Damerna segrade i premiären.
2020-09-30 22:24
En seriepremiär är alltid en spännande uppgift både som spelare och som ledare.
Tidigare träningsmatcher under försäsongen betyder ingenting när det väl gäller serien.

Med sju spelare som efter förra säsongen lämnat laget så var det lite extra spännande att se hur vi skulle ta oss an denna premiär. Lägg till att matchen var mot Anna och Idas forna lagkamrater så var det upplagt för en bra fight.

Matchen startar i ett bra tempo där jag tycker att vi har bra koll på vad som händer. Det skapas chanser åt båda hållen men jag har en liten känsla av att vi är något hetare framåt.
Efter 9:17 i första perioden så slår den notoriske målskytten Soffi in årets första mål i division ett, assisterad av Ida Wensley. Släkten är värst eller hur brukar man säga?
Glädjen blir inte långvarig utan efter 10:20 kvitterar Stanstad genom Sara Florentzson på lillasyster Anna i vårt mål och hon cementerar då verkligen att släkten verkligen är värst!

Matchen fortsätter i ett bra tempo och jag tycker att vi är det lag som behärskar det bäst och vi skapar mer än våra motståndare. Skottstatistiken visar 18-3 i vår favör men med så många skott på mål borde vi gjort några fler kan jag tycka. Glädjande är att vi efter 16:26 sätter dit 2-1 genom Hanna Jansson assisterad av Frida Gustafsson. Hanna visade sin nya hemmapublik direkt att hon har en god förmåga av att vara på rätt plats vid rätt tillfälle och gjorde inget misstag.
Vi går till pausvila med ledning 2-1.

Andra perioden är något jämnare och Stanstad har kommit igång bättre i den andra. Målchanserna blir något färre och Stanstad börjar bli farligare. Anna står för ett par riktigt vassa räddningar.
Efter 14:26 kommer 3-1, åter igen genom Soffi som visar att gammal är äldst. Assisten står Klara för.
Vi jobbar på bra för att få med oss en 3-1 ledning in i pausen men Stanstad vill annorlunda och med drygt 2 minuter kvar till paus kvitterar de! 1-1 i perioden och totalt 3-2 inför avslutningen.

Tredje perioden tycker jag att vi får bättre koll på vårt motstånd och vi tar och gör en riktigt bra period. Vi fortsätter skapa många chanser och som tidigare sagt borde vi gjort något mål till. Men säsongen är ung och det kommer bli mer av chanserna ju längre serien lider.
Klockan har precis hunnit över 7 minuter när förra säsongens poängdrottning Frida Gustafson gör sitt första mål för säsongen. Ett mycket vackert avslut i höga slottet assisterat av lillasyster Maja.
Efter det målet tycker jag vi har bra koll på matchen och med ett gott självförtroende så fortsätter vi skapa chanser och efter 13:35 så stänger vi butiken genom Soffis tredje mål för dagen fram till 5-2, assisterad av Ellen Grane.

Sett över 60 minuter så tycker jag att vi är det klart bättre laget och vi tar med oss många bra saker vidare in mot kommande helgs omgång där vi åker till grannarna i Åstorp för att göra upp om 3 nya poäng där.