Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Röke Innebandyklubb
Hässleholm
D3

Röke IBK D3
6 - 5
Emmaljunga GOIF
Röke IBK D36 - 5Emmaljunga GOIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 17 januari, 20:00
Plats:T4 Sporthall
Serie:Damer Div 3 Skåne   Tabell >>
Samling:18:45, T4
Trupp:Agnes Nilsson
Alicia Lagerkvist
Amanda Jönsson
Anna Johnsson
Ellinor Henriksson
Ellinor Nielsen
Ida Harrysson
Isabell Eliasson
Johanna Jönsson
Johanna Svensson
Jolina Göransson
Kim Ahokas
Linn Fransson
Lisa Hofvander
Lovali Nilolf
Moa Nilsson
Ronja Ottosson
Sandra Johnsson
Smilla Birgersson
Wilma Andersson
Vinst i derbyt
2020-01-21 10:48
Tyvärr skadade sig Johanna allvarligt. Vi får se hur länge hon blir borta

Under fredagskvällen så skulle det smälla rejält i T4 sporthall då kommunderbyt mot Emmaljunga skulle spelas.

Första matchen uppe i Snapphaneland vann de gröna efter att ha spurtat om i den sista perioden av matchen.

 

Denna gången skulle resultatet ta en annan riktning. Det var gruppen helt överens om.

 

Vi kom till start med ett taggat gäng. 2 målvakter och 16 utespelare där Kim ”Finnen” Ahokas fick starta mellan stolparna. Första femman med Johanna ”Knät” Svensson, Lisa ”Marginalen” Hofvander, Linn ”Skottet” Fransson, Sandra ”Flash” Johnsson och Ellinor ”Räkan” Nielsen skulle visa sig vara en farlig formation denna kvällen. Andra femman bestod av Alicia ”Lager” Lagerkvist, Jolina ”Julle” Göransson, Smilla ”Snurren” Birgersson, Lovali ”Junis” NIlof och Amanda ”Manda” Jönsson. Denna femma visade grymma takter på onsdagsträningen och fortsatte denna framgångsrika melodi under matchen då de svarade för det första målen i matchen. Tredje femman för dagen var Ellinor ”Skadan” Henriksson, Isabell ”Bella” Eliasson, Wilma ”Ankaret” Andersson,  Anna ”Slottet” Johnsson och Agnes ”Gnes” Nilsson.  Bredvid banan satt Ronja ”Ref” Ottosson, Johanna "Stattena" Jönsson och Ida ”Perstorp” Harrysson.

 

Vi startar matchen precis som vi vill, hög och aggressiv press på bollhållare gör att motståndarna måste hitta tidiga alternativ vilket resulterade i att vi många gånger vann bollen och fick börja om med uppspel. Det var också den höga pressen som Wilma och Agnes sätter som gjorde att Emmaljungas back får panik och passar en helt fristående Anna i slottet som sätter 1-0 bakom en för dagen riktigt bra Sarah Simonsson. Det dröjer inte länge efter det först målet innan det ska ringa igen bakom den gröna målvakten. Kim tar ett skott och kastar på kontring där Smilla visar vart hon vill ha bollen. Genom att använda sargen går Smilla snyggt förbi backen och sätter bollen snyggt till vänster i snäv vinkel.

 

Efter 12 briljanta minuter så sätter vi oss lite för nära ett frislag som domaren kände sig manad att plocka en utvisning på, så Linn fick snällt sätta sig på botbänken och se Emmaljunga ta kommando i perioden. Efter detta boxplay, som vi dödar på ett bra sätt, tappar vi både press och tempo och då hamnar vi i både tids och temponöd. Detta gör att Emmaljunga trycker på och ganska naturligt trycker de in en reducering.

 

Vi tar ett samtal i paus att vi måste upp i banan och bygga vidare på det vi gjorde bra i den första perioden. Detta gör också tjejerna och i förstafemmans andra byte så sätter Sandra snyggt 3-1.

Resten av perioden kommer handla om hemmalagets utvisningar och Emmaljungas powerplay. 3 gånger hamnar vi på botbänken och 2 gånger gör Lina Svensson (Johannas Svenssons syster) 2 baljor även om 4-4 målet är ett flipperspel framför vår kasse.

 

Den tredje perioden börjar med att hemmalaget får PP och det utnyttjar vi på bästa sätt när ”Skadan” kommer upp i slottet och får ett snyggt inspel från Linn. Vi spelar riktigt bra i den tredje perioden och gör också 6-4 med 3,5 min kvar av matchen. Även om Emmaljunga får in en reducering spelar tjejerna smart och spelar av de sista minuterna. Denna kvällen var det inget snack vilket lag som var det bättre och även om sifforna var jämna var matchbilden stora delar dominerande av hemmalaget.

 

Nu väntar nya utmaningar för tjejerna. 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 16/2 13:45
4 - 1  
Fre 7/2 20:00
4 - 5  
Fre 31/1 20:00
10 - 3  
Fre 17/1 20:00
6 - 5  
Tor 9/1 19:30
7 - 3  
Sön 15/12 13:30
4 - 3  
 
 
Sponsorer