Under fredagskvällen spelade våra grabbar 4-4 hemma mot Åstorp/Kvidinge IBS.

Röke IBK - Åstorp/Kvidinge IBS 4-4 (1-0, 1-1, 2-3)

Elias - Linus

David - Frank (tre forwardspar)

Målvakt: Malte

Under fredagskvällen väntade hemmamatch mot Åstorp/Kvidinge IBS. Fajten var den sista innan juluppehållet och visade sig bli en svår och tuff fajt mot ett bra lag.

Våra grabbar började matchen starkt och skapade matchens första läge efter 4-5 sekunder då Hugo sånär sätter 1-0. Därefter fick vi ett tidigt powerplay, som också utnyttjades. Albin gav våra grabbar ledningen assisterad av Isak. Perioden innehöll ytterligare två numerära överläge, för våra grabbar. Dock blev Albins 1-0-mål periodens enda fullträff. Ledningen var rättvis. Vi tillätt väldigt lite och gjorde konstant jobbet som krävs.

I början av mellanakten pressade Åstorp/Kvidinge IBS oss betydligt mer än i första perioden. De kvitterade också matchen, efter att vi tappat koncentrationen en aning. Efter 1-1-målet fortsatte vi att hålla i takt pinnen och ägde mycket boll. 2-1 skulle också komma efter att bollen gått som på ett snöre. Isak hittade en löpande Albin som i sin tur hittade Hugo på bortre. I slutet av perioden var vi nära att utöka ledningen i numerärt underläge, men deras målvakt gjorde det bra. Gästerna var inte på något vis ofarliga. Bland annat gör Malte en idioträddning med en sekunder kvar.

Åstorp/Kvidinge IBS kvitterade i början av den tredje perioden. Efter 2-2-målet blir det ställningskrig, där båda lagen skapade målchanser. Efter åtta minuter kom det berömda och fruktade kastet från Malte. Burväktaren friställde Max, som inte gjorde något misstag. Sedan, direkt på tekning, assisterade Albin Isak, som gjorde sin gubbe, och satte viktiga 4-2. Ett par minuter efter 4-2-målet reducerade gästerna. Därefter försökte vi hålla ihop det och spela enkelt. Med 1,5 minuter kvar plockade Åstorp/Kvidinge IBS sin målvakt och fick dessvärre utdelning med 44 sekunder kvar av tillställningen. Vi fick ett powerplay under slutsekunderna, men lyckades inte utnyttja övertaget.

Undertecknad tycker grabbarna var värda tre poäng efter en stark insats. De löpte, täckte skott, slet, pepparde varandra, hade viljan och skapade många målchanser. Det blev bara en poäng, men vi är fortsatt obesegrade. Nu i fem (!) raka matcher. Den senaste förlusten kom för nästan två månader sedan, vilket är mycket starkt.