har sett en del matcher från sidan. Var det jobbigt att inte kunna vara med och påverka resultatet?

 

-           Nej det har inte varit särskilt jobbigt. Snarare skönt att man fått lite distans ifrån innebandyn

 

3. Vad tror du om den kommande säsongen, ser truppen bra ut?

 

-          Det ser ut att bli en spännande säsong. Truppen ser bra ut i dagsläget men där är någon position som kan förstärkas ytterligare.

 

4. Vad tror du om det nya tränarparet Ehnberg/Träff?

 

-          Känns som de kan komplettera varandra bra.

 

5. Du har under flera säsonger spelat tillsammans med din bror Joakim, kommer ni bli en fruktad duo även kommande säsong?

 

-          Det hoppas vi på

Robin Wrambjer
2016-04-18 08:33
Vinnaren av Pers vandringspris 2016
 
Rökemixen 2016 i T4-hallen
2016-04-17 08:55
Foto: Kennet Andersson
En bild på vinnande laget.

Vill Ni se fler bilder, gå in på Rökes Facebooksida.

https://www.facebook.com/R%C3%B6ke-Innebandy-137556736326880/

Förra säsongens poängkung har skrivit på nytt kontrakt.
2016-04-14 17:31
Alexander Ehnberg

 

Röke har nöjet att förlänga med en av Skånes mest poänggörande spelare när Alexander
Ehnberg valt att skriva på för 2 nya år.

”Då vår långsiktiga målsättning är att nå Allsvenskan, behöver vi spelare som på egen hand
kan avgöra matcher. Alexander har mycket innebandy i sig och behärskar både passningar, skott och kämpa på ett utmärkt sätt. Att Alexander väljer att skriva på för två nya säsonger är ett bevis på att vi är på rätt väg då flera andra klubbar varit ute efter hans signatur.” – Rickard Träff, Tränare

Nedan följer en kort intervju med Alexander.

Hej Alex. Du har valt att skriva på ett nytt 2 års avtal med Röke IBK. Var det ett svårt beslut?

 

-          Nej, inte speciellt. Fick tillbaka ett par gamla spelare samt gjort några vassa nyförvärv inför kommande säsong, vilket gör att vi kommer få ett väldigt intressant lag som jag gärna är en del av.

 

När du värvades in inför återkomsten i div 1 hade du varit poängkung i flera klubbar i div 2. Har det varit lika enkelt att göra poängen i en division högre upp?

 

-          Poängkung är kanske lite att ta i med, men absolut några poäng blev det. Svårt att säga då rollen som jag haft i laget inte riktigt varit den samma dessa två åren, men absolut, lite svårare är det. Framförallt dem lite lättare poängen då målvaktsnivån är betydligt högre en division upp.

 

Vad tror du att Henrik Kan bidra med som gör att laget fortsätter att utvecklas?

 

-          Som en gammal vass spelare har Henrik stor förståelse när det kommer till hur en spelare tänker och vilken sorts grundidé man behöver i ett lag för att bygga upp ett förtroende för varandra. Sen tror jag framförallt i matchspelet att vi kommer ha en extrem stor nytta av Henke då han i mina ögon är en väldigt aktiv och bra matchcoach.

 

Vad tror du om kommande säsong? Vad krävs för att Röke ska vara ett topp-4 lag och få kvala till allsvenskan?

 

-          Får vi ihop dem olika lagdelarna med de nya spelarna och hittar rätt i femmorna, framförallt nu när vi har fått lite mer bredd i truppen, ser jag allt annat än en topp fyra placering som en besvikelse.

 

Vad är dina personliga mål kommande två säsonger?

 

-          Har väl inte något personligt mål på det viset mer än att jag vill göra en så bra säsong som möjligt och hjälpa laget till att förhoppningsvis ta en allsvensk plats inför nästa säsong. Och i mitt fall brukar den hjälpen komma via en del poäng framåt. Sen hur många det blir denna säsong får vi se, men det viktigaste är att vi kniper en kvalplats till att börja med.


Nyheter från våra lag