Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Röke Innebandyklubb
Hässleholm
HJ18

Perstorp Bälinge IK
4 - 2
Rke IBK/Emmaljunga GoIF
Perstorp Bälinge IK4 - 2Rke IBK/Emmaljunga GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 02 oktober, 19:30
Plats:Ugglehallen
Serie:Pantamera Herrjunior 18   Tabell >>
Samling:18:30
Trupp:#3 Gabriel Steffert
#6 Isac Gustafsson
#7 Axel Nilsson
#10 Viktor Martinsson
#13 Simon Johansson
#14 Eric Hannen
#19 Viggo Hansen
#21 Johan Svensson
Edvin Nilsson
Emilio Olsson
Erik Wallin
Hugo Forsback
Lucas Engdahl
Malte Rönningdal
Max Johansson
Premiären avklarad
2020-10-03 16:30
Max Johansson har varit med storebror Simon på match förr, men då som publik. När det var dags för debut med Hj18 tackade han genom att göra mål.
Under årens lopp har rivaliteten med Perstorp utvecklats för varje möte. Att vi den här säsongen skulle mötas redan i premiären och att två spelare lämnat oss för dem hade kunnat bädda för ett extra laddat möte, men istället fick vi den kanske bäst genomförda matchen någonsin lagen emellan.
Perstorp har fått in spelare från både Åstorp och oss den här säsongen. Mig veterligen har de heller inte blivit av med särskilt många spelare så min gissning inför matchen var att årets upplaga av Ugglehallens hemmalag är starkare än den som hamnade sist i serien 19/20. All heder åt laget för att de lyckas få till en bredare trupp efter den gångna säsongen. Ett bevis på att segrar inte betyder allt i idrott.

Vi kom till spel med 13 utespelare och två målvakter. Ganska tidigt skulle det visa sig att Perstorp ville hålla sig högt upp i banan. Detta gav oss en del yta i anfallszonen, men dessvärre gav vi lite för ofta bort bollarna genom att lägga högriskpassningar eller att agera för passivt i våra offensiva beslut. Defensiven var däremot bra och vi kunde ofta pressa ut motståndarna i hörnen där vi återvann bollen. Därmed inte sagt att de var ofarliga. De kom till många avslut (sju i första perioden), men vår målvakt och bästa spelare för dagen, Malte Rönningdal, hade full kontroll och lät sig inte överlistas. Jag vill även belysa en sekvens där Erik Wallin gör en så vacker brytning att det nästan såg koreograferat ut. Vi kom inte riktigt till vettiga skottlägen i första perioden, men stod upp bra och gick till paus med 0-0.

Andra perioden blev mer händelsefylld än den första sett till antalet anteckningar i protokollet. Efter bara 17 sekunder fick vi testa att spela i numerärt överläge, men det fina PP-spelet som vi hade i träningsmatchen mot Malmhaug var tyvärr inte konserverat. 4.34 fick vi se vad vårt boxplay gick för. Dock bara i 17 sekunder innan domaren markerade för mål i en rörig situation. Ett skott från tidigare Rökespelaren Max Hesselbom dömdes som att den inte var inne. Vid skottet fastnade Malte med hjälmen i innernätet som därmed drogs ut från mål. Returen från skottet slogs in i nät, men passerade faktiskt aldrig mållinjen. I vanliga fall hade jag nog lagt tid på att slå i regelboken här, men eftersom det första skottet faktiskt var inne så är det inget att säga något om.
9.30 fick vi nästa utvisning. Denna gång höll vi boxen väldigt bra, men bara en och en halv minut efter att vi blivit fulltaliga letade ett skott från slottet sig in i nätmaskorna. Innan perioden var över skulle domarna ha hittat ytterligare en utvisning för oss, men perioden slutade 2-0.

I pausen fick vi ändra om något i formationerna då vår trygga back Viktor Martinsson vrickat till sin redan illa tilltyglade fot. Lucas Engdahl som ingått i 05-kedjan ihop med Erik Wallin och Hugo Forsback fick gå ner på backen. Det skulle visa sig att Lucas, som var bra som forward, var fantastisk som back. Kul att se hur en ung spelare går in och inte bara accepterar en uppgift utan går in och växer med den.
Vi fick även lägga lite tid på att prata om att fokusera på rätt saker. Vi hade nämligen allihop börjat irritera oss på domarna, vilket det absolut inte fanns utrymme till om vi skulle ha en chans att komma ikapp.

Vi fick ingen bra start på tredje perioden. Efter 2 minuter blir vi för en kort stund både passiva och klena i försvarsspelet vilket föranledde att hemmalaget kunde slå in 3-0. Därefter började vi gå för det på allvar och det kändes som att alla killar höjde sig något. 8.24 fick vi en ny chans att spela PP. Lite slarv från vår sida och fart och självförtroende från hemmalaget resulterade i en kontring och i 4-0. I det här läget blir jag extra stolt över våra grabbar då de istället för att rasa tar tag i det och vägrar att ge upp. En av de främsta pådrivarna var kapten Eric Hannen som både genom att dela med sig att taktiska idéer och att spela på högnivå banar väg för laget. Att det var han som 9.27 slog in vårt första mål för dagen kändes väldigt rättvist.
Sista tio minuterna av matchen blev vår bästa. Vi hade bra tempo, gjorde fina brytningar och hade fyndiga lösningar på de situationer som vi hamnade i.
18.59 spelade Hannen fram till Max Johansson (f.06) som nog inte kan komma ihåg när han spelade en match som utespelare utan att göra mål senast. Den notoriska målskytten hade inga planer på att ändra den sviten, även om han debuterade i Hj18. Med självklarhet och ackuratess skickade han in 4-2 i mål, vilket blev slutresultatet.


Perstorp vinner matchen rättvist tycker jag. De är över snabbare och rejälare i sitt spel och vinner dessutom skottstatistiken med 22-13. Trots det och trots att det alltid svider särskilt mycket att förlora mot Perstorp så är jag väldigt nöjd med vår insats. Vi har exempelvis med oss en spelare, Max, som debuterar med oss efter en träning och vi har speedkulan Edvin Nilsson från Emmaljunga som gör sin andra match med oss utan att vi haft möjlighet att spela ihop oss. Båda två och resten av laget bara accepterar läget och gör en fantastiskt fin insats. Att detta är möjligt beror på att grabbarna tar stort taktiskt ansvar och framförallt för att det är en grupp underbara killar på alla sätt och vis. Vi vet fortfarande inte hur vi kommer att stå oss i serien, men fortsätter vi så här kan det bli en högst trivsam säsong.

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer