SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Röke Innebandyklubb
Hässleholm
HJ18

HJ18 säsongen 21/22

Säsongen 21/22 har vi ett lag i den skånska HJ18-serien.


Träningstider:
Tisdagar 19.45 - 21.30, T4-hallen i Hässleholm
Torsdagar 20.00 - 21.30, Tyrs Hov i Tyringe

Är du född 2002-2005 och vill vara med i vårt lag?
Kontakta:
Philip Rantzow - 073-349 71 08
Daniel Forsback - 070-233 47 75
Storseger i säsongens sista match
2022-04-10 20:50

Röke IBK - VV-84 SK Bjuv 10-0 (4-0, 0-0, 6-0)

 

Vårt HJ18-lag vinner säsongens sista match i Qpoolen med hela 10-0 efter en fantastisk insats.

 

Fem spelare i laget gjort två poäng eller fler i matchen. Allra flest gjorde Isak Dahlberg, som noterades för fyra mål och en målgivande passning.

 

Malte Rönningdahl i hemmaburen gjorde en finfin insats mellan stolparna och höll nollan i matchen.

Burväktaren räddade även en straff i matchen.

 

Matchens lirare gick till Viggo Edfors.

Han spelade med en enorm energi och jobbade stenhårt i varje byte.

 

Det blev en perfekt avslutning på säsongen. Ett stort tack till alla som var på plats i eftermiddag och som även följt våra grabbar under säsongen. Det betyder mycket!

 

Målskyttar:

 

Isak Dahlberg 4

Max Johansson 2

Isac Gustafsson 2

Axel Nilsson

Hugo Forsback 

Nätverksträff för unga ledare
2022-03-28 17:05
Är du mellan 16-25 år och vill utvecklas som ledare? Då borde du titta hit!
 
Torsdagen den 7 april kommer det hållas en nätverksträff i Kristianstad för unga ledare. Tiden för träffen är mellan 18:00-20:00 och kommer hållas på Clubhouse, Arenavägen 3 i Kristianstad.
 
Träffen är till för unga befintliga ledare alternativt potentiella framtida ledare mellan åldrarna 16–25 år. Du kan alltså redan vara ledare i Röke IBK, men också funderar på att bli ledare till kommande säsong eller senare i framtiden.
 
Det är gratis att medverka på nätverksträffen och det bjuds på mat samt workshop. Även övningar, där man lär känna varandra bättre.
 
OBS: sista anmälningsdag är på torsdag den 31 mars.
 
Tveka inte, utan ta chansen!
Referat: Munka-Ljungby IBK - Röke IBK
Munka-Ljungby - Röke IBK
2022-03-24 20:13
Erik Wallin fortsatte sin fina säsong med att stå för en stark insats mot ett bra lag.

Då ska man försöka skriva ihop ett litet referat efter seriens sista och tuffaste bortamatch. Puh 
Vi fick några återbud så vi åkte till Munka med 10.5 spelare plus 2 målvakter. Halvan var Max Johansson som följde med trots en spricka (!?) i tån. 

Femmorna var: 

Axel-Isac-Hugo 
Viktor-Malte

 

ViggoE-ViggoH-Wiggo 
Hejman-Wallin 

 

Malte i mål och Vilner som reservmålvakt

 

Vi möter ett Munka som inte sparar på krutet utan som kommer med ett lag beståendes av flera Jas-spelare, så vi visste att det skulle bli riktigt riktigt tufft. 

Bra stämning i omklädningsrummet innan match. Grabbarna på gott humör, traggar och skämtar. Isac Gustavsson, som är kapten för dagen, tar hand om uppvärmningen. Bra fart, bra tempo och bra fokus på vad som komma skall.

Matchen startar i högt tempo.  Munka har mest boll och när de inte har det så pressar de högt. Ligger och försöker stressa oss till misstag, men det är Munka som gör misstaget att spela med sex man en bra stund. 2 minuters utvisning och i det powerplay kommer 1-0 till oss. Axel ute till vänster hittar ner till en småhalt Max bak mål som med en kvick passning hittar Malte som direktskjuter. Mycket snyggt. Munkas kvittering kommer på ett frislag drygt 3 minuter senare. Matchen fortsätter i högt tempo och hög press, men vi har rätt inställning och jobbar för varandra. 
Hugo sprintar förbi sin back och lyckas sånär att göra 1-2. Axel vinner tillbaka bollen, tar sig förbi sin försvarare, hittar Isac i mitten, pass till Hugo ute till höger som hittar nätet 1-2. Strax efter kommer Munka i ett 3mot2 läge men Malte gör en finfin räddning. 2min kvar av första åker vi på en diskutabel utvisning. Munka pressar såklart men vår box gör ett underbart jobb. Första slut. Puh. 

