Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Röke Innebandyklubb
Hässleholm

IBK Höllviken
3 - 4
Röke IBK
IBK Höllviken3 - 4Röke IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 14 december, 13:00
Plats:Gyahallen
Serie:Pantamera Herrjunior 18   Tabell >>
Samling:11:45
Trupp:#2 Mohammed Koukli
#3 Gabriel Steffert
#6 Isac Gustafsson
#7 Axel Nilsson
#8 Max Hesselbom
#9 Isac Lind
#10 Viktor Martinsson
#11 Victor Hjärner
#13 Simon Johansson
#14 Eric Hannen
#15 Alex Andersson
#18 Olle Johansson
#19 Viggo Hansen
#33 Vilgot Örn
Malte Rönningdal
Tidig julklapp till oss själva
2019-12-15 19:08
Med sina två mål och finkalibrerade handleder var Simon Johansson en välförtjänt mottagare av ”matchens lirare”-utmärkelsen
En sista match innan juluppehållet och en sista match innan serien vänder. En match där en seger skulle innebära att vi i flera veckor kommer att ha fler lag bakom oss än framför oss i tabellen.
Av olika anledningar så saknade vi alla våra 01:or samt ytterligare ett antal spelare den här matchen. Som tur är har vi en bred trupp den här säsongen, så vi kunde ändå komma till spel med 14 utespelare och två målvakter.
Även om vi hade folk tillräckligt så var det flera spelare som hamnade i nya omgivningar och det tog ett tag innan alla visste var de hade varandra. Vi kom visserligen till anfall direkt efter tekning, men redan efter 28 sekunder kom hemmalaget än närmre ett mål då de träffade ribban. 4.15 träffade de dessutom stolpen. Det var lite onödigt att bjuda till de chanserna för vi är bättre än vad vi visade under de fem första minuterna.
Med drygt fem och en halv minut spelade bröt Axel Nilsson ett uppspel på mittplan, slog bollen förbi sin back och drog till på halvvolley. Bollen satt perfekt i nätmaskorna och ledningen var vår. På något sätt påverkades domarna så pass av Isac Linds närvaro i hallen att han tilldelades assisten trots att han inte var på plan.
11.15 kvitterade Höllviken genom att skicka in ett dragskott i den lilla luckan mellan Vilgot Örn och hans stolpe. Jag tycker ändå att vi vid det skedet av matchen hade ett övertag. 14.44 återtog vi ledningen genom en riktig delikatess. Simon Johansson skaffade sig en yta centralt, vilket Victor Hjärner uppfattade. Simon fick bollen och tog med sig den ett par steg ut från mitten. Med backhandsidan mot mål gjorde han det enda rätta och skickade in en backhandknack i bortre kryss.
Vi hade visserligen både momentum och ledningen vid det här skedet, men Höllviken var långt ifrån uppgivna. Strax efter målet hade de en ny stolpträff och 17.18 skulle vi bjuda in dem ännu mer då Alex Andersson åkte ut för hög klubba i samband med att han hade ett målläge. På något sätt måste Viggo Hansen varit inblandad i situationen eftersom det var han som fick utvisningen enligt protokollet. Han kanske provocerade fram den från avbytarbänken, eller så sa domarna fel till sekretariatet.
Vi har tidigare under säsongen haft väldigt bra boxplay, men då vi inte kunde ställa upp med någon inspelad boxuppställning kom vi fel in i detta. 18.31 räddade Vilgot först ett skott, men returen togs om hand av hemmalaget och vi fick gå till pausvila med ett lika resultat.

I samband med första periodens slutsignal visades vi ut för felaktigt avstånd så vi visste att vi skulle få börja andra perioden med ett nytt boxplay. Denna gången gick det bättre i det numerära underläget. Vilket gav oss en positiv känsla. 3.32 fick vi ett frislag i offensivt hörn. Hjärner petade till Gabriel Steffert som ur en oerhört snäv vinkel prickade in bollen mellan målvaktens mask och stolpe. Det här var helt klart vår period, men trots spelmässigt övertag och två powerplay (varav det ena med 1 min och 9 sekunder kvar) lyckades vi inte göra mer än ett mål. Däremot spelade grabbarna väldigt bra defensivt och lät dem bara komma till 4 skott på mål.

Den tredje perioden blev inte direkt något värt att rama in och ge bort ut julklapp. Utvisningar, märkliga domslut och dråpliga situation hackade upp de tjugo minuter som återstod av matchen. Jag tycker att domarna kunde skött det bättre genom att vara tydligare och genom att sätta ribban tidigare i matchen, men då inget av lagen hade mer fördelar än de andra är det egentligen ovidkommande. Men nu har jag iallafall fått gnälla av mig min åsikt, vilket känns bra. Det jag däremot verkligen vill lägga lite tyngd bakom är hur bra jag tycker att det är att Skånska innebandyförbundet ofta har ute domarobservatanter på matcher för att ge feedback och goda råd till domarna.

Denna period inledde vi alltså i numerärt överläge, men inte heller här fick vi in något mål. 4.53 var det dags för oss att spela boxplay igen. Det är inget snack om att vi hanterar den spelformen bättre än powerplay. Nu blev det visserligen mål under tiden vi hade en man utvisad, men det var vi som gjorde det. Max Hesselbom tog ett ett ärevarv med bollen runt motståndarnas målbur. I samband med att en motståndare bröt sin klubba stod Simon Johansson återigen fri i slottet, vilket Max märkte. Simon slog därmed kyligt in sitt andra mål för dagen och tredje för säsongen.
Perioden bjöd på en utvisning för Höllviken och två stycken för oss. I det andra boxplayet för vår del kom en repris på Höllvikens 2-2 mål - en retur så nära målet att hemmalaget nästan bara hade behövt andas lite häftigt på för att för över mållinjen. Det återstod då enbart två och en halv minut av matchen, vilket var mer än nog för att ge de alltid lika stöttande och fantastiska Rökesupportrarna på plats andnöd av nervositet. Med en halv minut kvar av matchen hittade domarna en ny utvisning på gästerna och därmed kunde vi andas ut och räkna hem segern.

Vi har nu mött samtliga lag i serien och det har verkligen varit en fröjd att följa killarnas utveckling. Den nya ledartrion har gjort ett imponerande jobb som lett truppen till en plats på den övre halvan av serien, men störst eloge ska så klart killarna ha.

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 19/1 12:00
2 - 4  
Sön 12/1 14:00
3 - 1  
Lör 14/12 13:00
3 - 4  
Mån 9/12 19:00
Fre 6/12 20:00
5 - 4  
Tor 28/11 19:30
5 - 1  
 
 
Sponsorer