Serie:Pantamera Herrjunior 18 Skåne   Tabell >>
Samling:11:00
Röke IBK - FC Helsingborg
2021-11-14 16:24
Axel Nilsson stod för två mål, varav det avgörande kom med tolv sekunder kvar av matchen.

När vårt D1-lag mötte Skurup tidigare i veckan var det bara sekunder från att det skulle bli ett likaresultat. FC Helsingborgs herrar var endast två sekunder ifrån att ta poäng i SSL mötet mot Storvreta för några dagar sedan. I vår första match efter höstlovsuppehållet ställdes vi mot FC Helsingborgs HJ18-lag. Det hela blev en spännande, om än inte alltid så välspelad, match som följde trenden med att avgöras i sista minuten.

Med tolv utespelare och två målvakter till hands inledde vi matchen bäst. Framförallt tilläts inte gästerna att få fram några skott på mål då vi aldrig tvekade att ta skottäck. 5.51 tog vi ledningen. Målet föranleddes av att Max Johansson skickade en långboll från eget mål till Isak Dahlberg som kyligt tog emot och vände bort sin försvarare. I ögonvrån uppfattade han att Linus Dahlberg fanns. En väladresserad passning nådde Linus som visade prov på sin anmärningsvärda förmåga att hitta målet.

Med en period spelad var känslan att vi var det bättre laget trots att många av killarna inte kom upp i sin högsta nivå. Förhoppningen var att vi skulle lyfta oss lite inför andra, men tyvärr blev det snarare tvärtom samtidigt som FCH kom ut med mer energi. Därmed var det inte helt ologiskt att att kvitteringen kom 3.20 i samband med ett frislag. Vi gör ett ogenomtänkt byte så att köksvägen vid bortre stolpen är fri, vilket gästerna upptäcker och nyttjar.
5.03 kommer matchens första utvisning och det är vi som får möjlighet att spela powerplay. Dock utan framgång. Istället kan FCH ta ledningen 14.33 efter ett nytt frislag från deras offensiva hörn.
17.15 fick vi möjlighet att kvittar då vi tilldelades straff, men den gången var inte turen på vår sida och vi gick till pausvila i underläge.

I sista perioden började killarna ligga närmare sina motståndare och äntligen visa tecken på att verkligen vilja vinna matchen. 5.03 kom kvitteringen. Axel Nilsson tog kontrollen om bollen bakom deras mål. Han spelade en fin cross till Viggo Hansen på borte stolpen och vi trodde nog alla att Viggo skulle ladda bössan, men istället spelade han tillbaka till Axel som lirkade in bollen till 2-2. I bytet efter visade Max Johansson lite frustration och fick sig en tillsägelse av domaren. Han vände då frustrationen till jävlaranamma när han snodde bollen, drog två motståndare och sköt in 3-2.
Ledningen höll bara i sig i en knapp minut innan motståndarna avvärjde ett anfall och gick på kontring som resulterade i en kvittering. 10.39 är det vår tur att spela boxplay på grund av en hög klubba, vilket vi grejar. Vi upprepar bedriften 16.03-18.03 när vi återigen hamnar på botbänken.Slutminuterna blev händelserika. Isac Gustafsson försökte lyfta iväg en långboll, men dessvärre nådde den en motståndare som kunde gå på avslut. Där hade det varit mål om inte Malte Rönningdahl hade nickat undan skottet. Isac tänkte "skam den som ger sig" när han med några sekunder kvar av matchen gjorde ett nytt försök att få iväg en långboll. Denna gång gick det bättre. Bollen nådde Axel som vände sig ur en mild fasthållning, vred runt 180 grader, sköt och fastställde slutresultatet 4-3 med tolv sekunder till godo.

Vi gör kollektivt ingen toppinsats idag, men lyckas ändå inkassera tre poäng. Det främsta glädjeämnet för dagen var vår förmåga att täcka skott och bryta passningar i försvarszon. Där var högerbackarna Isac Gustafsson och framförallt Erik Wallin alldeles strålande. Även Isak Dahlberg gör en väldigt bra match med smart rörelse och fantastiska bollmottagningar.