Start andra. Malte vinner första tek. Vi håller bollen, vi håller fokus.
Högt tempo. Vi ligger på kontring. Malte i målet räddar och söker långa utkast. Hittar Hugo som får läge och hittar nästan även Viggo H. Munka får frislag, vi är inte med och 2-2 efter 5 minuter. 2 minuter senare smäller det igen. Boll genom vår box & direktskott. 3-2 Munka. 

Men grabbarna viker inte ner sig utan bjuder på show. Erik upp till Viggo H som direkt hittar ut till William som är högt upp i banan och som direktpassar till Viggo E som bara ser målet och drar till, rätt upp i nättaket. Ojoj. 
Sen får vi två numerära överlägen i rad. I det första skapar vi bra tryck, skott på mål, nära på returerna. I det andra har vi missflyt. De täcker skott, bollen studsar deras väg och vi åker på kontring 3-4. 
Det är kamp, det är hårt. Vi kämpar och sliter, vi täcker och Munka är påtagligt ur balans.
Tyvärr så trycker de in 3-5 innan perioden är slut med ett rappt skott upp i nättaket bakom en duktig Malte Rönningdahl. 

I början av tredje ligger Munka på. Har ett skott i stolpen bla. Efter drygt fem minuter orkar vi inte stå emot. Skott utifrån och Munka-folk som skymmer Malte, 3-6. Efter det så blir det lite mer Röke ett tag.
Vi får ett frislag, Axel jobbar upp bollen och får läge som målvakten räddar och som Hugo eller Isac är nära att stöta in på bortre. Wallin sticker på utflykt, skott i ribban. ViggoH kommer nästan runt och trycker in 4-6. Vi gör tyvärr inga fler mål och matchen slutar 3-6. 
Det är tråkigt att förlora men vissa förluster är lättare att ta. Detta är en sån match. Det jobbet NI gör är fantastiskt. Ni jobbar, ni krigar. Ni kan gå med huvudet högt efter denna matchen efter er insats mot ett riktigt bra Munka. 
Kan lova er att varenda Rökeit i båset och på läktaren (tack för stödet👏) är stolta över er insats idag. 

Matchens lirare då? Ja, det var inte det lättaste efter en sån här LAG-insats. ALLA var förtjänta av den. Tillslut föll den på Erik Wallin som jobbade hårt matchen igenom, täckte skott, tog smällar, gav smällar och traggade sådär lagom mycket som tillåts men som är så irriterande för en motståndare. 

Tack grabbar för en riktigt bra genomförd match. Detta tar vi med oss till nästa helg och Skånes.

///Coach D 

GAMEDAY | Munka-Ljungby IBK - Röke IBK
2022-03-22 12:26

GAMEDAY | Munka-Ljungby IBK - Röke IBK

 

Under tisdagskvällen beger sig vårt HJ18-lag till Munkahallen för match mot tabelltvåan och formstarka, Munka Ljungby IBK. Det blir en tuff utmaning, men sådana fajter gillas alltid lite extra.

 

Våra grabbar kommer från fyra raka förluster. Trots det gjorde man en fin match senast, men fick till slut se sig besegrade med 3-4 borta mot IBK Lund. Inför avslutning av säsongen ligger Röke IBK på en åttondeplats med sina 28 inspelade poäng på 20 matcher. Våra grabbar kan alltjämt bli sexa i tabellen, men då krävs det att man avslutar säsongen med dubbla vinster.

 

I kväll väntar en ny tuff match då man möter Munka-Ljungby IBK, som ligger tvåa i serien endast två poäng bakom serieledaren, Höllvikens IBF Gårdarike. Munka-Ljungby IBK har dessutom en fantastisk fin form med hela åtta (!) raka vinster.

 

I afton kommer våra grabbar göra allt för att bryta hemmalagets fina segersvit och själva hoppa på det vinnande spåret igen i kampen om sjätteplatsen i tabellen. 

 

Glöm inte att följa oss på Instagram och Facebook!

 

Referat: IBK Lund - Röke IBK
IBK Lund - Röke IBK
2022-03-21 18:48

Efter de senaste matchernas bedrövelser var förväntningarna annorlunda inför matchen mot Lund än när laget mötte exempelvis Frosta. Nu var det nog ingen som förväntade sig en seger, även om vi alla hoppades och visste att möjligheten fanns. Förväntningarna fanns dock på en ordentlig uppryckning.

