Serie:Pantamera Herrjunior 18 Skåne   Tabell >>
Samling:19:00
Röke IBK - FC Helsingborg 05
2022-03-02 20:59
Emilio ”Mille” Olsson hade fullt upp i målet och lyckades stå för flera fina räddningar i sin säsongsdebut från start.

Röke-Hbg 1-8 (0-3,1-2,0-3)

En match som kanske inte kommer att gå till historien som en av våra bättre.

Vi ställde upp med Emilio Olsson i mål, debut för honom i Hj18. Vilner reserv.

Kedjorna:

Hugo-Eric-Viggo med Viktor & Isac som backar

Wiggo/ViggoE-Max-Isak med Erik & William som backar.

Redan efter 10 sekunder skapar vi vårt första läge. Eric Hannen hittar fram till Viggo Hansen som är nära att sätta 1-0 med en backhand men bollen smiter tätt utanför. Hög press och högt tempo. Båda lagen skapar lägen och både Eric och Isac drar iväg skott som målvakten räddar och som Hugo och Viggo H sen är nära att sätta returerna på, men nej. Istället en stund senare tappar vi boll på egen mitt och det utnyttjar Helsingborg till 0-1. Ett par minuter senare tappar vi markering vilket resulterar i 0-2. Emilio gör några fina räddningar, men efter 14 minuter kan han inget göra. Fch spelar snabbt förbi oss i mittzon och fri från kanten sätter de 0-3 i närmsta krysset.
Vi får chans att reducera i slutet av första i PP, kommer dock inte närmare än ett stolpskott.

Börjar andra perioden i PP och vi är riktigt nära att reducera. Spelar snyggt fram Viggo H som får halvträff, men målvakten räddar.
Lite avvaktande spel, Helsingborg backar hem och pressar inte lika högt och hårt som i första.

Erik Wallin bryter fram och testar FCHs målvakt. Max och Isak spelar fram varandra till lägen men bollen vill inte in, inte förrän drygt 13 minuter in. Boll från back upp till Wiggo i mitten som passar ut till Isak som med en hård snabb boll hittar fram till Max framför mål så att vi får 1-3.
Glädjen blir dock kortvarig. 15 sek senare blir vi lite stillastående och det utnyttjar Helsingborg till 1-4.
Helsingborg ligger på, Emilio räddar. Långt utkast till Isak som inte får till avslutet. 17.32 in blir det en tilltrasslad situation framför vårt mål. Helsingborg får till slut en klubba på bollen och 1-5.

Andra börjar med ett par chanser för Helsingborg som Emilio räddar.
Max drar upp i mitten, får sig en rejäl tryckare i ryggen så klubban flyger och nästan träffar taket, men domaren vill inte slita på pipan. Istället åker vi på kontring och 1-6. Isac på offensiv frammarsch, skapar oreda. Eric och Isac byter positioner. Hugo tar boll långt ner på egen halva, ut till Viggo H som hittar Isac som nästan hittar nätet. Spelet böljar lite fram och tillbaka. Sen missar vi i hemjobbet och 1-7. Vi blir hårt straffade för våra missar och 12min in i sista sätter Helsingborg även 1-8.
Vi skapar lägen, Hugo & Viggo H hittar varandra, även Isac.
Max och Isak likaså men bollen vill inte in och matchen slutar 1-8.

Helsingborg är det bättre laget idag och vinner rättvist, men med lite stora siffror. Tycker vi skapar bra lägen och är förtjänta av några mål, men idag var det inte vår dag helt enkelt och vi blir hårt straffade av våra missar.
Två träningar i veckan och sen match på söndag hemma mot Engelholm.