Serie:Pantamera Herrjunior 18   Tabell >>
Samling:10:30
Halvhjärtat
2020-02-10 09:06
Trots underläge och en känsla av uppgivenhet kämpade Gabriel Steffert outtröttligt från start till slut, vilket fick coach Wallin att utse honom till matchens lirare.
En av säsongens absoluta höjdpunkter var när vi tog en pinne borta i Lönsboda. I returen hade vi så klart för avsikt att minst återupprepa bedriften. Dessvärre var gästernas vilja och kvalitet större än vår och vann rättvist efter en överkörning i sista perioden.
Som alla andra lag dras vi med både hel- och halvsjuka spelare i februari, men kunde ändå få till tre femmor och två målvakter.

I första perioden höll vi jämna steg med gästerna och såg ut att gå till pausvila med 2-2, men i sista minuten skickade Lönsboda in 2-3.

Andra perioden hann knappt starta innan vi hade ställningen 2-4 och strax därefter kom 2-5. Då fick vi äntligen lite energi i ryggen och innan halva perioden var spelad var avståndet återigen bara ett mål. Dessvärre hann gästerna med en ny balja innan paus.

Då jag inte var på plats så har jag svårt att beskriva vad som hände, men beskrivningen ”soppatorsk” som Lönsboda ger på sin hemsida (som ni med fördel kan besöka för att få deras bild av matchen: http://www.lonsbodaibk.se/start/?ID=19544) låter trovärdig och överensstämmer med de reflektioner jag fått till med. Vi lyckades visserligen göra ett mål i sista, men eftersom gästerna gjorde fem så var det en klen tröst. Två bra perioder räcker inte mot ett så bra motstånd som Lönsboda. Utan att ta ut för mycket i förväg så kommer de att sluta tvåa i serien, vilket i så fall är mycket välförtjänt.

En lågoddsare är att de killar som var på plan idag kommer att få chans att mötas i olika divisioner i flera år framöver. Då ska vi se till att ha tankat fullt så att det blir match hela vägen.