HERR A

Matchreferat Olofström IBK- Röke IBK
2015-10-09 07:45

Tredje gången gillt!

Efter en något betungande inledning är vi åter på vinnarspåret. Detta efter en stabil laginsats borta mot Olofström. Segersifforna skrevs slutligen till 2-7 efter periodsiffrorna 1-3, 0-2 och 1-2.

Det hade bänkat sig strax över 200 personer i Olofström sporthall denna lördagseftermiddag för att beskåda denna på förhand jämna match. Vi visste att det skulle bli en tuff match där det skulle krävas en hederlig laginsats för att kunna gå segrande ur striden. Sist lagen möttes var för bara drygt en månad sedan då matchen slutade 3-0, till fördel vår favör.

Vi inleder första perioden bra då Påhlsson får en passning i höga slottet och distinkt sätter dit bollen efter en genomskärare av Eliasson.  Olofström repar sig därefter relativt snabbt och kvitterar. Inledningen av matchen är ganska jämn men efter att Olofström åker på matchens första utvisning ska detta visa sig resultera i vårt första powerplay-mål för säsongen. Återigen är det Påhlssons sticka som är glödhet och han skickar iväg en projektil från pointposition, assisten tillfaller Ehnberg. Vi utökar sedan ledningen då Vigge påpassligt håller sig framme och stöter in 1-3, assistmakare Påhlsson. Första perioden är ganska jämn men vi känns något hetare och kan rättvist gå till periodvila med ledning.

Andra perioden vinner vi med 0-2 efter mål av Ehnberg och den yngre brodern Rydhög, passningspoäng från Lagerkvist och Påhlsson. Vi är ganska produktiva framåt och har en del lägen som vi bör förvalta, bland annat känner sig undertecknad träffad här. Vi kontrollerar spelet ganska bra och får det defensiva spelet att klaffa bra. Vi går till periodpaus med en betryggande 1-5 ledning.

Men som alla innebandyfrälsta vet, kan innebandymatcher vända snabbt och då gäller det att inte lämna något åt slumpen i sista perioden. Något vi heller inte gör! Dock får Olofström en bra start på perioden då de får ett tidigt reduceringsmål. Vi går inte ner oss för detta och fortsätter spela kontrollerat. 2-6 gör vi när klockan står på 09.11 och då känns det lite som att luften går ur Olofström. Målet tillfaller undertecknad och assisten tillskrivs den äldre brodern Rydhög. Den yngre Rydhög får sista ordet denna afton och gör sitt andra mål för dagen, assist Påhlsson.

Vi möter ett kompetent innebandylag där vi vet att det krävs en bra laginsats för att ta tre poäng. Det är också laginsatsen som får med beröm godkänt. Extra plus får det defensiva spelet där vi stänger till bra och inte bjuder Olofström på onödigt mycket. Framträdande spelare för oss är bröderna Rydhög, Eliasson, Svendsen och Påhlsson, där samtliga gör vitala insatser för oss.

Hoppas vi ses på hovet på lördag kl.16.00 då serieledarna Malmö FBC kommer på besök!