Trots resor och krock med A-lagsmatchen kunde vi ställa upp med elva utespelare och två målvakter. Vi gjorde ett bra förstabyte och visade på en positiv inställning som vi bara sett glimtar av på sistone. Dessvärre fick vi två snabba bakslag. I Max Johanssons första och, skulle det visa sig enda, byte för matchen trampade han snett eller något liknande som gjorde att han drog på sig en skada som omöjliggjorde fortsatt spel. 3.36 kom andra tråkigheten då Lund, med hjälp av en rökefot, gjorde 1-0 med målskytten placerad bakom målet.
Trots detta var det ingen rödklädd som hängde med huvudet. Inte ens när Lund 8.46 kom igenom med en spelvändning och utökade ledningen till 2-0.
9.30 fick vi för första möjlighet för dagen att spela powerplay. Med två vana powerplayspelare indesponibla hade vi svårt att hitta våra roller, men lyckades iallafall få till ett par avslut.
12.04 spelade Erik Wallin vaket fram till Axel Nilsson mitt i anfallszon. Axel vände runt ett halvt varv och sköt in vårt första mål för dagen. Båda lagen fortsatte att skapa målchanser under perioden, men ställningen 2-1 höll i sig fram till pausvilan.

Vi inledde andra perioden bra och redan 2.31 slog vi in kvitteringen. Återigen hade Erik Wallin lasersiktet på när han hittade Wiggo Nilsson på ungefär samma sätt som han hade spelat fram till första målet. Wiggo vände runt snabbt och lätt och hittade nätmaskorna. Återigen fick vi en period med chanser åt båda håll, men trots det och trots en ny möjlighet för oss att göra mål i numerärt överläge innehöll perioden inga fler mål.

Båda lagen blandade hög energinivå och viljebaserat spel med sekvenser av sevärda dragningar och fyndiga lösningar på trängda situationer. En sevärd match med andra ord.
3.23 in i slutperioden tog vi för första gången in matchen ledningen. Eric Hannen, som gjorde sin bästa prestation från backpositionen hittills, vallade fram bollen via sarg till Hugo Forsback. Hugo, som efter att spelat merparten av säsongen som forward, axlade nu rollen som center på ett övertygande sätt. Från den positionen drev han sig igenom banan och slog in 2-3.

Tre minuter senare drabbades vi av vår första utvisning för dagen. Lund visade oss hur man tar tillvara på ett numerärt överläge och slog in 3-3 efter en halv minut. Segermålet gjorde Lund 12.49 genom ett skott utifrån. Vi fick chans att kvittera i ett nytt powerplay, där vi inte kom mer än nära. Med sju sekunder kvar tilldömdes vi ett straffslag. Hade det varit ett pojklag hade killarna slagits om att ta den, men nu stod lite för mycket på spel så det var väldigt tyst när tränarna frågade vem som ville ta den. Förtroendet hamnade till slut på Hugos axlar. Han gjorde ett bra försök, men lyckades inte överlista Lunds duktige målvakt.

Vi går poänglösa från den här bataljen också och fortsätter att tappa placeringar i tabellen. Det var dock en bra inställning från killarna och det var riktigt roligt att se matchen. Vår version av Cartoon Networkserien Ed, Edd och Eddie; Viggo Edfors, Viggo Hansen och Wiggo Nilsson slängdes ihop hastigt och lustigt, men gjorde det bra utifrån förutsättningarna och kunde mycket väl ha gjort ytterligare ett mål. Hansen, som iklädde sig rollen som center, gjorde det så bra att han tilldelades utmärkelsen Matchens lirare. Att vi inte vinner idag beror dels på att Lund verkligen gav allt från början till slut, men främst anser jag att anledningen till förlusten är skillnaden i hur olika vi förvaltade våra numerära överlägen.
Läget är som det är och det är bara till att försöka sy ihop den här säsongen rakryggat och hoppas på att vi under de sista matcherna kan förbereda oss på stundande spel i DM.

Spelade matcher
Sön 10/4 14:00
Lör 2/4 10:00
Tis 22/3 20:00
6 - 3  
Sön 20/3 14:00
4 - 3  
Sön 13/3 11:30
1 - 7  
Ons 9/3 20:00
4 - 2  
Kommande aktiviteter
Träning, Qpoolen, 15/08 19:30
Träning, Qpoolen, 18/08 18:30
Träning, Qpoolen, 22/08 19:30
Träning, Qpoolen, 25/08 18:30
Träning, Qpoolen, 29/08 19:30
Nyheter från föreningen
Röke IBK, 05/08 12:56 
Röke IBK, 04/08 15:37 
Röke IBK, 01/08 10:41 
Röke IBK, 29/07 10:32 
 
Sponsorer