Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Röke Innebandyklubb
Hässleholm

Bli medlem i Röke IBK
BLI MEDLEM
Pokaler i vinrött skimmer
2020-07-08 14:46
Vilner Nilsson och Emilio Olsson visar stolt upp de pokaler som deras respektive lag blivit rättmätiga ägare till.
Säsongen 19/20 resulterade i inte mindre än två tredjeplaceringar för våra ungdomslag. Såväl Pojkar D som Pojkar E landade på prispallen när säsongen nådde sitt abrupta slut.

Stort grattis!
H2
Niklas Larsson gör comeback!
2020-07-03 10:48, H2
Nästa säsong kommer "Larry" att sitta brevid sina lagkompisar
Niklas "Larry" Larsson är tillbaka på banan igen. Förra säsongen kunde Niklas ej spela pga av sina fotproblem, men efter ett kort inhopp som tränare under våren och en fotrehab är han nu tillbaka på banan. Riktigt taggad på att föra tillbaka klubben till div 1. 

"Laget ser ut riktigt intressant ut och vi har ett riktigt starkt lag på pappret, sen gäller det att alla spelare är ödmjuka inför uppgiften" - Niklas Larsson

Niklas har under hela sin seniorkarriär spelat i vinrött, förutom en säsong då han spelade i Åstorp/Kvidinge IBS. Han har under dessa 13 säsonger spelat 284 matcher och gjort 337 poäng. 

"I Niklas får vi inte bara seriens kanske bästa tvåvägscenter utan också ett föredöme både på och utanför banan. Han visar med sin proffsighet och sin inställning verkligen vägen framåt samt visar de yngre killarna vad som krävs för att ligga på en så hög lägstanivå." Rickard Träff - tränare

Truppen är nu sånär komplett och laget tränar på för att den 3 augusti ta klivet in i hallen för de första gemensamma träningarna. 
Tack & välkommen
2020-06-16 20:48
Idag har Röke IBK haft årsmöte!
Vi har avtackat Rickard Träff som efter tre år som ordförande väljer att gå vidare mot andra utmaningar, varav en av dem är att träna vårt H2-lag. 
Vi är tacksamma för allt det arbete Rickard gjort för Röke under de tre år han varit ordförande. En riktig föreningsmänniska & eldsjäl. Det känns  bra att han fortsatt finns kvar som en viktig person i Röke IBK. 
Vi välkomnar samtidigt Michael Fridvall som ny ordförande. Michael är ett, för många, känt namn i Röke IBK. Han har varit engagerad i föreningen i många år och haft flera olika funktioner. Vi är oerhört tacksamma för att Michael tackat ja till ordföranderollen. Vi ser fram emot att att få arbeta med honom det kommande året och förhoppningsvis många fler! 
Vi har även avtackat Emelie Leander som nu, inom snar framtid, ska njuta av sin tid som mamma. Tack Emelie!
Emelie ersätts av Tomas Olsson som nu tillsammans med Eleonor och Patrik ska arbeta med ungdomslagen. Tomas är en genuint, passionerad, innebandyfantast. 
Vi tackar även Roger Björklund som nu lämnar Röke. Roger har under åren i Röke haft flera funktioner, ordförande & nu senast tränare i HJ18. Vi är tacksamma för allt jobb & engagemang Roger lagt ner i Röke, ovärderligt. 
Vi välkomnar även Torsten Johansson & Bengt Nilsson som nya suppleanter. Dessa båda herrar har även de ett långt engagemang i Röke bakom sig & nu framför sig hoppas vi! 
Den nya styrelsen ser ut enligt följande:
Ledamöter
Ordförande Michael Fridvall
Vice ordförande Paul Jönsson
Kassör Viktor Svendsen
Ungdomsansvarig Eleonor Örn 
Controller Jan Toresson
Suppleanter
Patrik Nilsson
Tomas Olsson
Torsten Johansson
Bengt Nilsson
Vi ser fram emot säsong 20/21!
Glad midsommar önskar Röke IBK:s styrelse
Hessleholm Invitational Cup 2020 är lottad och klar
2020-06-14 19:35

Nu är äntligen 2020 års upplaga av Hessleholm Invitational Cup lottad och klar. Som jag tidigare sagt så kommer damsidan att vara en av de
bästa upplagorna vi haft under dessa fem upplagorna. 

Med hela fem lag (Röke IBK, Sävsjö IBK, Pixbo Wallenstam IBF, Floda IBK och Växjö IBK)  som har eller kommer ha allsvensk rutin så kan vi vara säkra på att kvaliteten på innebandyn som kommer spelas under helgen är riktigt god. 

