SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Röke Innebandyklubb
Hässleholm
D1

Bli medlem i Röke IBK
BLI MEDLEM

Derbydags
2021-10-25 10:39

Derbydags mot Willands IBK. 

Onsdagen den 27 oktober är det dags för derby mot Willands. 

Damerna har haft en minst sagt tuff start på årets upplaga av division 1. 
Tre tuffa förluster och nu i helgen som gick blev det storförlust med 1-11 borta mot Stanstad. 
En match med ett resultat som inte riktigt speglade matchen. 
Willands hade också en tuff match i helgen i mötet med IBK Lund. Förlust med 0-12 för deras del. 
Så det kommer vara två lag som är sugna på att ta revansch på sig själva och visa att det finns en större kvalitet än vad resultaten visar. 

För våra damer så gäller det att fortsätta jobba på och utvecklingen syns på plan även om resultaten inte riktigt varit smickrande så här långt. 

Rom byggdes inte på en dag och vårt arbete fortsätter systematiskt och på onsdag behöver vi ert stöd på läktaren för att ta säsongens första seger. Så ta er ner till Qpoolen och ge oss ert stöd så lovar vi att ge er en underhållning värd entrépengen.

 
Frida Gustafsson tar steget upp till SSL
2021-07-09 07:22

Som åttaåring inledde hon sin innebandyresa i Röke IBK. Efter sexton år i den vinröda tröjan tar nu poängdrottningen, trotjänaren och kaptenen Frida Gustafsson steget in i innebandyns absoluta finrum genom spel i SSL. Frida kommer säsongen 21/22 att spela med IBK Lund Elit.

Frida debuterade, 15 år ung, i Rökes A-lag 2012. Fem år senare var hon en högst bidragande anledning till att Röke IBK tog sig till allsvenskan. Väl där hamnade den notoriske poänggöraren på en fjärdeplats i poängligan.
Utöver Röke IBK har Frida representerat Skånelaget säsongen 14/15.

Fridas nya klubb debuterade i högsta ligan föregående säsong. Trots en tuff debutsäsong finns det mycket som pekar på att Lund är ett lag med en positiv utveckling. Som exempel på detta kan nämnas att föreningen kommande säsong har nio spelare uttagna i Skånelaget och två spelare som är med i den bruttotrupp som just nu förbereder sig för U19-VM. Det är alltså ett spännande lag som Frida kommer till. Vi kan bara gratulera IBK Lund Elit till att nu även ha knutit till sig en spelare som kommer att bidra med seriositet, energi och poäng.

Till Frida vill Röke IBK rikta ett lika stort ”tack för tiden som varit” som ”lycka till på ditt nya innebandyäventyr”.

Damerna segrade i premiären.
2020-09-30 22:24
Foto: Markus Florentzson.
En seriepremiär är alltid en spännande uppgift både som spelare och som ledare. 
Tidigare träningsmatcher under försäsongen betyder ingenting när det väl gäller serien.

Med sju spelare som efter förra säsongen lämnat laget så var det lite extra spännande att se hur vi skulle ta oss an denna premiär. Lägg till att matchen var mot Anna och Idas forna lagkamrater så var det upplagt för en bra fight. 

Matchen startar i ett bra tempo där jag tycker att vi har bra koll på vad som händer. Det skapas chanser åt båda hållen men jag har en liten känsla av att vi är något hetare framåt. 
Efter 9:17 i första perioden så slår den notoriske målskytten Soffi in årets första mål i division ett, assisterad av Ida Wensley. Släkten är värst eller hur brukar man säga? 
Glädjen blir inte långvarig utan efter 10:20 kvitterar Stanstad genom Sara Florentzson på lillasyster Anna i vårt mål och hon cementerar då verkligen att släkten verkligen är värst! 

Matchen fortsätter i ett bra tempo och jag tycker att vi är det lag som behärskar det bäst och vi skapar mer än våra motståndare. Skottstatistiken visar 18-3 i vår favör men med så många skott på mål borde vi gjort några fler kan jag tycka. Glädjande är att vi efter 16:26 sätter dit 2-1 genom Hanna Jansson assisterad av Frida Gustafsson. Hanna visade sin nya hemmapublik direkt att hon har en god förmåga av att vara på rätt plats vid rätt tillfälle och gjorde inget misstag. 
Vi går till pausvila med ledning 2-1.

Andra perioden är något jämnare och Stanstad har kommit igång bättre i den andra. Målchanserna blir något färre och Stanstad börjar bli farligare. Anna står för ett par riktigt vassa räddningar. 
Efter 14:26 kommer 3-1, åter igen genom Soffi som visar att gammal är äldst. Assisten står Klara för. 
Vi jobbar på bra för att få med oss en 3-1 ledning in i pausen men Stanstad vill annorlunda och med drygt 2 minuter kvar till paus kvitterar de! 1-1 i perioden och totalt 3-2 inför avslutningen.

Tredje perioden tycker jag att vi får bättre koll på vårt motstånd och vi tar och gör en riktigt bra period. Vi fortsätter skapa många chanser och som tidigare sagt borde vi gjort något mål till. Men säsongen är ung och det kommer bli mer av chanserna ju längre serien lider. 
Klockan har precis hunnit över 7 minuter när förra säsongens poängdrottning Frida Gustafson gör sitt första mål för säsongen. Ett mycket vackert avslut i höga slottet assisterat av lillasyster Maja. 
Efter det målet tycker jag vi har bra koll på matchen och med ett gott självförtroende så fortsätter vi skapa chanser och efter 13:35 så stänger vi butiken genom Soffis tredje mål för dagen fram till 5-2, assisterad av Ellen Grane. 

Sett över 60 minuter så tycker jag att vi är det klart bättre laget och vi tar med oss många bra saker vidare in mot kommande helgs omgång där vi åker till grannarna i Åstorp för att göra upp om 3 nya poäng där. 
Damernas hemmapremiär live på nätet.
2020-08-18 11:00
Damernas hemmapremiär mot FC Helsingborg imorgon kommer sändas live på nätet. 
Klicka på länken för att se matchen helt gratis. 


BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 23/10 15:30
11 - 1  
Sön 17/10 16:00
3 - 7  
Sön 3/10 16:00
1 - 2  
Fre 24/9 19:45
7 - 1  
Lör 18/9 14:00
Ons 1/9 17:30
Kommande aktiviteter
Träning, Qpoolen, 27/10 18:00
Match, Qpoolen, 27/10 19:30
Träning, T4 Sporthall, 28/10 18:30
Träning, Qpoolen, 01/11 18:00
Träning, Qpoolen, 03/11 18:00
Träning, T4 Sporthall, 04/11 18:30
Nyheter från föreningen
Röke IBK, 15/10 14:00 
Röke IBK, 15/10 10:23 
Röke IBK, 14/10 18:30 
 
Sponsorer