Herrklassen full i Hessleholm Invitational
2017-06-21 12:20

Solfjäderstadens IBK från Motala vann sin div 2 serie och genom ett kval där man möte Skövde så gick man upp i div 1.

Solfjäderstaden är en klubb som under många säsonger i mitten på 00-talet spelade i den gamla förbundsserien div 2 mellersta.

Till den kommande säsongen och återkomsten i förbundserierna har man gjort klart med ett par riktiga klasspelare eller vad sägs om spelare som:

- Didrik Karlsson 26 poäng i Åby i Allsvenskan
- Mattias Hjalmarsson som spelat i SSL med Linköping och Allsvenskan i Allsvenskan.

Det ska bli riktigt roligt att se vad Solfjäderstadens IBK kan sätta för avtryck i HIC 2017.

Följande lag är nu klara för cupen:

Röke IBK

IK Standstad

IBK Lund Elit

Olofström IBK

Hovslätt IBK
Partille IBK

FBC Lerum

Solfjäderstadens IBK

Filip Darlin klar för säsongen 17/18
2017-06-20 09:57, H1

Filip kom förra året från div 4 laget IBK Osby där han gjorde sig känd som en pålitlig poängspelare med sina 79 poäng på 45 matcher.

Förra säsongen så såg vi en fin utvecklingskurva på denna rightare och hans inställning gör att vi tror på att Filip kommer ta fler steg i sin utveckling även kommande säsong.

”Filip är en intressant spelar typ då han är lätt i kroppen, lång vilket ger en bra räckvidd och ett riktigt bra direktskott. Det hela blir ju ännu mera intressant då han är rightare och bara 21 år ung. Vill Filip satsa på det så finns där potential att utvecklas till en målfarlig spelare även i div 1” – Rickard Träff, Sportgruppen

Truppen fortsätter att ta form och vi har ett par spelare till som kommer att presenteras inom kort.

- Ted Nilsson
- Filip Darlin

Linus Rydhög lämnar för lokalkonkurrent!
2017-06-16 16:11
Foto: Norra Skåne

Linus kom till klubben som 8-åring och förutom en avstickare i Göteborg för läkarstudier, har Linus alltid varit klubben trogen. Linus har tillhört herrtruppen de senaste 5 säsongerna och bidragit med 32 poäng på 100 matcher.

Linus väljer nu att gå till lokal- och seriekonkurrenten Willands IBK på grund av geografiska skäl och sin arbetssituation.

Vi tackar Linus för fantastiska år i klubben och hälsar dig hjärtligt välkommen tillbaka!

Röke IBKs årsmöte
2017-06-16 12:17

Uppslutningen till årsmötet var bra och der redovisades ett litet minus men vi har under säsongen sett väldigt fina positiva utvecklingar kring publik och sponsorer. Vi hoppas att vi fortsatt ska kunna utveckla oss och kunna hitta mer publik och fler företag som vill arbeta med föreningen.

På årsmötet så tackade tackades Roger Björklund, Malena Jaensson och Lars Davidsson av för väl genomfört arbete i föreningen. Roger har suttit som ordförande de senaste två säsongerna, Malena har haft olika poster i styrelsen under 11 säsonger och Lars kliver av som kassör nu efter ett decennium.

Vi tackar dessa fantastiska människor för deras tid och engagemang under alla dessa år. Vi kommer självklart att få se dem runt om hallarna när säsongen drar igång.

In i styrelsen röstades följande personer in:

Ordförande: Rickard Träff
v.Ordförande: Jörgen Andersson
Kassör: Viktor Svendsen
Ledarmot: Eleonor Örn
Ledarmot: Jan Toresson
Suppleant: Josefine Lindberg
Suppleant: Emelie Persson
Suppleant: Kent Johannesson
Suppleant: Roger Björklund

Valberedningen kommmande säsong består av Daniel Rydhög, Klas Gustafsson och Ronja Ottosson.

Föreningen tackar Anna Gunnarsson för hennes arbete i valberedningen.

Arbetet för att föra föreningen framåt och bygga vidare på Rökefamiljen har nu redan startat och mer information kommer komma ut under sommaren och tidig höst.

Ted Nilsson förlänger över säsongen 17/18
2017-06-14 11:48, H1

Ted går nu in på sin tredje säsong i klubben och han har vuxit in i föreningen på ett sätt som få andra spelare gjort. Ted har med sin personlighet och karisma skapat en atmosfär runt seniortruppen som gör att vem som helst trivs redan vid första mötet med föreningen.

Utöver att Ted är fantastik lagkamrat så har han också en väldigt bra blick för spelet, en teknik som få andra och en vinnarskalle som smittar av sig. Ted har under sina två föregående säsonger inte riktigt nått upp i den poängskörd som han själv räknat med men det hoppas vi kommat att ändras till kommande säsong.

”Vi är väldigt glada att Ted fortsätter spela kommande säsong, han är som spelare väldigt jobbig att möta för motståndarna. Stor och stark med extremt känsliga handleder gör att han kan skapa målchanser utav nästan ingenting alls. Vi har sett att Ted tagit stora kliv i sitt ledarskap för var säsongen som gått och vi tror att han med sin personlighet kommer att lyfta laget ytterligare kommande säsong. – Rickard Träff, Sportgruppen

- Ted Nilsson

Victor Olsson förlänger kontraktet till 2019
2017-06-13 06:58, H1

Vigge är en av de få spelare som varit med hela resan från div 2 till toppen av div 1. Med sin riviga spelstil, infernaliska löpande och stora vinnarskalle har Victor utvecklats varje år till att idag vara en bra div 1 spelare.

”Vigge är en av få spelare som varit med mig alla fem år som sedan jag kom till Röke IBK. Det som alltid har slagit med mig Victor är hans stora kärlek till sporten och viljan att aldrig ge upp. Det är just den viljan som tagit honom från en plats i tredje femman när vi spelade i div 2 till att vara en av våra bästa defensiva vänsterforwards” – Rickard Träff, Sportgruppen.

Victor har förlängt sitt kontrakt med klubben över säsongen 2018/2019. Det ska bli riktigt roligt att se vad Victor kommer uträtta under sina kommande säsonger i klubben.