Följande lag är med i damturneringen: Röke IBK, FC Helsingborg, FBC Engelholm, Pixbo Wallenstam IBF DA, Pixbo Wallenstam IBF D1,
Floda IBK, Växjö IBK. 

På herrsidan så kommer vi för första gången att ha med oss lag från vårt grannland Danmark då Copenhagen FC kommer på besök. Copenhagen är ett topp fem lag i den danska ligan och har varje år har tagit steg mot toppen.
Laget tränas också utav Malmö FBC och IK Stanstad bekantingen Mattias ”Hacke”
Johanson. Vi kommer ha topplag från div 1 där Ledberg IBF och Pixbo Wallenstam IBF gick riktigt bra under förra året. Sandared IBK och Lönsboda IBK är nykomlingar i div 1, Röke IBK åkte ur div 1 och återfinns denna säsongen i div 2. De två sista lagen är WSK Lindesberg, med Pontus Helsing och Andreas Johansson, som kom tvåa i Örebro/Västmanlands div 2 serie och precis som Telge SIBK, som också kom tvåa i Södermanlands div 2, skulle ha kvalat till div 1. Båda lagen har spelat i div 1 tidigare och siktar på att ta sig tillbaka. 

Som vanligt så siktar vi på att ha sportsligt intressanta matcher där alla lag får utrymme att nyttja hela sina trupper i varje match. Nytt
för året är att alla lag spelar 4 matcher så vi har tagit bort söndagens semifinaler, men det blir fler matcher då alla lag även spelar under söndagen.

/Rickard Träff, Cupgeneral

Inför årsmötet
2020-06-11 09:51
På nedan länkar hittar ni dagordningen till årsmötet som hålls den 16 juni samt valberedningens förslag på ledamöter som ska väljas in i styrelsen. 

Dagordning årsmöte 2020.pdf »
D1
Viktig försvarskugge på plats.
2020-05-24 10:00, D1

Idag kan vi meddela att Maja Gustafsson har valt att förlänga sitt kontrakt med damerna. 

Vi ställde några frågor till en av klubbens trogna vapendragare.

 

2:a förra säsongen, vad kommer krävas för att vi ska vinna serien i år och kvala upp till allsvenskan?

 

Jag tror att det precis som föregående säsong kommer bli en otroligt tuff serie som kräver att vi fortsätter spela vårt spel. Vi måste gå in med rätt inställning och vilja på såväl träning som match, och det under hela säsongen. Jag tror också att vi behöver bli bättre på att spela på samma höga nivå som vi kan genom hela matcherna, för då är vi starka. 


Vilket lag ser du som den största konkurrenten till att vinna serien?

 

Jag tror att det kommer bli en jämn serie med många bra lag. Engelholm är alltid tuffa att möta och vi hade två tighta matcher mot dem förra säsongen. De har ett bra försvar samtidigt som de gör sina mål framåt. Så jag tror absolut att Engelholm är med och fightas om topplaceringarna även denna säsongen

 

Du gjorde en stark säsong och poängmässigt din bästa, du har dessutom spelat både till höger och vänster på backplatsen. Vad har gjort att det har varit en bra säsong för dig och hur ska du göra för att nästa ska fortsätta på samma väg? 

 

Jag har under säsongen som gått fått möjlighet att spela i en omgivning som fått mig att växa som spelare, och som fått mig att våga tro på det jag gör. Till skillnad från föregående säsonger har jag vågat kliva upp ännu mer och jag har också börjat ta mer avslut vilket uppenbarligen har gett resultat. För att fortsätta i samma spår även nästa säsong ska jag fortsätta spela samma offensiva innebandy som jag vill spela, där jag vågar gå på avslut när jag har läge. Jag hoppas även kunna slå lite fler assister nästa säsong.

 

Tränare Bennys ord om Maja.

 

Att Maja skrev på ett nytt kontrakt är otroligt viktigt för oss. Hon har en hög träningsnärvaro och bidrar otroligt mycket på matcherna både som spelare och som person. Hon är väldigt resolut i sitt spel och har ett bra skott och väldigt säker i sitt passningsspel. 

Maja kommer fortsätta utvecklas och jag ser henne som en viktig stöttepelare för de yngre spelarna som kommer upp nu och lite extra viktigt för de försvarare som kommer. Där kommer Maja kunna dela med sig mycket av sin erfarenhet som hon har samlat på sig trots sin ändå unga ålder. 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Sponsorer