Sponsorer
Rutinerad back förlänger sitt kontrakt
2016-05-12 13:21

 

Linus ”Doktorn” Rydhög har glädjande valt att förnya sitt kontrakt ytterligare en säsong. Efter att Linus kom tillbaka från Göteborg i mitten av säsongen 12/13 har han utvecklat sitt spel och var förra säsongen en av våra stabilaste backar. Linus gjorde fler poäng än på många säsonger, samtidigt som han tog flera kliv i sitt backspel.

 

”Linus är en trygg back med fin blick för spelet och goda handleder. Han strävar efter att hela tiden kliva framåt i banan och vara ett hot från sin backplats vilket poängskörden i år vittnar om. Linus är också en väldigt uppskattad person i gruppen och han är en genuin Röke-grabb vilket gör att vi bygger vidare med vår lokala känsla” – Rickard Träff, Tränare

 

Du gjorde förra året en av dina bästa säsonger på flera år. Vad var det som gjorde detta?

 Personligen tror jag att det är en kombination av många olika saker. Stabilitet och trygghet dels i laget men även i sig själv, med åren lär man sig spela utefter sina förutsättningar. Trygghet i det privata samt i det yrkesmässiga spelar också en oerhört viktig roll!

 

Du är en av de spelarna som har högst träningsnärvaro, ligger all träning bakom den stora poängskörden?

 Övning ger färdighet, det är ingen hemlighet!

 

Du går nu in på din 5e säsong sedan du kom tillbaka till klubben. Hur ser tillbakablicken ut?

 Det har varit en extremt spännande och rolig resa. Avancemanget till Div 1, kval till allsvenskan, men det som sticker ut mest och som gör att jag fortsätter lira för moderklubben är framförallt stämningen och alla härliga vänner i laget, extra kul att lira ihop med lillebrorsan!

 

Om vi nu ska prata nästa säsong istället, hur ser du den utifrån egen del och laget?

 Extremt spännande lag vi får ihop nästa säsong, en härlig och bra mix som kan göra underverk! För egen del hoppas jag att kroppen håller, man är ju ingen ungdom längre. Att jag levererar ett bra spel och att vi har sjukt kul tillsammans!

 

Får vi se en än större poängskörd nästa år då?

 Haha, låt oss hoppas på det! Beror ju såklart på om man får någon go ass, annars får jag sedvanligt göra någon coast-to-coast J

 

Du är ju lagets egna Dr Magic med tanke på din tjänst som läkare samt så är du ju en Juventus supporter.

Har du några ”vitamin” tips till grabbarna kommande säsong för att bygga upp kropparna under försäsongen?

 “Time is generally the best doctor” – Ovidus Naso

 

 

5 snabba:

Ishockey eller fotboll? Fotboll

Fulham eller Juventus? Juve, Storia di un Grande Amore

The Clash eller Håkan Hellström? Håkan

Skalpell eller provtagning? Skalpell

Bok eller film? Jag tar boken alla dagar i veckan.

 

 

Röke värvar rutinerad poängkung
2016-05-03 13:17

 

Röke IBK är över överens med Willands stadige poängspelare Zoltan Veszpremi om ett 1-årskontrakt.
Zoltan har genom sin karriär spelat för klubbar som Willands, Olofström och Carlshamn i de gamla förbundsserierna i div 2. Under de tre senaste säsongerna har Zoltan gjort 107 poäng på 49 matcher.

”Zoltan är handplockad av mig och vi är väldigt glada att han väljer att spela i Röke denna säsong. Att få in Zoltan är ännu ett vapen i offensiven som kommer hjälpa oss mot allsvenskan. Vi får in en högerfattad forward som är van att göra poäng. En rutinerad spelare i vår unga trupp med enorm vinnarskalle! Välkommen Zolle”    Henrik Ehnberg – Tränare 

”I Zolle får vi in en rightare med stor individuell kvalitet. Han är en bra passningsläggare, men hans stora styrka ligger i dragskottet och hans näsa för att göra mål. Man märker verkligen att Zolle älskar att göra poäng. Vi vet om att Zolle inte har samma rappa steg som för 5 år sedan, men han är väldigt bra tränad och kommer snabbt att kunna anpassa sig till spelet i div 1.” – Rickard Träff – Tränare

 

Hej Zoltan och välkommen till Röke IBK.
Hur kommer det sig att du nu först tar steget över till oss?

Känner att jag vill avsluta på Topp..!! Sen var det iofs 12 år sen ni ringde sist.  ;)


Det var ett par år sedan du spelade i förbundsserierna med Willands.
Vad kommer den största utmaningen att vara?

Att inte gå sönder. Går ju lite snabbare och smäller lite hårdare i sargerna.
Man är inte 20 längre. :/

Du har under flera år varit en stabil poänggörare i div 2. Kommer det att fortsätta även kommande säsong?

Att göra poäng är väl min starka sida så det hoppas jag även göra en del nästa säsong.

Du har säkerligen varit med om många hårda matcher mot Röke. Vad är dina bästa minnen?

Har faktiskt inget speciellt minne från någon tight match mot Röke. Ni har alltid legat i en div. högre än Willands, så det har bara varit träningsmatcher, och sådana matcher glömmer jag när slutsignalen gått.

