Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Röke Innebandyklubb
Hässleholm
HJ18

Rke IBK/Emmaljunga GoIF
3 - 2
Frosta IBF
Rke IBK/Emmaljunga GoIF3 - 2Frosta IBF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 25 oktober, 11:30
Plats:Qpoolen
Serie:Pantamera Herrjunior 18   Tabell >>
Samling:10:15, Qpoolen
Aktivitetsinfo: Vi behöver hjälp av snälla föräldrar till att sköta sek, filmning, kiosken och till att vara hallvärd. Meddela huruvida ni kan hjälpa till eller ej.
Trupp:#3 Gabriel Steffert
#6 Isac Gustafsson
#10 Viktor Martinsson
#13 Simon Johansson
#14 Eric Hannen
#19 Viggo Hansen
#21 Johan Svensson
Edvin Nilsson
Erik Wallin
Hugo Forsback
Lucas Engdahl
Malte Rönningdal
Wiggo Nilsson
Seger mot Frosta
2020-10-26 17:48
Johan Svensson är inte bara backklippa och citatmaskin. Numera kan han även titulera sig målskytt.
Efter en veckas uppehåll var det ett spelsuget gäng som fick spela sin hemmapremiär mot Frosta. Med spelskicklighet, kyla och moral kunde vi skriva in tre poäng på kontot innan vi släckte och lämnade Qpoolen.
I matchprotokollet hade vi skrivit upp 13 utespelare och en målvakt. Vi inledde matchen helt ok, men lite försiktigt. Vi lyckades många gånger passa oss ur trycket gästerna satte på vår högerkant, men när vi väl hade kommit ur första situationen hade vi svårt att ta oss vidare. Spelet stod och vägde och min gissning är att Frosta var rätt nöjda med hur de fick oss att spela. Efter 17 och en halv minut kunde vi iallafall spräcka nollan då Simon, på sitt omisskännliga sätt, tråcklade sig fram igenom en skog av klubbor. Med perfekt timing spelade han in bollen framför kassen, där Johan Svensson lossade på bössan och skickade in 1-0. En lika glad som välförtjänt målskytt.
Spelet rullade vidare och vi såg ut att kunna gå till pausvila i ledning. Dessvärre tappade vi boll lite olämpligt så att Frosta kunde gå på kontring. Viktor Martinsson lyckades först med ett fint och uppoffrande skottäck, men tyvärr studsade bollen ut till motståndaren som sköt in kvitteringen  med fyra sekunder kvar av perioden.

Efter ett bra paussnack startade vi igång andra perioden än bättre än vi avslutat första. Vi spelade klokare och rejälare vilket också gav utdelning. Vid fem spelade minuter satte vindsnabbe backen Emil Nilsson, som gjorde seriepremiär i Röke-tröjan, igång ett offensivt avancemang. Han spelade sig först förbi en motståndare genom att väggpassa sig själv mot sargen. Därefter passade han fram till Hugo Forsback som inte hade någon annan tanke än att göra mål. Hugo siktade in sig på bortre kryss och 5.22 var det precis där bollen satt.
Frosta började nu komma till allt mer anfall, men bra försvarsspel där ingen tvekade för att få en skottatuering och vaket målvaktsspel från Malte Rönningdahl, såg till att ställningen höll sig intakt. 14.03 fick vi chans att spela powerplay. Vi rullade boll bra, men höll inne med avsluten. Med åtta sekunder kvar av vårt numerära överläge levererade vi ett oförargligt, men tydligt, slag som renderade i två minuter. Här hade vi både trötta huvuden och otur när vi inte fick tag i bollen. Gästerna kunde då rulla in bollen lite retfullt under Malte när klockan visade 17.42.

I pausen kände vi nog allihop att vi hade stora chanser att vinna den här matchen, men att vi var tvungna att spela minst lika bra hela vägen till slutsignal om det skulle lyckas. Vi behövde dock komma till fler och snabbare avslut. Jag tycker att det var oerhört kul att se hur hela laget tar ansvar för spelet. Det här är inget lag som väsnas i onödan så det kan kanske uppfattas som att killarna är lite loja, men jag kan lugna oroliga supportrar med att de dryftas många förslag och idéer på bänken och i pausen. Långt klokare taktiska lösningar än jag själv någonsin tänkt.

7.47 in i slutakten drog Viggo Hansen på sig total uppvaktning när han trollade sig fram från sarghörnet. Med flera spelare på sig borde det betyda att någon av medspelarna stod fri någonstans. Mycket riktigt. På bortre stolpen fanns Lucas Engdahl som på backhand tickade in Viggos framspelning och satte 3-2.
Halvvägs in i perioden hamnade matchfokus inte längre på banan, utan på utvisningsbänken. Frosta fick en tvåa för otillåten trängning, men tecken och avblåsningen dröjde så när det väl visades ut en spelare uppstod förvirring hos båda lagen. Det blev inte bättre av att fel kille visades ut. I irritationen kastade den utvisade spelaren sin klubba och drog därmed på sig 2+10. Båda besluten är rätt, men med tydligare kommunikation från domarna så hade nog de allra mest upprörda känslorna kunnat motas.
Hur som helst fick vi nu spela PP i fyra minuter. Återigen hade vi bra rull på bollen, men svårt att komma till avslut. Vi får nog se den tiden som fyra minuter då gästerna inte kunde kvittera.
I samband med att vi blev fulltaliga rör vi till det i bytet och plötsligt har vi för många spelare på banan, vilket domaren uppmärksammar. Den får vi coacher ta på oss.
Frosta tryckte på ordentligt i slutet, men boxen och Malte gjorde ett fantastiskt jobb och vi lyckades till och med gå till anfall.
Slutminuterna var minst sagt nervösa, men samtidigt blev vi inte ängsliga i spelet utan kunde hålla emot hela vägen till slutsignal.

Jag förväntar mig inget annat än att ni nu på Frostas hemsida kan läsa att de anser att de borde haft poäng med sig från den här matchen. Jag har full förståelse för en sådan synvinkel, men jag som vet vad det här laget är kapabelt till ser det som ett lika troligt scenario att vi vinner med två bollar. Jag tycker att det var en kul match och hoppas på att få möta Frosta snart igen.
Extra kul att de tre målen gjordes med alla de olika kedjornas inblandning.

Jag vill inte lyfta fram någon speciell spelare efter en sådan här laginsats. Däremot vill jag lyfta fram varenda förälder och supporter som genom ett trollslag styrde upp allt runt den här matchen. Ett så här fantastiskt lag förtjänar fantastiska supportrar och det har vi.

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer