Serie:Pantamera Herrjunior 18 Skåne   Tabell >>

Idag var det Bjuv som stod för motståndet, ett lag som traggar mycket och spelar fysiskt.
Vi ställde upp med tre backar;  Isak Gustafsson, Viktor Martinsson och William Hejman samt tre kedjor fram;

Axel Nilsson - Eric Hannen - Viggo Hansen

Linus Dahlberg -Max Johansson - Isak Dahlberg

Viggo Edfors - Hugo Forsback - Wiggo Nilsson

Vi får tyvärr 0-1 i häcken redan i första bytet, men vi kvitterar snabbt genom Viggo Edfors som först bjuds på en rejäl lufttur, reser sig kvickt & får bollen av William och avlossar ett snyggt dragskott 1-1. Två minuter senare får vi ett frislag på högersidan. Max ser Linus komma snabbt på vänster, lägger krosspass och pang: Röke 2-1. 8.35 in i matchen så tycker första kedjan att nu är det på tiden att vi också gör mål varpå Axel gör vårt tredje på pass av Viggo Hansen. Bjuv reducerar en knapp minut senare, långskott med folk framför mål. Inget att göra för Malte Rönningdahl som vaktade kassen.
4-2 är ett frislag, Viktor till Linus, snabbt och enkelt.
4-3 släpper vi in i boxplay, återigen skott utifrån.
En minut senare får första kedjan bra tryck och spelar runt snyggt. Viggo upp till Viktor som hittar nätet, 5-3.
5-4 kommer när det återstår en halvminut. Alla deras mål ser i princip likadana ut, skott nästan rakt utifrån, minst en framför mål för att skymma eller gå på retur.

Vi pratar i pausen om att täcka rätt och det gör vi verkligen i andra och tredje perioden. Det som går igenom har Malte fullt fokus på och sen en och annan fin räddning emellanåt också.

Knappt två minuter in i andra så skickar William en kross till Max på höger som trampar vidare bak mål och spelar in till Isak D som sätter 6-4.
7-4 Viggo vid sargen upp till Viktor som hittar luckan förbi massor av spelare och gör sitt andra för dagen.
Efter åtta minuter uppfattar Malte att Viggo H har läge och skickar iväg ett snyggt utkast. Viggo lyckas, trots slag på klubban att få in 8-4.
Med 90 sekunder kvar av andra så får vi powerplay och det tar en minut så sitter 9-4. Erik får tag på bollen långt ner på vår sida, transporterar snyggt och enkelt bollen längs med sargen och avslutar kliniskt.
Innan perioden är slut lyckas Bjuv peta in en reducering.

Efter 3.22 i sista så bjuder Max på dagens uppsnurrning.

Han tar/får bollen nere till höger på vår sida, lättar bollen över först en Bjuvare, sen förbi en till och en till för att sedan tunnla den fjärde spelaren och sätta den i bortre krysset. Ögongodis.
Vi hamnar sen i boxplay, men bjuder inte på något. Vi täcker och jobbar för varandra och det är vi som skapar de bästa chanserna (trots boxplay) genom Isak G, Viktor, Axel och Hugo
När det återstår knappt sex minuter visar VV-84 sig från sin mindre bra sida och sätter in en riktigt ful tackling på Viktor som bara renderar i en tvåa.
Grabbarna utnyttjar läget i powerplay när Max lirar fram Viggo som sätter 11-5.
Bara 19 sekunder senare snor Hugo bollen, snärtar iväg ett hårt skott som sitter fint precis under ribban och sätter slutresultatet 12-5.

Laget gör en bra match, ger inte tillbaka eller gnäller över alla efterslängningar, slag, fulspel och tragg av  VV-84 spelarna.
Alla tre kedjorna gjorde mål, alla tre backarna gör poäng, vi gör mål i powerplay, vi gör mål på kontring, vi gör mål på frislag, vi spelar oss igenom och gör mål.