Vad tror du om kommande säsongen och vad har du för målsättning själv?

Får vi ihop alla lagdelar med de nya som kommit in, och de gamla som kommit tillbaks så kommer det bli en magisk säsong. Topp 3 lätt..!! Sen min målsättning är först och främst att inte gå sönder, sen bidra med lite poäng, och sen har man väl fått lite rutin efter man snart lirat i 20 år.

 

Tobias Melkersson ansluter från Olofström
2016-04-27 08:04

 

Den 23-årige backen Tobias Melkersson som den senaste säsongen var lagkapten i division 1 rivalen Olofström väljer att ta steget över till Röke IBK och är klar för de kommande 2 säsonger.

Tobias är i grunden en riktigt stabil defensiv back men har de senaste två säsongerna gjort 27 poäng på 43 matcher i div 1.

”Vi är väldigt glada att Tobias valt att vara med oss på vår resa mot Allsvenskan. Tobias är en seriös person som brinner för innebandy och träning. Han är en fysiskt stark back med bra handleder. Vi eftersöker en back som kan ta avslut från backplats. Vi tror att Tobias kan utvecklas till att bli en av seriens bästa backar och verkligen spetsa till vår redan starka backuppsättning.”
– Rickard Träff, Tränare

 

Tobias har fått svara på några frågor nedan:

Du har de två senaste säsongerna varit tongivande i Olofström. Hur har det varit att möta Röke?

- Det har alltid varit tuffa matcher med hårda tag och lite tjuvsmällar. Precis så som det ska vara. Några poäng har vi dock inte lyckats ta mot Röke på de fyra matcher som vi spelat över de två säsongerna i ettan.

Vad var dina intryck av Röke när du kom på provträning?

- Jag fick ett väldigt bra intryck på provträningen, upplägget var proffsigt och jag kände mig varmt välkomnad av både spelare och ledare. Internmatchen höll en väldigt hög nivå med tanke på att det hade gått några veckor sedan serien var slut

Vad tror du om nästa säsong både för egen del och för laget?

- Det ser ut som laget kommer se riktigt bra ut på pappret inför nästa år vilket leder förhoppningarna till en topplacering i serien. Givetvis kommer det krävas en hel del jobb från alla inblandade för att det ska bli verklighet. Jag hoppas för min egen del kunna ta ytterligare några steg framåt rent innebandymässigt och att mitt hårda arbete ska kunna bidra till en grym inställning i laget

Ryktet säger att du har ett riktigt bra slagskott som du gärna avlossar från din backplats, kommer vi få se några mål kommande säsong?

- Slagskottet är inget jämfört med min backhand! Men ett eller annat höstlöv ska väl kunna hitta in.

Fjärdeplats ➡ pantamera
2016-04-20 16:30
Det blev en fin fjärdeplats i pantameras innebandytävling! 
Bra för klubben och miljön 👍
Härligt jobbat! 
Niklas Larsson gör comeback
2016-04-19 14:04

 

 

Efter ett års uppehåll kommer nu Niklas ”Larry” Larsson tillbaka till planen för att vara med på resan mot toppen. Niklas har med sina 9 säsonger i A-laget alltid producerat poäng och trots att han inte gjort mycket väsen av sig på banan så har han näsan i varje match haft en direkt påverkan men sitt slit.

Niklas facit på 218 poäng på 168 matcher visar vilken viktig spelare han kommer vara kommande säsong.  

 

”Att vi kunde få tillbaka Niklas gör att vi får in en tvåvägscenter som inte bara är på banan för att göra poängen han ligger bakom oerhört mycket bollstölder vilket resulterat i att vi kan vända spelet i kontringar. Niklas är en av Skånes bästa spelare när det kommer till spelförståelse och det är få spelare som kan öppna upp och stänga ytor som han. Niklas är en person som sätter stora krav på sig själv och på gruppen, en mentalitet som vi eftersöker hos alla spelare” – Rickard Träff, Tränare

 

 

 

 

1. Hej Niklas och välkommen tillbaka. Har det varit ett välbehövligt år utan innebandy för att vila kroppen?

 

-          Tackar. Det har varit skönt med ett litet break från innebandyn. Nu kan man komma tillbaka med ett ännu större sug och revanschlusta.

 

 

2. Du har sett en del matcher från sidan. Var det jobbigt att inte kunna vara med och påverka resultatet?

 

-           Nej det har inte varit särskilt jobbigt. Snarare skönt att man fått lite distans ifrån innebandyn

 

3. Vad tror du om den kommande säsongen, ser truppen bra ut?

 

-          Det ser ut att bli en spännande säsong. Truppen ser bra ut i dagsläget men där är någon position som kan förstärkas ytterligare.

 

4. Vad tror du om det nya tränarparet Ehnberg/Träff?

 

-          Känns som de kan komplettera varandra bra.

 

5. Du har under flera säsonger spelat tillsammans med din bror Joakim, kommer ni bli en fruktad duo även kommande säsong?

 

-          Det hoppas vi på

Robin Wrambjer
2016-04-18 08:33
Vinnaren av Pers vandringspris 2016
 
Nyheter från våra lag